Μην χασετε

Τι φορούν τα Ιt girls της Σκανδιναβίας αυτή την εποχή;

Το σκανδιναβικό street style look μας εμπνέει

Advertisements

Σίγουρα θα πρέπει να ευχαριστούμε τις χώρες της Σκανδιναβίας για όλη τους την προσφορά στο design όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στην μόδα όσο και στην διακόσμηση. Η Σουηδία μας έχει χαρίσει brands όπως τα H&M, τα Acne Studios, αλλά και τα αγαπημένα IKEA, ενώ η Δανία μας έχει χαρίσει τα brands, Gianni, Day Birger et Mikkelsen και η λίστα όλο και μεγαλώνει.

Εκτός από όλα αυτά τα εντυπωσιακά brands όμως, θα πρέπει να παραδεχτούμε πως οι γυναίκες της Σκανδιναβίας ξέρουν πολύ καλά από μόδα και στιλ, κάνοντας μας να ανυπομονούμε για τις street style εμφανίσεις που θα κάνουν οι fashionistas κάθε φορά που θα βρεθούν στην εβδομάδα μόδας την Στοκχόλμης, της Κοπεγχάγης ή του Όσλο. Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε πιστά το στιλ, τις τάσεις και το τι φορούν τα fashion girls από την Νέα Υόρκη, την Γαλλία και την Ιταλία, από ό,τι φαίνεται όμως οι γυναίκες των Σκανδιναβικών χωρών είναι τα νέα it girls που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Παρατηρώντας τα outfits που επιλέγουν οι Σκανδιναβές, καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να παραμένουν πιστές στους σχεδιαστές μόδας των χωρών τους, αλλά πολλές φορές επιλέγουν να φορέσουν και κομμάτια από άλλους οίκους όπως ο Balenciaga για να δημιουργήσουν ευφάνταστους συδυασμούς.

Οι γυναίκες της Σκανδιναβίας γνωρίζουν πολύ καλά την δύναμη του mix and match, αλλά και πως να το πετύχουν με τον καλύτερο τρόπο.

Παλαιότερα ήταν μεγάλο trend να φοράμε οι γυναίκες items με μεγάλα logos, αργότερα αυτή η μόδα ξεπεράστηκε και φέτος επανήλθε πάλι. Φέτος, όλες οι fashionistas φορούν τσάντες, Tshirts, ακόμα και γυαλιά ηλίου με μεγάλα logos που μπορούν να κλέψουν την παράσταση σε κάθε εμφάνιση.

Τα total black σύνολα είναι πραγματικά η επιτομή του στιλ και της κομψότητας. Οι Σκανδιναβές γνωρίζουν όμως πώς να αναβαθμίσουν την εμφάνιση τους και να την εκσυγχρονίσουν. Oversized παντελόνια με εντυπωσιακά tops σε διαφορετικά μήκη δημιουργούν το layering που τόσο πολύ αγαπούν όλες οι fashionistas. Η εμφάνιση σας μπορεί να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο προσθέτοντας ένα ζευγάρι λευκές γόβες.

Μία καλά ενημερωμένη fashionista γνωρίζει πώς να εντάξει τα hot trends της σεζόν στην εμφάνιση της, αλλά μία fashion expert γνωρίζει να επιλέγει κομμάτια που τα συνδυάζουν. Φέτος οι τάσεις της μόδας προτάσσουν ολόσωμες φόρμες σε denim υφάσματα. Οι Σκανδιναβές έχουν πάει αυτό το item ένα βήμα παραπέρα και επιλέγουν ολόσωμες φόρμες σε έντονες αποχρώσεις.

Πηγή φωτογραφιών : Instagram @thestylecaster, @annabelrosendahl, @nnennaechem, @katarinapetrovic, @_jeanettemadsen_, @nordicstylereport

Επιμέλεια: Κατερίνα ΠιπέρηΠηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα