Μην χασετε

Τι μπορεί να φταίει και ελκύεις λάθος συντρόφους σύμφωνα με το ζώδιο σου

Προσπαθείς να βρεις τον κατάλληλο σύντροφο για εσένα… Όμως πολλά μπορεί να είναι τα λάθη που μπορεί να σε οδηγούν σε επιλογές που δεν σου ταιριάζουν. Οφείλεις να ψάξεις πραγματικά τι είναι αυτό που δεν εντοπίζεις στον εαυτό σου και όχι στους άλλους. Για να ευτυχήσεις και να περάσεις μοναδικά είναι επιτακτική ανάγκη να βρεις την προσωπική λειτουργία που σε οδηγεί σε λανθασμένα μονοπάτια και τελικά δεν σου χαρίζει την χαρά και το πάθος αποζητάς.

 

Τι μπορεί να φταίει στο ζώδιό σου και ελκύεις προβληματικά άτομα;

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις ότι το σκεπτικό σου είναι λανθασμένο και ότι μπορεί να είσαι είτε παρορμητικός, είτε εξουσιαστικός, είτε ονειροπόλος. Μεταξύ συναισθήματος και λογικής η μέση οδός είναι αυτή που μπορεί να δημιουργήσει το ιδανικό μονοπάτι σε προσωπικό επίπεδο. Η διαίσθηση θα παίξει καθοριστικό ρόλο, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αντιληφθείς άμεσα ποιο πρόσωπο είναι κατάλληλο για εσένα και ποιο όχι… Όμως πολλές φορές δεν την εμπιστεύεσαι και τελικά απογοητεύεις τον εαυτό σου με τις επιλογές σου.

Σκέψου καλά τι είναι αυτό που πραγματικά σε ικανοποιεί…

Advertisements

Η διασκέδαση; Οι εφήμερες καταστάσεις; Η εικόνα στον κοινωνικό περίγυρο; Η ανάγκη για σταθερότητα με όποιο κόστος; Η προσωπική σου αναγνώριση;

 

Όλα αυτά δεν αφήνουν περιθώρια για να δεις αυτό που πραγματικά ικανοποιεί τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου. Δεν αφήνουν χώρο για να δεις αντικειμενικά ότι τα λάθη που κάνεις παίζουν σημαντικό ρόλο σε πιθανές προσωπικές αποτυχίες που καλό είναι να μην επαναλάβεις. Ο παρορμητισμός, το πάθος, ο έντονος συναισθηματισμός, η πρωτοτυπία, η λογική θα πρέπει να είναι παρόντα σε μία σχέση στη σωστή αναλογία που θα τη βοηθήσει να μείνει ζωντανή και να προσφέρει σε σένα αυτό που πραγματικά επιθυμείς. Αλλά πρώτα πρέπει να αναγνωρίσεις ότι έχεις ευθύνη για τις όποιες επιλογές σου και δεν είσαι θύμα ούτε παρασύρεσαι…

Είσαι κυρίαρχος του εαυτού σου και καλά θα κάνεις να το δείχνεις σε κάθε έκφανση της προσωπικής σου ζωής.

Advertisements

 

ΚΡΙΟΣ

Το πάθος που έχεις μέσα σου δεν χαλιναγωγείται, καθώς είναι αυτό που σε κρατά ζωντανό. Είναι σημαντικό για εσένα να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα σε απογειώσει, όμως οι επιλογές σου μπορεί να μην δικαιώνουν τις προσδοκίες σου. Ο δυναμισμός που σε διακρίνει λειτουργεί παρορμητικά στην επιλογή συντρόφου και δεν αφήνει περιθώρια για να δεις αντικειμενικά αν το πρόσωπο που ενδιαφέρεσαι μπορεί να καλύψει τις προσωπικές σου ανάγκες. Είναι σημαντικό να αντιληφθείς τον προσωπικό σου μηχανισμό που σε οδηγεί σε λάθος μονοπάτια. Αποδεχόμενος ένα πρόσωπο που τελικά είναι απόλυτα ελεγχόμενο μπορεί αρχικά να σε ικανοποιεί, όμως στην πορεία βαριέσαι εύκολα.

Θέλεις την φλόγα να καίει άσβεστη και αυτό μπορείς να το επιτυχείς μόνο με ένα πρόσωπο που έχει ανάλογο δυναμισμό και φλογερό ταμπεραμέντο σαν και σένα. Αυτό δεν σημαίνει ότι χάνεις την αυτοκυριαρχία σου, καθώς αυτό είναι που φοβάσαι. Απλά δίνεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να έχει δίπλα του έναν άνθρωπο με παρόμοιες καταβολές, χαρακτηριστικά και δυνατότητες που δεν θα αφήσει τη σχέση να οδηγηθεί στην άνοια και την οκνηρία.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Η ανάγκη για σταθερότητα και ασφάλεια σε καθορίζει στην πορεία της προσωπικής σου ζωής και επιλέγεις συντρόφους σε αυτή τη βάση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τελικά είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για εσένα, καθώς μπορεί ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου να μην σε καλύπτει σε βασικές επιθυμίες και ανάγκες της προσωπικότητας σου. Παρ’ όλα αυτά παραμένεις ακινητοποιημένος σε μία σχέση που δεν σου δίνει τίποτα, επειδή αποφεύγεις τις αλλαγές και βολεύεσαι στην συναισθηματική ρουτίνα που μπορεί να δημιουργήσει μία ένωση. Είναι σημαντικό να σκεφτείς αν αυτό σε εκφράζει, καθώς η ύλη και ένας μακροχρόνιος σύντροφος μπορεί να μην είναι αυτό που τελικά σε ικανοποιεί και σου δίνει αυτά που χρειάζεσαι.

Advertisements

Είναι σημαντικό να δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να ρισκάρει επιλέγοντας αποκλειστικά και μόνο με συναισθηματικά κριτήρια, καθώς μπορεί να αντιληφθείς ότι το πρόσωπο που για εσένα αποτελεί το ρίσκο της ζωής σου είναι αυτό που σε καταλαβαίνει και σε νοιάζεται δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον στη σχέση σας.  

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η μεταβαλλόμενη διάθεσή σου επηρεάζει και την προσωπική σου ζωή, καθώς είναι συνειδητή επιλογή σου να ζεις με βάση την ευχαρίστηση και την διασκέδαση στη σχέση με το πρόσωπο που θέλεις να βρίσκεται κατά καιρούς δίπλα σου. Όμως αυτό φέρνει στην επιφάνεια ένα σημαντικό ερώτημα… Φοβάσαι να δεθείς; Τι σε τρομάζει στο να δώσεις πραγματικά ένα κομμάτι του εαυτού σου που θα αγαπηθεί από πρόσωπο που έχει να σου προσφέρει πολλά;

Η επιφανειακή διάθεση που αντιμετωπίζεις τις σχέσεις δεν βοηθούν να απολαύσεις έντονα συναισθήματα και μοναδικές στιγμές με ένα πρόσωπο που μπορεί να αντιληφθεί τις ανάγκες σου και δεν αποκλείεται να τις καλύψει. Επεδίωξε να ξεπεράσεις τους φόβους σου και αφέσου σε μία αγάπη που μπορεί τελικά να σε γεμίζει και σε βοηθά να χαρείς όλα αυτά που θεωρείς ότι μπορείς να χάσεις όταν παραμένεις κάπου σταθερά. Αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπίσεις και αποτελεί το κλειδί για την επιτυχία μιας σημαντικής σχέσης για εσένα. 

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η ανάγκη για συντροφικότητα, για ασφάλεια, για οικογενειακές στιγμές και ατμόσφαιρα μπορεί να καθορίσουν τις επιλογές σου, επειδή λειτουργείς παρορμητικά και εγκλωβίζεσαι σε σχέσεις που δεν μπορούν να σου προσφέρουν αυτά που θέλεις. Σημαντικό είναι ότι και εσύ λειτουργείς χειριστικά προσπαθώντας να περικυκλώσεις το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει θεωρώντας έτσι ότι μπορείς να το κατευθύνεις. Αργά ή γρήγορα όμως μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα.

Δεν αποκλείεται ο σύντροφός σου να μην έχει τις ίδιες ανάγκες με σένα ή να μην μπορεί να καλύψει τις δικές σου στο μέγεθος που θα επιθυμούσες. Είναι σημαντικό λοιπόν να απεμπλακείς από ότι σε δεσμεύει συναισθηματικά, καθώς αυτό σε οδηγεί σε λανθασμένα μονοπάτια και τελικά στην απογοήτευση. Η συναισθηματική ωριμότητα είναι απαραίτητη και μπορείς να την κερδίσεις επιλέγοντας να πάρεις τον χρόνο σου για να δεις πραγματικά αν το ταίρι σου μπορεί να δημιουργήσει το ιδανικό πλαίσιο για εσένα όπου θα νιώσεις ασφάλεια και σταθερότητα. 

 

ΛΕΩΝ

Έχεις την ανάγκη να ξεχωρίσεις και να έχεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο όπου κι αν βρεθείς. Αυτή η διάθεση σε διακρίνει και στην προσωπική σου ζωή και μπορεί να οδηγεί σε λανθασμένες επιλογές συντρόφων, καθώς συνήθως επιλέγεις ανθρώπους που δεν είναι μπορούν να ανταπεξέλθουν στη λάμψη σου. Υποσυνείδητα οδηγείσαι από έναν ακατάληπτο φόβο. Δεν θέλεις κάνεις να σε επισκιάσει και αυτό στρέφει την προσοχή σου σε πρόσωπα που δεν είναι γενναιόδωρα και διαχυτικά σαν και σένα.

Αργά ή γρήγορα όμως κουράζεσαι, βαριέσαι και υποτιμάς το πρόσωπο που έχεις δίπλα σου. Θυμάσαι ότι είναι δική σου επιλογή; Οφείλεις να το θυμάσαι και οφείλεις να αλλάξεις άρδην τον τρόπο σκέψης σου. Είναι σημαντικό να έχεις ένα πρόσωπο αντάξιο των προσδοκιών σου και της δικής σου προσωπικότητας. Μην φοβάσαι ότι θα παραγκωνιστείς ή θα υποτιμηθείς, καθώς αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί σε σένα. Όταν το αναγνωρίσεις θα επιδιώξεις να βρεις τον άνθρωπο που γοητεύει το περιβάλλον του όπως εσύ και μπορείτε να λάμψετε μαζί μέσα από μία μεγαλειώδη αγάπη. 

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Θέλεις να προσφέρεις και να “υπηρετήσεις” στον απόλυτο βαθμό το πρόσωπο που έχεις δίπλα σου. Είναι σημαντικό για εσένα να επιδείξεις τις ικανότητές σου και ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις ακόμα και στις μεγαλύτερες δυσκολίες. Αυτό όμως τις περισσότερες φορές σε οδηγεί να είσαι ο στυλοβάτης μιας σχέσης που είναι άνιση, καθώς είτε το ταίρι σου βολεύεται μέσα από τις δικές σου προσπάθειες, είτε είναι ανήμπορο να σε υποστηρίξει σε όλα τα επίπεδα και κυρίως συναισθηματικά.

Οφείλεις να σκεφτείς και τις δικές σου ανάγκες και να μην εγκλωβίζεσαι στην ανάγκη προσφοράς που μπορεί να σε θυματοποιήσει. Το πιθανότερο είναι να διαπιστώσεις μία μέρα ότι έχεις προσφέρει πολλά σε ένα πρόσωπο που δεν είναι αντάξιο των δυνατοτήτων σου και δεν μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά στις δικές σου επιθυμίες. Παράλληλα, φρόντισε να απαγκιστρωθείς από εμμονές και προκαταλήψεις, καθώς δεν σου επιτρέπουν να ακολουθήσεις ένα δρόμο στην προσωπική σου ζωή που πρωτεύοντα ρόλο θα έχει η ικανοποίηση σου. 

 

ΖΥΓΟΣ

Η συντροφικότητα είναι αυτή που σε καθοδηγεί σε προσωπικό επίπεδο, καθώς η ανασφάλεια που σου δημιουργεί η μοναξιά μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές που θα σε πικράνουν. Δεν αρκεί απλά και μόνο να είσαι με έναν σύντροφο στη ζωή, χωρίς αυτός να μπορεί να προσφέρει σε σένα αυτά που αποζητάς. Δεν μπορεί να συμβιβάζεσαι και να βολεύεσαι με προσωπικότητες που δεν σου ταιριάζουν και πιθανά σε υποτιμούν. Πάρε το ρίσκο να μείνεις μακριά από επιπόλαια ζευγαρώματα που δεν αφήνουν περιθώριο ώστε να δεις ξεκάθαρα τι πραγματικά θέλεις από την αγάπη.

Μην φοβηθείς τη μοναξιά, ξεπέρασε τις ανασφάλειες και τις αμφιβολίες σου, δείξε πίστη στον εαυτό σου και σε αυτό που προσφέρεις και επικεντρώσου στην ουσία μιας σχέσης που μπορεί να σε απογειώσει σε όλα τα επίπεδα και όχι να σε καθηλώσει μη μπορώντας να σου προσφέρει το παραμικρό. Μόνο τότε θα δεις κατάματα ότι ωρίμασες και έχεις μάθει από τα λάθη σου, σέβεσαι τον εαυτό σου και θέλεις να τον προστατέψεις. 

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Νιώθεις ότι είναι απόλυτη ανάγκη να γίνεις ένα με τον άνθρωπο που έχεις στη ζωή σου, να συγχωνευτείς στον ύψιστο βαθμό. Αυτό προκαλείται έντονα από τις ανασφάλειες που σε κυριεύουν, την ανάγκη να ελέγξεις το ταίρι σου και να κατευθύνεις τις κινήσεις του. Πόσο εύκολο είναι αυτό πραγματικά να συμβεί; Πνίγοντας το πρόσωπο που έχεις επιλέξει μέσα στη σχέση λόγω των φόβων και των απωθημένων σου δεν αφήνεις περιθώρια για να αναπτυχθεί μία υγιής προσωπική ζωή που μπορεί να σε καλύψει. Λειτουργείς αυτοκαταστροφικά και δεν είναι εύκολο να το καταλάβεις.

Προτιμάς να ξέρεις, να επιλέγεις εσύ, να κινείς τα νήματα ώστε να είσαι σίγουρος και κυρίαρχος που παιχνιδιού. Το πάθος πολλές φορές υπερβαίνει τον εαυτό σου και μπορεί να σε οδηγήσει σε πρόσωπα που δεν είναι ενδεδειγμένα για σένα. Μην προσπαθήσεις να αλλάξεις κανέναν… Προσπάθησε να αλλάξεις τον εαυτό σου και να απελευθερωθείς από ότι σε φοβίζει επιδιώκοντας να ζήσεις μία σπουδαία σχέση μέσα από ένα πλαίσιο ελευθερίας που θα δίνει ανάσα και στους δυο σας. 

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Φοβάσαι να μείνεις κάπου σταθερά και μακροπρόθεσμα και αυτό γιατί νιώθεις ότι μπορεί ο άνθρωπος σου να επιδιώξει να σε περιορίσει. Αυτό εξηγεί και την ανάγκη σου να βιώνεις την αγάπη σαν περιπέτεια, εμπειρία, όχι όμως σαν μία γερή βάση στη ζωή σου που μπορείς να αφεθείς και να ακουμπήσεις στις δύσκολες στιγμές. Δεν θα διστάσεις να φύγεις από σχέσεις που μπορούν να σου δώσουν πολλά πληγώνοντας τους συντρόφους που έχεις επιλέξει. Ο φόβος είναι ένας, ο περιορισμός του ελεύθερου πνεύματος σου.

Μήπως όμως είναι φόβος δικός σου; Μήπως η συμπεριφορά σου προκαλεί ανάλογες άμυνες και στο πρόσωπο που έχεις επιλέξει; Φρόντισε να αποδεχθείς ότι μία σχέση μπορεί να σου δώσει πολλά και ότι μέσα σε αυτήν μπορείς να νιώσεις ελεύθερος και ανεξάρτητος. Κανείς δεν θα επιλέξει να σε εγκλωβίσει γνωρίζοντας τις πεποιθήσεις σου. Μην εγκλωβίζεις λοιπόν εσύ τον εαυτό σου σε σκέψεις που οδηγούν σε σημαντικά λάθη στην προσωπική σου ζωή. 

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η εικόνα στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον είναι σημαντική και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις προσωπικές σου επιλογές, καθώς δεν αφήνεις το συναίσθημα να αναπτυχθεί και επικεντρώνεσαι σε κριτήρια που επιλέγουν οι άλλοι για εσένα. Απαιτείς από τον άλλον το καλύτερο, το τέλειο, το άπιαστο. Όμως θα πρέπει να θυμάσαι ότι εσύ δεν μπορείς να το δώσεις, άρα πώς το ζητάς; Θυμήσου ότι ο περίγυρος σου δεν είναι αυτός που επιλέγει για εσένα γιατί εσύ θα ζήσεις με το λάθος άνθρωπο χωρίς να μπορέσεις να ρίξεις την ευθύνη σε κανέναν άλλον παρά μόνο στον καθρέφτη… Στον εαυτό σου. Νιώσε αυτά που θέλεις σε βαθύτερο συναισθηματικό επίπεδο και άκουσε την ψυχή σου, την καρδιά σου.

Το πρόσωπο που θα είναι αντάξιο σου είναι αυτό που θα σε κάνει ευτυχισμένο και όχι που θα δημιουργήσει μαζί σου την εικόνα ιδανική που θα έχει σαθρά θεμέλια. Μην επιλέγεις με τη λογική και με αυστηρό κριτήριο το πρόσωπο που θέλεις να έχεις δίπλα σου, επέλεξε το με βάση τα συναισθήματά σου και αυτό που σε γεμίζει περισσότερο σαν προσωπικότητα. 

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ψάχνεις το περίεργο, το πρωτότυπο, το εναλλακτικό στην προσωπική σου ζωή, καθώς δεν είναι εύκολο να συμβιβαστείς με μία εικόνα συντρόφου που μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος μαζί του. Αυτό όμως μπορεί πολλές φορές να σε φέρει σε εσωτερική κρίση, καθώς παρ’ όλη τη διαφορετικότητά του ατόμου που επιλέγεις δεν είσαι ικανοποιημένος. Δεν είναι εύκολο να συνδυάσεις διαφορετικές νοοτροπίες, τρόπο σκέψης και κοινωνική συνείδηση. Αυτά για εσένα είναι καθοριστικά και μπορεί να οδηγήσουν αρχικά σε μία έντονη έλξη που στην πορεία θα γίνει σφοδρή σύγκρουση λόγω των σημαντικών διαφορών.

Είναι καθοριστικό να αποδεχθείς την ανάγκη να συμβαδίσεις πνευματικά με έναν άνθρωπο έχοντας τις ίδιες κοινωνικές αντιλήψεις, πεποιθήσεις και δράσεις που θα σας φέρουν πιο κοντά από ποτέ… Και όχι, δεν θα βαρεθείς, καθώς ανακαλύπτοντας το ιδανικό ταίρι για εσένα ανακαλύπτεις παράλληλα και το πρόσωπο που μπορεί να γίνει ο καλύτερος σου φίλος. Αυτό θα λειτουργήσει ιδανικά στη σχέση και θα βοηθήσει να υπάρξει αρμονία μεταξύ σας. 

 

ΙΧΘΥΣ

Ψάχνεις τον πρίγκιπα/την πριγκίπισσα του παραμυθιού. Επιδιώκεις να δημιουργήσεις ένα ονειρικό σκηνικό στην προσωπική σου ζωή που επί της ουσίας στηρίζεται σε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις… Εσύ δημιουργείς λανθασμένη εικόνα τόσο για το πρόσωπο που έχεις δίπλα σου όσο και για αυτά που μπορεί να σου προσφέρει. Αργά ή γρήγορα όμως όλα θα καταρρεύσουν μπροστά σου σαν χάρτινος πύργος και τελικά θα πληγωθείς, θα απογοητευτείς. Δύσκολα όμως θα σταματήσεις να ψάχνεις τον πρίγκιπα/ την πριγκίπισσα του παραμυθιού.

Αν δεν ξεφύγεις από την ουτοπία που θέλεις να δημιουργήσεις στην αγάπη, αν δεν εμπιστευτείς στην εσωτερική φωνή σου που σε κατευθύνει στο ιδανικό πρόσωπο για εσένα δεν θα μπορέσεις να απεγκλωβιστείς από τις λανθασμένες εξιδανικεύσεις που σε ωθούν σε τραύματα και πληγές. Αναγνώρισε στον εαυτό σου τι μπορείς να προσφέρεις, άφησε στην άκρη την αυτοθυματοποίηση που δεν σε βοηθά να έχεις ξεκάθαρη σκέψη και δώσε χρόνο για να ανακαλύψεις πραγματικά ποιος μπορεί να δημιουργήσει το ιδανικό περιβάλλον για εσένα σε προσωπικό επίπεδο.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα