Μην χασετε

Το δέρμα σου εκπέμπει S.O.S: Ποια σπιτικά συστατικά δεν πρέπει να χρησιμοποιείς στις DIY μάσκες ομορφιάς

Ή τουλάχιστον, καλό θα ήταν να τα χρησιμοποιείς με μέτρο.

Advertisements

Οι DIY συνταγές ομορφιάς έχουν τα τελευταία χρόνια για τα καλά την τιμητική τους.

Τα φυσικά συστατικά δίνουν και παίρνουν, με ολοένα και περισσότερες γυναίκες να μπαίνουν στη διαδικασία να φτιάξουν μόνες τους τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης του προσώπου τους.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ορισμένα από τα καλλυντικά της φύσης που επιμένουμε να βάζουμε στο πρόσωπό μας.

Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει στην περίπτωση της δερματολόγου Dr. Alexis Granite, που εδρεύει στο κέντρο Πλαστικής και Κοσμητικής Χειρουργικής Cadogan Clinic στο Λονδίνο.

Ξεκαθαρίζοντας πως δηλώνει υπέρ των DIY συνταγών ομορφιάς, η επιστήμονες μας εφιστά την προσοχή όσον αφορά στα συστατικά που είναι μεν φυσικά, αποδεικνύονται δε «επιθετικά» ως προς το pH του δέρματός μας.

«Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε συστατικά όπως το λεμόνι, η οδοντόκρεμα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και η ζάχαρη καθώς είναι πολύ επιθετικά για το δέρμα, διαταράσσουν την ισορροπία του pH και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και ευαισθησίες», τονίζει, δηλώνοντας ακόμα πως όλα τα στοιχεία που θα επιλέξουμε να συμπεριλάβουμε στις συνταγές μας θα πρέπει να είναι τα κατάλληλα για τον τύπο δέρματός μας.

Το λεμόνι, ας πούμε, δεν ενδείκνυται για κάθε τύπο δέρματος, μιας και στα ξηρά περισσότερο κακό θα κάνει παρά καλό, αν και φημίζεται για την αντιμικροβιακή και αντιρυτιδική του δράση.

Advertisements

Καλό θα ήταν, λοιπόν, πριν δημιουργήσεις το δικό σου scrub ή τη δική σου μάσκα, να ενημερωθείς για τα αν τα συστατικά που σου προτείνει η κάθε συνταγή είναι σε θέση να κάνουν πράγματι καλό στη δική σου περίπτωση.

Μη σκας όμως! Υπάρχουν και κάποια υλικά που θα βρεις στο ψυγείο και τα ντουλάπια σου τα οποία είναι εντελώς ακίνδυνα.

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε:

  • Αγγούρι
  • Γιαούρτι
  • Ζάχαρη
  • Μέλι
  • Κόκκοι καφέ
  • Ροδόνερο
  • Λάδι καρύδας
  • Ελαιόλαδο

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Χρησιμοποίησε τα άφοβα και δεν θα χάσεις!

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα