Μην χασετε

Το εγκληματικό σύστημα της μουσικής βιομηχανίας: «Έσερναν την Amy Winehouse μεθυσμένη και άρρωστη να κάνει περιοδεία»

Η Amy Winehouse «μετά από πέντε μέρες ποτού ήταν σχεδόν αναίσθητη όταν την σήκωσαν από τον καναπέ του σπιτιού της και την έσυραν στο αυτοκίνητο για να κάνει περιοδεία». Δέκα χρόνια μετά το θάνατό της, ο καλύτερός της φίλος Tyler James θέτει σκληρά ερωτήματα στο αδηφάγο σύστημα της μουσικής βιομηχανίας και εκθέτει όσους την εκμεταλλεύτηκαν μέχρι και το τέλος της ζωής της.

Advertisements

 

Ο κολλητός της φίλος περιγράφει τη διαρκή κόλαση στην οποία βρισκόταν η Amy όλα τα χρόνια εξαιτίας των ναρκωτικών και του αλκοολισμού.

Στο δημοσίευμα που φιλοξενεί η «daily mail» ο Tyler James μιλάει για το τέλος της δημοφιλούς τραγουδίστριας. «Ανέβαινα τα σκαλιά του σπιτιού της στο Camden Square, στο βόρειο Λονδίνο. Έβαλα το κλειδί στην πόρτα και μπήκα μέσα. Ο Άντριου ένας από τους σωματοφυλακές της μιλούσε στο τηλέφωνο και μου έκανε νόημα να σταματήσω εκεί μου ήμουν. Είχα δύο μέρες να τη δω. Η Amy και εγώ ήμασταν κολλητοί. Όταν γνωριστήκαμε εκείνη ήταν 12 και εγώ 13.Το σπίτι στο Camden Square ήταν το τελευταίο από τα αναρίθμητα που είχε αλλάξει. Με την Amy ζούσαμε μαζί από τα 18».

 

Είχε ξεμείνει από φίλους – Ολοι ήθελαν να πληρώνονται
Όπως λέει ο James ήταν ο μόνος που της είχε απομείνει: «Ήμουν ο μόνος φίλος που της είχε απομείνει, το μόνο άτομο που δεν πληρώνονταν για να είναι κοντά της. Όλοι οι άλλοι στη ζωή της την είχαν εγκαταλείψει. Όσο κι αν την αγαπούσαν, δεν μπορούσαν να την διαχειριστούν.

Προσπαθούσα για χρόνια να τη σώσω αλλά είχα ξεμείνει από ιδέες. Την προηγούμενη μέρα, πριν φύγει είχαμε μιλήσει το μεσημέρι. Μου είχε υποσχεθεί ότι θα σταματούσε να πίνει και την πίστεψα.

Μου τηλεφώνησε εκείνο το βράδυ γύρω στις 11 ήταν τύφλα στο μεθύσει και μου έλεγε ανοησίες».

 

Advertisements

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amy Winehouse (@amywinehouse)

 

Οι αναλαμπές και το τέλος
Μιλώντας για τις τελευταίες δραματικές ώρες λέει πως όταν έφτασε στο σπίτι τους είδε ασθενοφόρα και τον νοσηλευτή να του λέει πως πια είναι αργά. «Λυπάμαι, φίλε μου, αλλά έχει φύγει πολύ. Δεν είναι πια ζεστή».

Ο James αναφέρει πως η Amy κατά καιρούς είχε αναλαμπές και πώς όταν μετακόμισε στο νέο της σπίτι ήταν πολύ χαρούμενη. «Ήταν χαρούμενη, αυτό ήταν μια νέα αρχή για εκείνη».

Ωστόσο όπως καταγγέλλει η Amy δεν άντεξε όταν μετά από πέντε μέρες ποτού η ίδια ήταν αναίσθητη και την πήραν από τον καναπέ του σπιτιού της, την έβαλαν στο αυτοκίνητο και την ανάγκασαν να κάνει περιοδεία.

«Έριξαν ένα άρρωστο κορίτσι στη σκηνή όπου την είδαν να πνίγεται μπροστά στα μάτια τους. Αυτό το βίντεο πέρασε σε όλο τον κόσμο και έκανε την Emy να μοιάζει με χάος. Μισούσα όλους για αυτό. Έξι ημέρες πριν, ήταν απόλυτα φυσιολογική.

Πετάξαμε στην Κωνσταντινούπολη, όπου έπαιζε η Amy. Ήταν εντελώς συγκεχυμένη. Είπε: «Νόμιζα ότι η συναυλία ήταν στην Πολωνία. Πρέπει να κάνω έναν έλεγχο ήχου; “Της είπα ξανά:” Έχει κάνει τη συναυλία». Μετά πετάξαμε για Σερβία.

 

Advertisements

 

Ήταν σαν ένα παιδί που είχε εγκαταλειφθεί σε έναν κόσμο που δεν αναγνώριζε. Την πήγα στο κρεβάτι και κλειδώσαμε την πόρτα. Όταν ξύπνησε το επόμενο πρωί, το μυαλό της ήταν καθαρό και όλες οι καλές σκέψεις επέστρεφαν. «Τ, θέλω να πάω σπίτι. Θέλω να είμαι νηφάλια. Θέλω να γίνω υγιής. Ακυρώστε την περιοδεία. Η Amy ακύρωσε την περιοδεία. Και μετά από λίγες μέρες στην Κωνσταντινούπολη, ξαναζωντάνεψε».

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amy Winehouse (@amywinehouse)


Θάνατος από αλκοόλ και ηρωίνη
Ήταν όμως αργά… H Amy πέθανε στις 23 Ιουλίου του 2011. Η νεκροψία έγινε στις 25 Ιουλίου 2011 με τα αποτελέσματά της να είναι ατελή και να μην μπορούν να στοιχειοθετήσουν την αιτία του θανάτου της. Στις 26 Οκτωβρίου 2011, η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι η Γουάινχαουζ πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης και αλκοόλ. Σύμφωνα με αυτήν, η περιεκτικότητα του αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα της Γουάνχαουζ ήταν πέντε φορές περισσότερη από το νόμιμο όριο κατανάλωσης αλκοόλ. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή: «Οι συνέπειες αυτών των δυνητικά θανατηφόρων επιπέδων αποτέλεσαν την αιτία του αιφνίδιου θανάτου της».

 

 

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα