Μην χασετε

Το Πάσχα έφυγε και χρειαζόμαστε αποτοξίνωση – Δες τι πρέπει να κάνεις…

Το Πάσχα πέρασε και άφησε πίσω του κάτι κιλάκια, έτσι δεν είναι; Άφησε κι ένα φούσκωμα και μια δυσφορία έπειτα από τόσο φαγητό και τόσο αλκοόλ. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, το μοναδικό ίσως πράγμα που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα είναι μια αποτοξίνωση. Πρέπει να φύγουν οι τοξίνες από μέσα σου και να αισθανθείς και μια ψυχική χαλάρωση που κάνεις κάτι καλό για τον εαυτό σου.

Σήμερα λοιπόν η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Κλειώ Δημητριάδου, μας δίνει τις απαραίτητες detox κινήσεις που πρέπει να κάνουμε για να καθαρίσουμε το μέσα μας. Για πάμε λοιπόν… να ισιώσουμε λίγο γιατί δεν πάει άλλο. Άσε που -μην ξεχνιόμαστε- το μπικίνι πλησιάζει απειλητικά.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

1. Ξεκαθάρισμα
Ξεκίνησε με το να καθαρίσεις το σπίτι από όλες τις τροφές που σε επηρεάζουν και σε κάνουν να χαλάς τη δίαιτά σου. Τα τσουρέκια και τα κουλούρια είναι οι πιο συχνοί ύποπτοι και καλό θα ήταν να τα μοιράσεις σε φίλους και γνωστούς.

Advertisements

2. Πιες
Αύξησε σημαντικά την κατανάλωση υγρών, ώστε να βοηθήσεις το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες. Εκτός από νερό θα σε βοηθήσει το πράσινο τσάι, η λουίζα, το γαϊδουράγκαθο (καθαρίζει το συκώτι), το τσάι μάτσα, το ταραξάκο, ο ιβίσκος κλπ. Πιες όσο περισσότερα υγρά μπορείς στη διάρκεια της ημέρας.

3. Αφαίρεση
Θα μπορούσες να κάνεις μία ή δύο ημέρες «αποτοξίνωσης», καταναλώνοντας φρούτα, λαχανικά και άπαχα γαλακτοκομικά. Αυτό θα σε βοηθήσει τόσο στο να αισθανθείς περισσότερο ελαφριά όσο και να κάνεις και μια ψυχολογική επανεκκίνηση, για μια πιο ισορροπημένη διατροφή μετά τις υπερβολές του Πάσχα.

4. Περπάτησε, τρέξε, κινήσου
Προσπάθησε να αυξήσεις τη φυσική σου δραστηριότητα, με σκοπό ο οργανισμός να αντισταθμίσει και με αυτόν τον τρόπο της επιπλέον θερμίδες που έχεις καταναλώσει. Κι αν δεν είσαι ακόμα σε φάση να ξεκινήσεις το γυμναστήριο και την γυμναστική σου, πήγαινε για περπάτημα, γρήγορο περπάτημα ή τρέξιμο. Βασική κίνηση που δεν πρέπει να αναβάλεις. Ξεκάθαρα.

5. Κι άλλο κρέας
Παρόλο που πιθανώς θεωρείς πως έχεις καταναλώσει υπερβολική ποσότητα κρέατος, είναι αρκετά αποτελεσματικό να συνεχίσεις καταναλώνοντας αυξημένη πρωτεΐνη μέσα στην ημέρα, όπως για παράδειγμα κοτόπουλο ή ψάρι. Δεν είναι το κρέας αυτό που σε έχει επιβαρύνει, αλλά όλα τα περιφερειακά συνοδευτικά και γλυκά.

Advertisements

6. Νηφαλιότητα
Κάνε μια προσπάθεια να μην κατανάλωσεις, τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα, καθόλου αλκοόλ και καθόλου ζάχαρη. Είναι από τους χειρότερους εχθρούς της δίαιτας, αλλά και ο πιο σίγουρος τρόπος για κατακράτηση. Πάτα delete για όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορείς.

7. Smoothies
Ξεκίνησε την ημέρα σου με ένα smoothie από φρούτα, λαχανικά και γάλα αμυγδάλου. Φόρτισε τις μπαταρίες σου και τον οργανισμό σου με βιταμίνες και νιώσε από το καλημέρα καλύτερα.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

8. Ελαφρύ βραδινό
Οι ατασθαλίες …πληρώνονται. Οπότε τώρα, για να επανέλθεις καλό είναι το βραδινό σου να είναι ελαφρύ. Για να ξυπνήσεις ακόμα ελαφρύτερη. Έτσι, το βράδυ μπορείς να επιλέξεις ένα γιαούρτι με λίγη βρώμη ή μία σαλάτα ή μία κρύα σούπα λαχανικών.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα