Μην χασετε

Τι πρέπει να κάνεις το βράδυ για να ξυπνάς φρέσκια και λαμπερή

Ποια δεν θα ήθελε να ξυπνά φρέσκια και λαμπερή; Κι εσύ και εμείς, και το λέμε με σιγουριά, θα θέλαμε να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο λίγα πράγματα κάθε πρωί και έπειτα, δυναμικές και ξεκούραστες να αδράττουμε την μέρα!

Προφανώς και αυτό μπορεί να γίνει αλλά… για να γίνει, πρέπει να να ακολουθήσεις το ρητό και αυτό που κάνουν των φρονίμων τα παιδιά. Με λίγα λόγια, να προετοιμαστείς σωστά από το βράδυ για να δεις τα αποτελέσματα το πρωί. 

Ενώ κοιμάσαι, λοιπόν, ο οργανισμός βρίσκει την ευκαιρία να ανανεώνεται μέσω των νέων κυττάρων. Το βράδυ, το σώμα και η επιδερμίδα σου αναζωογονούνται, όλα δουλεύουν πιο γρήγορα και λειτουργικά, και όλα πάντα προς όφελος σου! Έτσι, αν δώσεις στην επιδερμίδα σου την κατάλληλη τροφή, αυτό θα την εκμεταλλευτεί και εσύ θα δεις τα αποτελέσματα το επόμενο πρωί. Και μάλιστα, δεν θα χρειαστεί να κάνεις τίποτε άλλο εκτός από μερικές κινήσεις που σου αναλύουμε παρακάτω.

Η ρουτίνα ομορφιάς που πρέπει να ακολουθήσεις το βράδυ

Sleeping mask

Το βράδυ είναι πολύ σημαντικό να κρατήσεις ενυδατωμένο το πρόσωπό σου. Θα σου προτείναμε να προτιμήσεις μία sleeping mask αντί την απλή ενυδατική κρέμα σου, αφού θα ενεργήσει πολύ καλύτερα ενώ κοιμάσαι, καθώς είναι πιο πλούσια σε υφή αλλά και σε ευεργετικά συστατικά.

Advertisements

Ξηρά πόδια

Αν έχεις πρόβλημα με ξηρά πόδια και σκασμένες φτέρνες, τότε το βράδυ είναι η ιδανική ευκαιρία για να το αντιμετωπίσεις. Μπορείς να βάλεις βαζελίνη ή οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα στα ξηρά σημεία και στη συνέχεια να φορέσεις βαμβακερές κάλτσες για όλο το βράδυ. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει στο άνοιγμα των πόρων της επιδερμίδας και στην καλύτερη απορρόφηση του προϊόντος.

Tαλαιπωρημένα Μαλλιά

Κατά την διάρκεια του ύπνου σου σίγουρα θα έχεις νιώσει πως τα μαλλιά σου ταλαιπωρούνται. Η καλύτερη λύση για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου είναι προτιμάς τις satin μαξιλαροθήκες, αφού η επιφάνεια τους επιτρέπει στα μαλλιά να γλιστρούν και να μην «τσαλακώνουν». Κάτι μάλιστα που βοηθάει και την επιδερμίδα σου από το να κάνει γραμμές και να «σπάει» όσο εσύ την πιέζεις ενώ κοιμάσαι με το μαξιλάρι αγκαλιά. 

Χείλη

Για να ξυπνάς με ζουμερά και υγιή χείλη το πρωί, θα σου προτείναμε λίγο πριν κοιμηθείς να εφαρμόζεις μια στρώση βαζελίνη.

Δυνατές βλεφαρίδες

Για να δυναμώσεις τις βλεφαρίδες σου, βάλε το βράδυ λίγες σταγόνες καστορέλαιο. Αν το κάνεις εντατικά, τότε σίγουρα θα δεις τις βλεφαρίδες σου πιο μακριές και δυνατές.

Advertisements

Extra tip: Καθάρισε καλά ένα βουρτσάκι μιας παλιάς μάσκαρα και χρησιμοποίησέ το για να κάνεις την παραπάνω κίνηση. Μην ξεχνάς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να το απολυμαίνεις καλά για να μην αναπτύσσονται μικρόβια και βακτήρια.

Μαλακά χέρια

H Khloe Kardashian έχει πει πολλές φορές πως έχει εμμονή με τα χέρια της. Θεωρεί πως η ηλικία του ανθρώπου φαίνεται από αυτά και προσπαθεί να τα προσέχει πολύ, βάζοντας συνεχώς κρέμες και αντηλιακό. Εμείς θα σου προτείναμε εκτός από αυτά που προτείνει η Khloe, πριν κοιμηθείς να βάζεις μια ενυδατική κρέμα με Bιταμίνη Ε για καλύτερο αποτέλεσμα. 

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα