Μην χασετε

Τι να κάνεις αν δε θέλεις να λουστείς μετά το γυμναστήριο

Πώς να αποφύγεις το συχνό λούσιμο, που επηρεάζει αρνητικά την υγεία των μαλλιών σου

Advertisements

Όταν έρχεται η στιγμή να αποφασίσεις αν θα γυμναστείς ή όχι, μερικές φορές τα μαλλιά σου παίζουν καθοριστικό ρόλο. Αν πας, για παράδειγμα, για kickboxing θα απελευθερωθούν ενδορφίνες που θα ενισχύσουν τη διάθεση σου, αλλά μπορεί να χρειαστεί να λουστείς ξανά, ενώ έπλυνες τα μαλλιά σου την προηγούμενη μέρα. Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις γι’αυτό;

Πριν τη γυμναστική

1. Φτιάξε τα μαλλιά σου σε πλεξούδες
Οι πλεξούδες είναι η γρήγορη, φυσική επιλογή που θα κάνει τα μαλλιά σου να παραμείνουν στη θέση τους κατά τη διάρκεια της προπόνησής, και θα τα κάνουν να φαίνονται ωραία αργότερα.

2. Καταπολέμησε τη λιπαρότητα με μηλόξυδο
“Το μηλόξυδο εξισορροπεί το επίπεδο pH στο τριχωτό της κεφαλής, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της υπερβολικής λιπαρότητας”, λέει η Debra Jaliman, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σαμπουάν με μηλόξυδο ή να φτιάξεις το δικό σου μείγμα σε ένα μπουκάλι με εξάρτημα ψεκασμού και να το εφαρμόσεις στο τριχωτό της κεφαλής σου όταν βγαίνεις από το ντους για να μειώσεις την ποσότητα της λιπαρότητας που συσσωρεύεται στο κρανίο σου με την πάροδο του χρόνου.

 

Μετά τη γυμναστική

1. Εάν έχεις πέντε λεπτά, κάνε ένα μικρό πλύσιμο
“Εάν το τριχωτό της κεφαλής σου είναι ευαίσθητο, δοκίμασε να πλύνεις μόνο τις ρίζες μετά από μια έντονη προπόνηση”, προτείνει ο δερματολόγος Shari Hicks-Graham. “Το αλάτι από τον ιδρώτα μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του κρανίου σε μερικούς ανθρώπους εάν δεν καθαριστεί σωστά”.

Για να αποφύγεις το κανονικό λούσιμο, δοκίμασε τη μέθοδο της trainer Julie Sanchez: Δέσε τα μαλλιά σου σε έναν χαλαρό κότσο ή μια αλογοουρά και κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος τους με ένα σκουφάκι για το ντους. Στη συνέχεια, είτε στο νιπτήρα είτε στο ντους, βρέξε τις ρίζες και χρησιμοποίησε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν για να πλύνεις την περιοχή γύρω από τη γραμμή των μαλλιών και μετά ξέπλυνε τα”, λέει η Sanchez.

Advertisements

2. Το σωτήριο προϊόν
Το κλειδί για μαλλιά χωρίς λιπαρότητα μπορεί να βρίσκεται ήδη στο ντουλάπι του μπάνιου σου – και εννοούμε την μωρουδιακή πούδρα που κάνει θαύματα στην απορρόφηση την λιπαρότητας.

“Βάλε μια μικρή ποσότητα στην παλάμη του χεριού σου και τρίψε ανάμεσα στις παλάμες σου”, λέει η Jaliman. “Βάλε τα χέρια σου στο τριχωτό της κεφαλής σου, τρίψ’τα στα μαλλιά σου και μετά χτενίσου”. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξηρό σαμπουάν.

3. Διάλεξε το κατάλληλο look
Αντί να σπαταλάς χρόνο στο να φτιάχνεις τα ιδρωμένα σου μαλλιά σε ένα κομψό χτένισμα, κάνε απλώς μια αλογοουρά. Είναι η απόλυτη η κλασική επιλογή: είναι εύκολη και μπορείς να την κάνεις να φαίνεται και αθλητική και casual αλλά και πιο επίσημη.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα