Μην χασετε

Τι Μπορώ να Κάνω με έναν Μπιντέ που δεν Χρησιμοποιείται;

Καταρχάς να πούμε ότι πιθανολογούμε πως αναφέρεστε στον μπιντέ. Ο μπιντές υπήρξε για αρκετά χρόνια απαραίτητο αξεσουάρ των μπάνιων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Αίγυπτος, η Ιαπωνία, η Ιταλία, η Τουρκία, κ.α. Καθώς όμως οι συνήθειες των ανθρώπων έχουν αλλάξει, πλέον δεν είναι ένα αξεσουάρ που χρησιμοποιείται ευρέως.

Advertisements

 

Ο μπιντές υπήρξε για αρκετά χρόνια απαραίτητο αξεσουάρ των μπάνιων.

Η αλήθεια είναι πως ο μπιντές είναι μια κατασκευή που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για μετασχηματισμούς. Μια λύση θα ήταν να τον χρησιμοποιήσετε απλώς για να αποθηκεύετε πράγματα, όπως τα χαρτιά υγείας. Μπορείτε πάντα να τον αφαιρέσετε, αλλά αν το σπίτι δεν είναι δικό σας και δεν σας το επιτρέπει ο σπιτονοικοκύρης σας υπάρχουν 2-3 τρόποι για να τον κρύψετε ή να τον αξιοποιήσετε.

 

Βάλτε λουλούδια και φυτά Χρησιμοποιήστε τον μπιντέ ως «δοχείο» που θα φιλοξενήσει μια γλάστρα με ένα μεγάλο φυτό ή πολλές μικρές γλάστρες με διάφορα λουλούδια και φυτά. Προτιμήστε φυτά που θα αντέχουν στην υγρασία του μπάνιου. Ένα πλεονέκτημα είναι πως δεν θα χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά για να τα… ποτίσετε. Θα ομορφύνουν πολύ το μπάνιο σας και θα καθαρίζουν τον αέρα. Μπορείτε, μάλιστα, να τον αξιοποιήσετε ως μια μεγάλη γλάστρα και να βάλετε απευθείας χώμα μέσα φυτεύοντας τα φυτά σας εκεί.

Βάλτε μέσα ένα μεγάλο φυτό.

Αξιοποιήστε το ως το κρεβάτι του κατοικιδίου σας Αν έχετε κάποιο μικρό ζωάκι στο σπίτι, ειδικά αν πρόκειται για γάτα, ο μπιντές είναι το ιδανικό σημείο για να δημιουργήσετε το… κρεβάτι του. Βάλτε μια μικρή κουβερτούλα αν είναι χειμώνας και το κατοικίδιό σας κρυώνει.

Αξιοποιήστε τον ως κρεβάτι για τη… γάτα σας!

Τέλος – και αν έχετε αποφασίσει ότι δεν θέλετε να τον αφαιρέσετε αλλά δεν θέλετε και να φαίνεται – φτιάξτε μια κατασκευή σε σχήμα κύβου, με κενό στη βάση, που μπορεί να μπει από πάνω και να τον καλύψει. Δημιουργήστε πορτάκι στην μπροστινή πλευρά έτσι ώστε να λειτουργεί ως ντουλάπι και αποθηκεύστε μέσα στον μπιντέ τα απορρυπαντικά και τα σφουγγάρια του μπάνιου σας. Από πάνω μπορείτε να ακουμπήσετε τις πετσέτες σας ή να βάλετε διάφορα διακοσμητικά.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα