Μην χασετε

Τι συμβαίνει στα μαλλιά σου αν δε λούζεσαι συχνά;

Υπάρχουν εκείνες οι γυναίκες που λούζονται καθημερινά, γιατί δεν αντέχουν διαφορετικά. Κι αυτό δεν είναι πολύ καλό για το τριχωτό της κεφαλής. Υπάρχουν, όμως, και εκείνες που σαν να… ξεχνούν να λουστούν. Μπορεί να έχει συμβεί και σε εσένα κάτι τέτοιο. Είτε θα βαριέσαι και θα είσαι πολύ κουρασμένη, είτε θα έχεις πάει κομμωτήριο και δε θα θέλεις να χαλάσεις το όμορφο χτένισμά σου. Ό,τι κι αν συμβαίνει καθυστερείς μερικές μέρες να λούσεις τα μαλλιά σου.

Advertisements

Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά. Μπορεί τα μαλλιά σου να λαδώσουν πολύ ή να καταλήξουν να μην είναι πια υγιή. Γενικά, το να μη λούζεσαι συχνά έχει συνέπειες στο τριχωτό της κεφαλής σου και αυτές εξαρτώνται- κατά κύριο λόγο- από τον τύπο των μαλλιών σου.

Διάβασε παρακάτω τι μπορεί να συμβεί στα μαλλιά σου αν αποφεύγεις το λούσιμο και καθυστερείς αρκετές μέρες να πλύνεις τα μαλλιά σου.

Θα συσσωρεύσεις σκόνη στο κεφάλι σου.

Αφήνοντας άλουστα τα μαλλιά σου για αρκετές μέρες, θα καταλήξουν να γίνουν λιπαρά. Και η λιπαρότητα έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση ρύπων και σκόνης στο τριχωτό της κεφαλής σου.

Θα έχεις μια περίεργη… οσμή.

Η λιπαρότητα, εκτός από τη σκόνη, ελκύει και ανεπιθύμητες μυρωδιές. Και σίγουρα δε χρειάζεται να λούζεσαι με το άρωμά σου, αντί με το αγαπημένο σου σαμπουάν για να μην υπάρχουν άσχημες οσμές.

Τριχόπτωση.

Καμία δε θέλει να δει τα μαλλιά της να πέφτουν. Το μη συχνό λούσιμο, όμως, μπορεί να φράξει τα θηλάκια με αποτέλεσμα να αρχίσει να έχεις ορατή τριχόπτωση.

Τα μαλλιά σου θα μοιάζουν πιο λεπτά.

Οι λιπαρές ρίζες βαραίνουν τα μαλλιά σου με αποτέλεσμα αυτά να φαίνονται λίγα και λεπτά.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα