Μην χασετε

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ: Είσαι η ιδανική σύντροφος; Τα 20 στοιχεία που θα σε κάνουν!

Όπως εσύ ψάχνεις τον ιδανικό, έτσι κι εκείνος ψάχνει την ιδανική. Την ιδανική γυναίκα, την ιδανική σύντροφο που θα τον κάνει ευτυχισμένο. Ποια είναι όμως εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα κάνουν έναν άντρα να σε βάλει στη ζωή του, ποια είναι τα στοιχεία που οι άντρες εκτιμούν; Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα γράφει για όλα εκείνα που θα σε κάνουν τη μία και μοναδική, την εκλεκτή της καρδιάς του!

Μήπως νομίζεις πως μόνο εσύ αναζητάς τον ιδανικό σύντροφο; Έχεις σκεφτεί πως κι εκείνος επίσης μπορεί να αναζητά την ιδανική γυναίκα που θα κρατήσει στο πλάι του; Μήπως πιστεύεις πως ένα όμορφο πρόσωπο και ένα καλλίγραμμο σώμα αρκούν; Μάλλον κάνεις λάθος! Μπορεί η εμφάνιση να είναι το πρώτο στοιχείο που θα κοιτάξει ένας άνδρας πάνω σου, δεν είναι όμως αυτό που θα σου δώσει και τα πρωτεία στην εκτίμηση, στο σεβασμό, στη σκέψη και στην καρδιά του! Άλλωστε, ένας άνδρας όταν περνάει καλά μαζί σου, γιατί να αναζητήσει κάποιαν άλλη; Αν τον καταλαβαίνεις, δεν τον καταπιέζεις, δεν του κάνεις σκηνές, τον σέβεσαι, νιώθει καλά και χαρούμενος μαζί σου, σημαίνει πως είσαι ιδανική για εκείνον!

Ας δούμε λοιπόν τι άλλο χρειάζεται για να γίνεις η εκλεκτή της καρδιάς του! Και θα ξεκινήσω από αυτά τα χαρακτηριστικά που ανέφερα παραπάνω και είναι το κλειδί για να …μείνεις!
1.Αυτοσεβασμός: Γιατί ζητάς από εκείνον να σε σεβαστεί, αν εσύ η ίδια δεν σέβεσαι τον εαυτό σου και μάλιστα του περνάς το μήνυμα αυτό; Και πως μάλιστα, θα σεβαστείς και εκείνον;

2.Αυτοεκτίμηση: Ισχύει ακριβώς το ίδιο. Ένας άνδρας θέλει δίπλα του μία γυναίκα που μπορεί να βασιστεί σε αυτήν -έτσι άλλωστε δεν τον έμαθε και η μαμά του; Αν εσύ λοιπόν δεν εκτιμάς τον εαυτό σου γιατί να το κάνει εκείνος για σένα; Και βέβαια, πως θα εκτιμήσεις και εκείνον αλλά και άλλους ανθρώπους γύρω σου;

Advertisements

3.Αγαπάς τον εαυτό σου: Όχι ναρκισσιστικά και εγωκεντρικά αλλά με έναν ώριμο τρόπο, άρα μπορείς να αγαπήσεις και εκείνον! Ναι, για να αγαπήσεις τον άλλον, χρειάζεται πρώτα να μάθεις να αγαπάς εσένα!

4.Τον αγαπάς: Και το δείχνεις! Η αγάπη φαίνεται μέσα από το βλέμμα σου, από τη στάση του σώματος, από τον τρόπο που τον αγγίζεις… Δεν σημαίνει πως πρέπει κάθε λίγο να του λες πόσο τον αγαπάς, ούτε βέβαια και να τον ρωτάς για να επιβεβαιώσεις τη δική του αγάπη προς εσένα, εφόσον το μόνο που επιβεβαιώνεις έτσι είναι η ανωριμότητα και η ανασφάλειά σου!

5.Φροντίζεις τον εαυτό σου: Δεν σημαίνει πως πρέπει να είσαι πάντα «στην τρίχα» ή με ακριβά συνολάκια! Σημαίνει όμως πως δεν παραμελείς την εμφάνισή σου, δεν κάνεις εξεζητημένα ντυσίματα και μακιγιάζ, είσαι «πιο φυσική». Μπορεί να τραβήξει το βλέμμα του κάποια με εκκεντρική εμφάνιση, δεν σημαίνει όμως πως θα την βάλει και στη ζωή του…

6.Είσαι σ∈ξουαλική: Δεν παραμελείς τη σ∈ξουαλική σας ζωή, ούτε κάνεις σ∈ξ μαζί του γιατί «πρέπει». Φροντίζεις να ανανεώνεστε, διεκδικείς τη σ∈ξουαλική σου ικανοποίηση.

Advertisements

7.Είσαι ειλικρινής: Εκφράζεις αυτό που σκέφτεσαι, αυτό που αισθάνεσαι, χωρίς όμως να τον προσβάλλεις. Ο άνδρας εκτιμά την ειλικρίνεια, προσοχή όμως στον τρόπο σου!

8.Είσαι έξυπνη: που σημαίνει πως καταλαβαίνεις όλα τα παραπάνω και προνοείς.

9.Δεν παίζεις με την ψυχολογία του: Δυστυχώς, είναι αρκετές εκείνες που για να καλύψουν τις δικές τους ανασφάλειες προσπαθούν να τον κάνουν να ζηλέψει εσκεμμένα, ώστε να νιώθει ανασφάλεια δίπλα τους! Γιατί να μείνει όμως τότε και να μην αναζητήσει κάποια άλλη που θα νιώθει πως δεν κάνει αγώνα δρόμου για να την έχει δίπλα του; Καλό το παιχνιδάκι της ζήλιας αλλά έχει και όρια!

10.Τον θαυμάζεις και του το δείχνεις: Χωρίς να το παρακάνεις όμως. Ο καθένας μας θέλει να νιώθει πως τον θαυμάζει ο σύντροφός του, διαφορετικά, αν τον υποτιμάς ή δεν τον υπολογίζεις, υποτιμάς και τον εαυτό σου που είσαι μαζί του!

11.Τον αφήνεις ελεύθερο: Πόσο πολύ μπορείς να τον ξενερώσεις όταν του κάνεις σκηνές και τον περνάς από ανάκριση για το ποια ήταν εκείνη που του μίλησε, απαιτείς να δεις τι έγραφε το μήνυμα στο κινητό που του έστειλε ο φίλος του κλπ. Άλλωστε, χρειάζεσαι και εσύ να έχεις τη δική σου ζωή, την ανεξαρτησία σου για να μπορείς να αυτοπροσδιορίζεσαι και να μην είσαι «η κυρία του …κυρίου!» Ο καθένας λοιπόν χρειάζεται το «χώρο» του και το «χρόνο» του για να μπορεί να αναπνεύσει.

Advertisements

12.Εκτιμάς το χιούμορ του: Πόσα ζευγάρια είναι σαν να είναι πλασμένος ο ένας για τον άλλον! Έχουν τον ίδιο τρόπο στις αντιδράσεις τους, στις συμπεριφορές τους αλλά και στο χιούμορ, που από τη μία μπορεί να είναι ένας μηχανισμός άμυνας στην αμηχανία, από την άλλη όμως είναι και δείκτης ευφυίας.

13.Τον στηρίζεις: Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε έναν άνθρωπο δίπλα μας που δεν μας ανταγωνίζεται αλλά αντίθετα μας στηρίζει χωρίς να παρεμβαίνει, μένει διακριτικά πιο πίσω και καμαρώνει για τις επιτεύξεις μας, ενώ ταυτόχρονα κυνηγάει και τις δικές του.

14.Δεν κρατάς μούτρα, δεν ξεκινάς καυγάδες κάθε λίγο, δεν έχεις παράλογες απαιτήσεις:Είναι όλα αυτά που μισεί ένας άνδρας.

15.Τον αποδέχεσαι: Αυτό που βλέπω στα ζευγάρια που με επισκέπτονται, είναι πως ο ένας προσπαθεί να αλλάξει τον άλλον! Δεν γίνεται όμως αυτό, μόνο τον εαυτό μου μπορώ να αλλάξω. Τον άλλον τον αποδέχομαι όπως είναι, άλλωστε έτσι δεν τον διάλεξα; Αν υπάρχουν προβλήματα, μπορούμε να τα δούμε και να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού, όχι μόνο μέσα από τη δική του αλλαγή.

16.Αποδέχεσαι τους φίλους του και την οικογένειά του: Ακόμα και αν δεν τους συμπαθείς (δεν είσαι υποχρεωμένη βέβαια να κάνεις παρέα μαζί τους), δεν τους κατακρίνεις όμως σε εκείνον!

17.Είσαι ευγενική και ξέρεις να σταθείς σε περιστάσεις: Να είναι όμως γνήσια και αυθόρμητη η στάση σου και όχι επιτηδευμένη! Τότε λάμπεις, το βλέπουν όλοι γύρω σου, το βλέπει και εκείνος και νιώθει περήφανος που είσαι εκεί για αυτόν και σε έχει δίπλα του. Ναι, σε όλους τους άνδρες σχεδόν αρέσει να θαυμάζουν οι άλλοι τη γυναίκα που έχουν στο πλάι τους.

18.Κάνετε «βλακειούλες» μαζί: Είναι η μυστική γλώσσα του ζευγαριού που σημαίνει πως ο ένας νιώθει άνετα και ελεύθερα με τον άλλον, αναπτύσσοντας έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας.

19.Του κάνεις εκπλήξεις: Ποιος είπε ότι στους άνδρες δεν αρέσουν οι εκπλήξεις; Μάλιστα, δείχνουν πως τον σκέφτεσαι και θέλεις να περνάτε καλά και οι δυο σας. Φτάνει μόνο να μην είναι εκπλήξεις που αρέσουν μόνο σε εσένα.

20.Επικοινωνείτε: Πολλές φορές η επικοινωνία είναι εκείνη που λύνει προβλήματα και δεν τα αφήνει να συσσωρευτούν κάτω από το χαλί, σκοντάφτοντας πάνω τους κάθε λίγο! Ναι, μην σου φαίνεται παράξενο. Και ο άνδρας αναζητά την επικοινωνία και ας μην είναι τόσο εκφραστικός πολλές φορές…

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα