Μην χασετε

Τι προκαλεί τις ραγάδες στο στήθος και πως να τις αντιμετωπίσετε

Ραγάδες στο στήθος, στους μηρούς, στους γλουτούς, στην κοιλιά: Όλες οι γυναίκες έχουν κι όμως όλες νιώθουν άσχημα για αυτές.

 

Στην πραγματικότητα αυτές οι ρίγες τίγρης, όπως συχνά χαρακτηρίζονται, είναι κάτι σαν παράσημο στο σώμα μας, που μαρτυρά όλα όσα έχει περάσει και όλες τις μάχες που έχει κερδίσει, από την εφηβεία και την εγκυμοσύνη, μέχρι κάποια διατροφική διαταραχή.

Αν παρόλα αυτά επιμένεις να τις βλεπεις ως κάτι αντιαισθητικό πάνω στο σώμα σου, σε νιώθουμε. Με τα εξώφυλλα των περιοδικών και τις φωτογραφίες των Instagram models να είναι τόσο airbrushed που πλέον να έχουμε ξεχάσει πώς μοιάζει η φυσική υφή του δέρματος, δεν αποκλείεται κάθε μικρή “ατέλεια” να διογκώνεται στα μάτια σου.

Advertisements

Επειδή στόχος μας είναι να σε κάνουμε να νιώθεις 100% σίγουρη για τον εαυτό σου όταν φοράς τα low cut tops και τα bikini tops σου, συγκεντρώσαμε παρακάτω τους καλύτερους τρόπους να απαλύνεις τις ραγάδες στο στήθος.

 

Τι προκαλεί τις ραγάδες στο στήθος;

Οι ραγάδες αναπτύσσονται όταν το ανώτερο στρώμα του δέρματος επεκτείνεται ή συστέλλεται γρηγορότερα από το κάτω επίπεδο με αποτέλεσμα οι συνδετικοί ιστοί, όπως οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, να σπάνε και να αφήνουν ραγάδες. Εκείνες που εμφανίζονται στο στήθος είναι συνήθως απόρρεια ορμονικών αλλαγών, όπως η εγκυμοσύνη και η εφηβεία, κατά την οποία γίνεται ταχεία ανάπτυξη των ιστών του μαστού.

 

Advertisements

Πώς να καταπολεμήσω τις ραγάδες στο στήθος;

Όπως συμβαίνει με όλες τις ραγάδες, ανεξαρτήτως με το πού “εγκαθίστανται” στο σώμα σου δεν γίνεται να εξαφανιστούν πλήρως. Μπορούν όμως να τις απαλύνεις ή -ακόμα καλύτερα- να προλάβεις την εμφάνισή τους ακολουθώντας την κατάλληλη skincare ρουτίνα.

 

Οι πιο εύκολοι τρόποι

Όταν η επιδερμίδα είναι ξηρή και τραβάει, τότε δημιουργούνται πτυχώσεις aka ραγάδες. Όσο πιο εύκαμπτη είναι η επιδερμίδα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να δημιουργηθούν. Πού καταλήγουμε λοιπόν; Ο πιο εύκολος τρόπος να προλάβεις αλλά και να μειώσεις τις ραγάδες στο στήθος είναι να ενυδατώνεις επαρκώς την επιδερμίδα χρησιμοποιώντας κρέμες και θρεπτικά έλαια, όπως το βούτυρο καριτέ, το αμυγδαλέλαιο και έλαιο jojoba.

 Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν για ραγάδες με ρετινόλη, η οποία αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου, επιταγχύνει την ανανέωσης των κυττάρων και απολεπίζει την επιδερμίδα, κάνοντας τις ραγάδες λιγότερο εμφανείς. Κάπου εδώ βέβαια θα πρέπει να σου υπενθυμίσουμε ότι η χρήση ρετινόλης απαγορεύεται αυστηρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Για να αυξήσεις τις ευεργετικές τους ιδιότητες, φρόντισε να κάνεις λεμφικό μασάζ κατά την εφαρμογή τους. Γιατί; Το μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα οι ραγάδες να γίνονται ολοένα και πιο διακριτικές.

Advertisements

Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις τη μέθοδο του dry brushing, δηλαδή το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σου, το οποίο ενθαρρύνει τη λεμφική αποστράγγιση, και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, κάνοντας την επιδερμίδα σας ολοένα και πιο λεία.

 

The big guns

Αν θέλεις να δεις ακόμα καλύτερα και άμεσα αποτελέσματα, σου προτείνουμε να συζητήσεις με το δερματολόγο σου κατά πόσο είσαι καλή υποψήφια για μερικά microdermabrasion sessions. Η συγκεκριμένη θεραπεία εκτός από το ότι απολεπίζει την επιδερμίδα, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα να κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει πιο λεία.

Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις μια θεραπεία με λέιζερ, η οποία μπορεί να εξαφανίσει πολύ αποτελεσματικά τις ραγάδες μόνο εφόσον τις προλάβεις σε αρχικό στάδιο, όταν έχουν δηλαδή ένα κόκκινο-ιώδες χρώμα.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα