Μην χασετε

Τι πρέπει να κάνεις για να μην «σπάσει» ποτέ ξανά το concealer κάτω από τα μάτια

Για ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών, αν υπήρχε μόνο ένα προϊόν ομορφιάς που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν καθημερινά, αυτό θα ήταν το concealer.

Advertisements

Είμαι και εγώ μία από αυτές, καθώς στην καθημερινότητά μου, θέλω ένα πιο ελαφρύ, φυσικό makeup look. Γι αυτό το λόγο χρησιμοποιώ σε μαύρους κύκλους και τυχόν σημάδια που μπορεί να έχω, concealer.

Για τους λάτρεις του concealer ωστόσο, υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το προϊόν μπορεί να τρέξει, να σπάσει και να δημιουργηθούν γραμμές -κι έτσι οι ρυτίδες έκφρασης γίνονται πιο έντονες- να απορροφηθεί και οι μαύροι κύκλοι να έρθουν ξανά στην επιφάνεια.

Το ερώτημα λοιπόν είναι πώς μπορούμε να έχουμε την τέλεια κάλυψη;

Τι πρέπει να προσέξουμε με το προϊόν που έχουμε επιλέξει και ποιος είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής του συγκεκριμένου προϊόντος;

Ακολουθούν τα πιο χρήσιμα tips καθώς και προϊόντα που αξίζουν την προσοχή μας!

1. Ενυδάτωση

Η φροντίδα του δέρματος προηγείται του μακιγιάζ. Δεν εφαρμόζουμε κανένα προϊόν στο πρόσωπο, αν πρώτα δεν το έχουμε ενυδατώσει. Μία καλή κρέμα ματιών είναι απαραίτητη λοιπόν.

2. Το κατάλληλο προϊόν

Επιλέγουμε προσεκτικά το προϊόν που θα εφαρμόσουμε. Είναι σημαντικό να επιλέξουμε προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματος.  Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι οποιοδήποτε πολύ λεπτόρευστο, στεγνό, ή υπερβολικά ενυδατικό προϊόν μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

3. Τρόπος εφαρμογής

Κι όμως τα χέρια και συγκεκριμένα τα δάχτυλά μας ίσως εφαρμόσουν καλύτερα το συγκεκριμένο προϊόν σε σχέση με τα πινέλα μακιγιάζ. Δεν είναι τυχαίο το ότι ακόμα και κορυφαίοι makeup artists ακολουθούν αυτή την τεχνική, ιδιαίτερα για το concealer, το οποίο πρέπει να εισχωρήσει καλά στο δέρμα και όχι να κάτσει πάνω σε αυτό. Θα πρέπει να γνωρίζετε λοιπόν ότι τα χέρια, τα δάχτυλα πρέπει να είναι ζεστά, καθώς έτσι λιώνει το προϊόν και μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα.

Advertisements

4. Το δέρμα να είναι πάντα τεντωμένο

Δεν εφαρμόζουμε concealer ή και οποιοδήποτε άλλο προϊόν βάσης πάνω από λεπτές γραμμές και ρυτίδες, καθώς μετά την εφαρμογή το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο. Πηγαίνουμε το βλέμμα μας στο κατάλληλο σημείο και αν χρειαστεί με το χέρι μας τραβάμε ελαφρώς το δέρμα για να γίνει λεία, επίπεδη η επιφάνεια.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα