Μην χασετε

Το μυστικό της Victoria Beckham για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Υπάρχουν πολλά πράγματα που διαθέτει η Victoria Beckham και θα τα θέλαμε και εμείς όπως: μια αυτοκρατορία μόδας, μια ντουλάπα γεμάτη πολυπόθητα κομμάτια, πολυτελή σπίτια σε όλο τον κόσμο και έναν από τους πιο όμορφους άντρες στον κόσμο. Και παρόλο που πολλά από αυτά τα πράγματα είναι δύσκολο να αποκτηθούν στη συνηθισμένη καθημερινή μας ζωή, μπορούμε σίγουρα να αντιγράψουμε κάτι από τη ζωή της. Τι είναι αυτό; Η φροντίδα των μαλλιών της.

Ο κομμωτής των celebrity, Jason Collier, ο οποίος στυλιζάρει τα μαλλιά των Beckham, αποκάλυψε το μυστικό τους για υγιή και λαμπερά μαλλιά και ποιο λες ότι είναι; Το κολλαγόνο.

«Το κολλαγόνο μπορεί να δράσει ως αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση της βλάβης των κυττάρων, καθώς μελέτες δείχνουν ότι η βλάβη των ελεύθερων ριζών στα κύτταρα που παράγουν το χρώμα των μαλλιών μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για το πρόωρο γκριζάρισμα», λέει ο Collier στο Harper’s Bazaar.

Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώμα σου και παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των συνδετικών ιστών.

Advertisements

Το κολλαγόνο παράγεται φυσικά αλλά, καθώς μεγαλώνουμε, μειώνεται η παραγωγή του από τον οργανισμό μας και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το δέρμα μας αρχίζει να αναπτύσσει ρυτίδες και τα μαλλιά μας μπορεί να φαίνονται πιο θαμπά.

«Μετά το lockdown πολλοί πελάτες ήρθαν με μαλλιά που χρειάζονταν απελπισμένα ένα στυλ και μια θεραπεία. Επίσης, με ένα καλό κούρεμα ή με ένα νέο στυλ με μια θρεπτική αγωγή, το κολλαγόνο θα αναδομήσει τα μαλλιά σου από μέσα προς τα έξω.

Με απλά λόγια, τα μαλλιά αποτελούνται κυρίως από την πρωτεΐνη κερατίνη.Το σώμα σου χρησιμοποιεί αρκετά αμινοξέα για να δημιουργήσει κερατίνη, μερικά από τα οποία βρίσκονται στο κολλαγόνο, οπότε αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή για πολύ καιρό μετά το κούρεμα σου».

Και ο κομμωτής της Beckham κατέληξε «Το κολλαγόνο αποτελεί το 70 % του δέρματός σου και το τριχωτό της κεφαλής σου είναι μια επέκταση αυτού. Συνεπώς ένα υγιές τριχωτό θα μπορούσε να σημαίνει λιγότερη αραίωση μαλλιών».

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα