Μην χασετε

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν αρκετές γυναίκες στην περιποίηση της επιδερμίδας τους

Όσο ωραίο και αποτελεσματικό είναι να χρησιμοποιούμε 3 και 4, ακόμα και 5 διαφορετικά προϊόντα στο πρόσωπό μας, όπως βλέπουμε να κάνουν οι περισσότερες γυναίκες σε ταινίες, τόσο κουραστικό και χρονοβόρο είναι. Ναι, υπάρχουν ημέρες που δεν μπορούμε καν να πλύνουμε το πρόσωπό μας, πόσο μάλλον να κάτσουμε με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη και να ξεκινήσουμε το layering με όλα τα απαραίτητα προϊόντα.

Advertisements

Είναι απολύτως κατανοητό λοιπόν το γεγονός ότι πολλές γυναίκες ψάχνουν τρόπος να περιορίσουν όσο είναι δυνατόν τα προϊόντα και να εφαρμόζουν αν είναι εφικτό μόνο ένα και να απολαμβάνουν ενυδατωμένη, λαμπερή επιδερμίδα.

Αυτό το ένα προϊόν όμως για το πρόσωπο, δεν πρέπει να είναι η κρέμα σώματος!

Οπτικά, οι ενυδατικές κρέμες προσώπου και σώματος μπορεί να μοιάζουν το ίδιο, ωστόσο είναι δύο εντελώς διαφορετικά προϊόντα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα προϊόντα σώματος είναι αρκετά πιο οικονομικά από αυτά του προσώπου.

Μάθετε λοιπόν ότι…

Η βασική διαφορά μεταξύ των προϊόντων του προσώπου και του δέρματος είναι η σύστασή τους. (Ακόμη και ανάμεσα στα μέρη του σώματος, υπάρχει διακύμανση.) Το δέρμα στο πρόσωπό σας είναι πιο λεπτό από το υπόλοιπο σώμα σας, ενώ το δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι από τα λεπτότερα.

Επιπλέον το πρόσωπό σας περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση σμηγματογόνων αδένων. Αυτοί οι αδένες είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή λιπαρότητας, της οποίας η ποσότητα μπορεί να εξαρτάται από τις ορμονικές αλλαγές και τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Ουσιαστικά, το δέρμα του προσώπου είναι πολύ πιο ευαίσθητο και άστατο από το σώμα σας. Επιπλέον, τείνει να εκτίθεται συχνότερα σε παράγοντες που το βλάπτουν- όπως είναι ο ήλιος και οι επιβλαβείς ακτίνες UV – προσθέτοντας μια ακόμη μεταβλητή που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του προσώπου και του σώματος, οι ενυδατικές κρέμες που στοχεύουν το καθένα διαμορφώνονται για να εξυπηρετούν εντελώς διαφορετικούς σκοπούς πέρα από την απλή ενυδάτωση. Για παράδειγμα, η λοσιόν σώματος τείνει να αντιμετωπίσει ανησυχίες όπως η σύσφιξη, η κυτταρίτιδα. Ενώ τα προϊόντα προσώπου, εστιάζουν περισσότερο στους πόρους, τα σκουρόχρωμα σημεία, την λιπαρότητα, τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Οι φόρμουλες του σώματος είναι συνήθως βαρύτερες από τις ενυδατικές κρέμες προσώπου, με μαλακτικές ουσίες που «προστατεύουν και ενυδατώνουν» το δέρμα. Τείνουν να περιέχουν πιο βαριά συστατικά, που ουσιαστικά σφραγίζουν την υγρασία. Επιπλέον ας μην ξεχνάμε ότι μερικές κρέμες σώματος περιέχουν επίσης αρώματα, τα οποία μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του προσώπου – ειδικά αν είναι ευαίσθητο.

Οι κρέμες προσώπου, από την άλλη πλευρά, περιέχουν συνήθως πιο εξειδικευμένα – και ακριβά – δραστικά συστατικά που καλύπτουν το λεπτό δέρμα του προσώπου σας. Μερικά παραδείγματα είναι συστατικά όπως τα σπαράγγια της θάλασσας (που βοηθούν στην ενυδάτωση και μπορεί να κοστίζουν κοντά στα 1.000 $ ανά χιλιόγραμμο) ή πεπτίδια (τα οποία βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου).

Advertisements

Το συμπέρασμα;

Όταν πρόκειται για τη φροντίδα ή το μακιγιάζ του δέρματος, ακολουθήστε τις οδηγίες. Σεβαστείτε το προϊόν αλλά και το δέρμα σας. Και αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τις καλύτερες επιλογές για το δέρμα σας, ένας δερματολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να ακολουθήσετε μια εξατομικευμένη ρουτίνα.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα