Μην χασετε

Τι μπορείτε να καθαρίσετε με ένα λεμόνι και τον χυμό του

Ο χυμός του λεμονιού δεν χρησιμοποιείται μόνο στη μαγειρική.

Advertisements

 

Τα λεμόνια νοστιμεύουν τα φαγητά, τις σούπες και τις σαλάτες μας. Αν και όξινα στη γεύση δημιουργούν αλκαλικές βάσεις στον οργανισμό και είναι πλούσια σε βιταμίνη C, που λειτουργεί ως ασπίδα εναντίον στις λοιμώξεις, τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε προβλήματα δυσπεψίας.

 

Ο χυμός του λεμονιού όμως μπορεί να έχει και άλλες εφαρμογές στην κουζίνα μας λειτουργώντας ως καθαριστικό.

Φούρνος μικροκυμάτων

Κόψτε ένα λεμόνι σε κύβους και βάλτε το σε ένα μπολ με νερό. Τοποθετήστε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά. Αφαιρέστε το μπολ και σκουπίστε το εσωτερικό με ένα μαλακό πανί.

 

Ψυγείο

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά καθαρίζετε το ψυγείο σας δυσάρεστες οσμές μπορεί να υπάρχουν πάντα. Στύψτε ένα λεμόνι σε ένα σφουγγάρι και τοποθετήστε το στο εσωτερικό του ψυγείου για μερικές ώρες. Θα απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές.

Σχάρα ψησίματος

Τα καθαριστικά σχάρας περιέχουν συχνά σκληρές χημικές ουσίες. Αλλά εάν θέλετε να αφαιρέσετε τη σκουριά και να απολυμάνετε τη σχάρα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό λεμόνι. Ακριβώς κόψτε τον στη μέση και τρίψτε την σχάρα.

Advertisements

 

Τουαλέτα

Μπορείτε να ρίξετε ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Αφήστε το να καθίσει για μερικά λεπτά πριν συνεχίσετε με τον καθαρισμό.

Έντομα

Πολλά μικρά έντομα όπως τα μυρμήγκια, οι κατσαρίδες και οι ψύλλοι, μισούν τη μυρωδιά του λεμονιού. Ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού γύρω από ρωγμές και ανοίγματα όπου μπορεί να μπουν. Για επιπλέον άμυνα, σφουγγαρίστε τα πατώματά σας με διάλυμα χυμού τεσσάρων λεμονιών και ½ λίτρου νερού.

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα