Μην χασετε

«Το παιδί σας είναι φρικτό»: Απαράδεκτοι γείτονες έστειλαν επιστολή παραπόνων σε γονείς αυτιστικού κοριτσιού

«Το παιδί σας είναι φρικτό»: Απαράδεκτοι γείτονες έστειλαν επιστολή παραπόνων σε γονείς αυτιστικού κοριτσιού

 

Advertisements

Η Monica και ο Kevin Newton ανέχονται εδώ και χρόνια τα αγενή σχόλια, τα βλέμματα και την κριτική πολλών γειτόνων τους: η 6χρονη κόρη τους έχει αυτισμό, δεν μιλάει και δυσκολεύεται πολύ να επικοινωνήσει.

Μετά από τρία χρόνια που μένουν στη γειτονιά και αμέτρητες ώρες λογοθεραπείας και εργοθεραπείας οι γονείς έλαβαν μία απροσδόκητη επιστολή κατά τη διάρκεια της πανδημίας: οι γείτονές τους, τους έστειλαν επιστολή με παράπονα για διατάραξη κοινής ησυχίας λόγω του παιδιού.

Η Kayla λατρεύει να παίζει έξω στην αυλή του σπιτιού. Είναι ένας τρόπος να νιώθει ανεξάρτητη και αγαπά τις εικόνες, τους ήχους και τις μυρωδιές της φύσης. Όπως αποδείχθηκε, οι γείτονες της από τη μεριά τους, δεν το βλέπουν θετικά, αντιθέτως ενοχλούνται από τις άναρθρες κραυγές της.

«Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνετε ή όχι αλλά πολλοί από εμάς εδώ στη γειτονιά ενοχλούμαστε από τις καθημερινές εξορμήσεις της κόρης σας στον κήπο του σπιτιού σας και από τη φασαρία που κάνει».

Οι γείτονες παραπονέθηκαν ότι δυσκολεύονται να εργαστούν από το σπίτι οπότε ζήτησαν από τους γονείς του κοριτσιού να μειώσουν τη διάρκεια παραμονής της μικρής στον κήπο σε μία προσπάθεια «να ξαναβρούν την ηρεμία που έχουν χάσει».

«Το παιδί δεν βγαίνει ποτέ έξω σε ώρες κοινής ησυχίας και λυπούμαστε πολύ που οι «καλοί» μας γείτονες δεν έχουν κατανόηση και σκέφτονται μόνο τη δική τους βολή και καθόλου τη ζωή και την καθημερινότητά του παιδιού μας. Την αποκαλούν φρικτή χρησιμοποιώντας πολλά ακόμα κοσμητικά επίθετα και κανείς δεν σκέφτεται πώς είναι η ζωή μας και η ζωή του παιδιού αυτού… Είναι μόλις 6 χρονών και έχει ανάγκη να βγαίνει και λίγο από το σπίτι».

Advertisements

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα