Μην χασετε

Τι να κάνετε εάν μάθετε ότι ο σύντροφος της φίλης σας την απατάει

Βρίσκεστε σε μια αρκετά δύσκολη θέση: Γνωρίζετε ότι ο σύντροφος της φίλης σας είναι άπιστος, αλλά δεν θέλετε να γίνετε ο αγγελιοφόρος δυσάρεστων ειδήσεων.

Advertisements

Από την άλλη μεριά η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική. Όμως το πώς θα χειριστείτε αυτή την κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκο από όσο νομίζετε. Από τη μια μεριά αισθάνεστε ότι η φίλη σας έχει δικαίωμα να το γνωρίζει, αλλά από την άλλη μεριά φοβάστε μην περιπλέξετε τα πράγματα και ενδεχομένως θέσετε σε κίνδυνο τη φιλία σας.

Η αλήθεια είναι πως η απόκτηση ενός τέτοιου μυστικού μπορεί να είναι τεράστιο ψυχολογικό βάρος. Αλλά πριν ξεφορτωθείτε αυτό το φορτίο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματική απόδειξη της απιστίας. Παρατηρήσατε την απιστία από πρώτο χέρι; Ή μήπως τη μάθετε από κάποιον άλλο; Εάν μάθετε το γεγονός από αλλού, τότε πριν υπολογίσετε πώς να προχωρήσετε, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε αν η πηγή σας είναι αξιόπιστη και αν υπάρχει και κάποιος άλλος που να μπορεί να υποστηρίξει την κατηγορία.

Πρέπει να έχετε τα γεγονότα, διαφορετικά βασίζεστε σε φήμες και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για όλους. Αφού επιβεβαιώσετε ότι γνωρίζετε ότι έχουν απατήσει τη φίλη σας- και δεν είναι απλώς μια φήμη – τότε θα πρέπει να εξετάσετε αν θα της το πείτε ή όχι, λαμβάνοντας υπόψη κάποιους παράγοντες.

Εάν δεν είστε στενές φίλες και είστε μόνο γνωστές, ίσως είναι καλύτερο να αποφύγετε την κατάσταση. Η απιστία είναι συνήθως ένα σύμπτωμα ενός άλλου προβλήματος στη σχέση και θα βγει κάποια στιγμή. Αν δεν είστε καλές φίλες, δεν χρειάζεται να μπλεχτείτε στο ζευγάρι.

Ωστόσο, αν αυτό το άτομο είναι από τους πιο στενούς σας φίλους και είστε σίγουροι για το γεγονός, τότε πιθανόν να του κάνετε μια χάρη, μοιράζοντας αυτά που γνωρίζετε. Μια καλή συμβουλή, πριν αποφασίσετε να το πείτε, είναι να βάλετε τον εαυτό σας στην κατάσταση της φίλη σας. Θα θέλατε να μάθετε εάν ο σύντροφός σας ήταν άπιστος; Με ποιον τρόπο θα θέλατε να ακούσετε τα νέα; Και αν τελικά δεν σας πει τίποτα η φίλη σας, πώς θα νιώσετε όταν μάθετε ότι γνώριζε για την απιστία;

Καλό είναι επίσης να είστε σίγουροι ότι η φίλη σας μπορεί να χειριστεί όλη αυτή τη κατάσταση, γιατί μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.

Η κατανόηση του τρόπου χειρισμού των πραγμάτων γίνεται ακόμη πιο δύσκολη αν είστε φίλοι και με τον άπιστο σύντροφο. Ίσως σε αυτή την περίπτωση βοηθήσει να μιλήσετε πρώτα με τον άπιστο σύντροφο. Όμως θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί  να αρνηθεί τα πάντα ή ότι μπορεί να σας ζητήσει να μην αποκαλύψετε τίποτα, από φόβο μη χάσει το έτερο του ήμισυ. Επίσης ένα άλλο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι: ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, ή μήπως είναι κάτι που επαναλαμβάνεται;

Εάν τελικά αποφασίσετε να ενημερώσετε άμεσα τη φίλη σας για την απιστία του συντρόφου της, είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε πιθανή αντίδραση. Μερικές ακόμα και εάν αποκαλύψετε την αλήθεια, άλλος μπορεί να σας αντιμετωπίσει σαν τον αγγελιοφόρο δυσάρεστων ειδήσεων.

Advertisements

Μπορεί να υπάρχουν πολλά συναισθήματα όσο αφορά την απιστία, όπως ντροπή, θλίψη, φόβο και άρνηση και μπορεί η φίλη σας να μην είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση και να θέλει απλά να την αποφύγει.

Αφού λοιπόν αξιολογήσετε τη φύση της φιλίας σας, κατανοήσετε τα γεγονότα και αναγνωρίσετε τους σχετικούς κινδύνους και εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι για το αν πρέπει να μοιραστείτε τις πληροφορίες με τη φίλη σας, μπορείτε απλά να της κάνετε μια υποθετική ερώτηση για το εάν θα ήθελε να το μάθει. Φυσικά αυτή η απλή ερώτηση μπορεί να εγείρει υποψίες ότι ξέρετε κάτι, αλλά θα μπορούσε να είναι καθησυχαστικό να ακούσετε τη στάση της, προτού της αποκαλύψετε τα δυσάρεστα νέα.

Δεν υπάρχει σωστός ή λανθασμένος τρόπος για να χειριστείτε αυτήν την κατάσταση, διότι κάθε φιλία και κάθε σχέση είναι διαφορετική. Επίσης, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η φίλη σας θα αντιδράσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι αυτή η ιστορία είναι αληθινή. Τέλος το πιο σημαντικό είναι να υπενθυμίσετε στη φίλη σας ότι είστε εκεί για εκείνη. 

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα