Μην χασετε

Το παράπονο του Κρατερού Κατσούλη: «Με βλέπετε λίγο πεσμένο σήμερα, με έχει πιάσει η ψυχή μου με όλο αυτό το πράγμα»

Χωρίς πλαφόν θέσεων, με πληρότητα 30%, υποχρεωτική χρήση μάσκας και έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα οι θεατρικές σκηνές στην Αθήνα.

Advertisements

Η εφαρμογή των μέτρων αυτών που ξεκινούν από σήμερα και θα ισχύουν για δύο εβδομάδες, αντιστοιχούν στο επίπεδο 3 (σε αυτό της αυξημένης επιτήρησης) στον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή από τη Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας και στον οποίο εντάσσεται η περιφέρεια Αττικής.

Μάλιστα, το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας εκπονούν σχέδιο στήριξης των θεάτρων με την επιδότηση κενών θέσεων.

Το πρωί της Δευτέρας μέσα από την εκπομπή “Στην φωλιά των Κου-Κου” ο Κρατερός Κατσούλης εξέφρασε το παράπονό του για τη νέα θεατρική σεζόν και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

«Με βλέπετε λίγο πεσμένο σήμερα, λίγο προβληματισμένο, λίγο κάπως και θέλω να σας το εξηγήσω αυτό γιατί έχουμε μια ειλικρινής σχέση. Είμαι προβληματισμένος γιατί έχουν βγει τα νέα μέτρα για τα θέατρα, είναι αυτό το 30% στην Αθήνα και με έχει πιάσει λίγη η ψυχή μου με όλο αυτό το πράγμα. Καταλαβαίνω ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνουν παραγωγές, μάλλον δεν θα υπάρξει θέατρο στην Αθήνα. Εάν υπάρξει θα είναι με ένα πάρα πολύ ευφάνταστο, δύσκολο τρόπο και βεβαίως είμαι υπέρ της προστασίας και βεβαίως πρέπει να προσέχουμε και βεβαίως ο κορονοϊός υπάρχει και βεβαίως οι μάσκες. Δεν θα πω εγώ γιατί στα θέατρα είναι έτσι και γιατί στις αεροπορικές εταιρείες δεν είναι, στα λεωφορεία, στα πλοία, γιατί κινδυνεύουν άνθρωποι αν δεν τηρούνται τα μέτρα. Αλλά θέλω να πω απλώς ότι στο θέατρο πραγματικά είναι ένα χώρος που είναι πολύ εύκολα ελεγχόμενος. Εκεί οι άνθρωποι κάθονται, δεν μιλάνε, δεν πίνουν, δεν τρώνε, δεν σηκώνονται όρθιοι, δεν φωνάζουν, δεν κάνουν τίποτα. Πραγματικά δείτε το αυτό το πράγμα γιατί 30% στην Αθήνα σημαίνει ότι κατά 95% προσωπική μου εκτίμηση, μπορεί να κάνω λάθος, δεν θα γίνει τίποτα. Είναι τραγικό το να μην γίνει θέατρο στην Αθήνα. Είναι λάθος», είπε ο Κρατερός Κατσούλης.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα