Μην χασετε

Τι κοινό έχουν οι σχέσεις που επιβιώνουν μετά από μια απιστία

Και όχι μόνο επιβιώνουν αλλά γίνονται ακόμη πιο ισχυρές.

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι η κυριότερη αιτία που χωρίζουν τα ζευγάρια είναι η απιστία. Αυτό όμως που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε είναι ότι οι σχέσεις μπορούν να επιβιώσουν και μετά από μια απιστία και μάλιστα μπορούν να γίνουν ακόμη πιο ισχυρές.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι περίπου το 11% των παντρεμένων γυναικών και το 25% των παντρεμένων ανδρών θα απιστήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Μάλιστα πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι δεν είναι στην πραγματικότητα μονογαμικοί. Τούτο λεχθέντος καταλαβαίνουμε γιατί η απιστία είναι ο νούμερο ένα λόγος που τα ζευγάρια καταλήγουν στο χωρισμό. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο γάμος έχει πεθάνει και ότι δεν μπορεί να αναγεννηθεί. Στην πραγματικότητα αν το θελήσουν και οι δυο, τότε μπορεί να τα ξαναβρούν και να είναι πιο αγαπημένοι από ποτέ. Φυσικά αυτό συμβαίνει μετά από σκληρή δουλειά και πολλές συζητήσεις. Παρακάτω θα δείτε τρία βασικά πράγματα που πρέπει να έχει ένα ζευγάρι για να επιβιώσει μετά από μια απιστία και να βγει ακόμα πιο δυνατό από πριν.

Η κατανόηση ότι η απιστία δεν προϋποθέτει πάντα έναν κακό γάμο. Οι άνθρωποι απατούν για πολλούς λόγους. Μερικοί το κάνουν γιατί ντρέπονται να μιλήσουν με το σύντροφό τους για τις σεξουαλικές προτιμήσεις ή τις φαντασιώσεις τους, κάποιοι άλλοι νιώθουν φόβο να συζητήσουν με το έτερο τους ήμισυ. Εάν ο προδομένος σύντροφος κατανοήσει τους λόγους της απιστίας , τότε θα μπορέσει να τους ξεπεράσει και εντέλει να συγχωρήσει το σύντροφό του.

Advertisements

Η προθυμία του θύτη να είναι εντελώς διαφανής σε όλα και κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μυστικοί κωδικοί πρόσβασης για ηλεκτρονικά μηνύματα ή υπολογιστές και δεν υπάρχουν μυστικές συναντήσεις. Τίποτα δεν μπορεί ποτέ να διαγραφεί. Διαφορετικά ο απατημένος σύντροφος δεν θα μπορέσει να εμπιστευτεί ξανά και να συγχωρέσει το έτερο ήμισυ.

Η προθυμία του ατόμου που απίστησε να μιλήσει ανοιχτά για το συνέβη. Η ειλικρινής συζήτηση  μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να επιβιώσει η σχέση. Χρειάζεται υπομονή και από τις δυο πλευρές, ώστε να αρχίσουν να μειώνονται τα τραύματα και να ανοικοδομηθεί η εμπιστοσύνη.

Τέλος όσο αφορά το ευρύτερο ζήτημα της μονογαμίας ως κοινωνία, ίσως τελικά πρέπει να συμφωνήσουμε με την ιδέα ότι ορισμένοι από εμάς απλώς δεν είναι κατάλληλοι για αυτήν.

jenny.gr

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα