Μην χασετε

Το μυστικό για λαμπερό δέρμα ακόμα και τις δυσκολες μέρες του μήνα

Σπυράκια : Τα έχουμε δυστυχώς όλες, και όλες τα μισούμε. Όσο και να προσπαθούμε να τα καλύψουμε με το concealer, εκείνα είναι και πάλι ορατά. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για τους οποίους το δέρμα μας ξεσπά με σπυράκια. O βασικός ένοχος είναι οι ορμονικές αλλαγές, ειδικά κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου μιας γυναίκας.

Advertisements

Μέσα σε έναν κύκλο 28 ημερών η επιδερμίδα μας μπορεί να αλλάξει δραστικά. Για παράδειγμα τη μια μέρα το δέρμα μας μπορεί να φαίνεται σαν πορσελάνη και την επόμενη να μην υπάρχει ίχνος δέρματος χωρίς σπυράκι. Υπάρχει όμως τρόπος να το αντιμετωπίσουμε και να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας; Ελάτε να δούμε πως μπορούμε να βγούμε νικητές σ’ αυτόν τον αγώνα ενάντια στα σπυράκια.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Στάδιο 1: Η εμμηνορροϊκή φάση (Ημέρα 1 έως 5)

Η πρώτη φάση αρχίζει με την πρώτη μέρα της περιόδου μας και τείνει να είναι η δύσκολη ώρα του μήνα, οι ημέρες που είμαστε πιο ευάλωτες στον. Μέσα στις πρώτες μέρες, μπορεί να αισθανθείτε σημεία να φουσκώνουν σιγά – σιγά στο δέρμα σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το σώμα μας αρχίζει να παράγει περισσότερα οιστρογόνα τα οποία  προκαλούν την παραγωγή σμήγματος. Όσο και αν αισθανόμαστε υποτονικά κατά τη διάρκεια της περιόδου, είναι σημαντικό να φροντίζουμε επιμελώς την επιδερμίδα μας, με απαλή απολέπιση και καθαρισμό  προσώπου, ειδικά της ζώνης Τ.  Αυτή είναι συχνά η κύρια προβληματική περιοχή, καθώς είναι η πιο λιπαρή, επίσης  το πηγούνι μας και η περιοχή γύρω από τη μύτη μας.

Στάδιο 2: Η φάση των ωοθυλακίων (Ημέρα 5 έως 15)

Το μεσοδιάστημα του κύκλου μιας γυναίκας είναι όταν παρατηρούμε ότι το δέρμα μας έχει γίνει ξηρό, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, και αυτό επειδή τα επίπεδα των οιστρογόνων μας έχουν πέσει. Κατά τη διάρκεια αυτών των 10 ημερών το δέρμα και το σώμα μας φωνάζουν για κάποια επιπλέον ενυδάτωση. Ενώ την περασμένη εβδομάδα χρειαζόμασταν να καθαρίσουμε το πρόσωπο, τώρα είναι καιρός να ενυδατώσουμε τον εαυτό μας για να αποκαταστήσουμε το φράγμα του δέρματος. Ενυδατικές μάσκες, βαθιά ενυδατικές κρέμες, σπρέι βιταμινών και αρκετή κατανάλωση νερού, θα κάνουν θαύματα στο δέρμα και θα βοηθήσουν στην επίτευξη της επιθυμητής λάμψης.

Στάδιο 3: Η φάση της ωχράς κηλίδας (ημέρα 15 έως 28)

Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων πριν από την επόμενη περίοδο, η κυκλοφορία του αίματος θα αυξηθεί, χάρη στα οιστρογόνα, τα οποία μας κάνουν αμέσως να φαινόμαστε πιο φρέσκες. Αν και τα οιστρογόνα θα αρχίσουν να αυξάνονται και πάλι, το δέρμα μας σε αυτό το δεκαπενθήμερο θα απορροφήσει εύκολα συστατικά, γι ‘αυτό πρέπει να προσέξουμε καλά τι βάζουμε στο δέρμα αλλά και στο σώμα μας επίσης.

Advertisements

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Μια καλή συμβουλή είναι να χρησιμοποιείτε καθαριστικά που περιέχουν αμινοξέα και αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη C, για να ενισχύσουν τη λειτουργία των κυττάρων, το κολλαγόνο και να μειώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα