Μην χασετε

Τι θα συμβεί στο σώμα σου εάν σταματήσεις να φοράς ψηλοτάκουνα;

Τίποτα δεν είναι πιο s∈xy σε ένα γυναικείο outfit, από ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα, με το οποίο μία γυναίκα μπορεί να συνοδεύσει και να ολοκληρώσει ένα look της. Είναι λαμπερά, τραβούν την προσοχή και σου δίνουν και αυτούς τους δύο πόντους που ήθελες για να είσαι πιο ψηλή και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Δυστυχώς όμως για όλες εμάς που λατρεύουμε τα ψηλοτάκουνα, υπάρχει ένα μικρό «πρόβλημα», που ίσως σε στεναχωρήσει. Στην πραγματικότητα, μπορεί να σου προκαλέσουν κάποια θέματα, τα οποία όμως δεν είναι μόνιμα. Εννοείται πως θα φοράς τακούνια στη δουλειά και στις εξόδους σου απλά μπορείς το σαββατοκύριακο να φοράς τα φλατ σου για να νιώθεις κι εσύ πιο άνετα και να ξεκουράζεσαι.

Πες αντίο στον πόνο της πλάτης

Μπορεί να νομίζεις ότι το να φοράς ψηλοτάκουνα επηρεάζει μόνο τα πόδια σου, αλλά κάνεις μεγάλο λάθος. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν επιζήμιες επιπτώσεις από τα παπούτσια αυτά, και μπορούν να εκδηλωθούν και σε άλλα σημεία του σώματός σου, με την πλάτη σου να είναι το πιο έντονο από όλα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όταν φοράς τακούνια, ρίχνεις τη λεκάνη σου προς τα πίσω, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής σου στήλης και τους γύρω μυς.
Όταν όμως σταματάς να φοράς τακούνια για λίγο, ο πόνος στην πλάτη δεν είναι τόσο έντονος γιατί το σώμα σου παίρνει και πάλι τη σωστή του θέση.

Μειώνεις τις βλαβερές επιπτώσεις στα γόνατά σου

Σωστά το μάντεψες. Το να φοράς ψηλοτάκουνα κάνει επίσης κακό και στα γόνατά σου. Στην πραγματικότητα, τα ψηλά τακούνια μπορεί να συμβάλλουν στην οστεοαρθρίτιδα του γόνατος στις γυναίκες (που είναι διπλάσιες από αυτές των ανδρών), σύμφωνα με μια μελέτη του The Lancet. Η μελέτη, η οποία παρακολούθησε 20 γυναίκες που ήταν άνετες με τα ψηλοτάκουνά τους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση τους ασκεί πρόσθετη πίεση στα γόνατα και μπορεί να οδηγήσει σε εκφυλιστικές αλλαγές στην άρθρωση του γόνατος.

Advertisements

Λιγότερος κίνδυνος τραυματισμού στον αστράγαλο

Το να τραυματιστείς όταν φοράς ψηλοτάκουνα είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Αυτό συμβαίνει επειδή φορώντας τα, μετατοπίζει το φυσικό σημείο ισορροπίας σου πιο ψηλά, από εκεί που βρίσκεται κανονικά. Αυτό αυτόματα σε κάνει λιγότερο σταθερή και πολύ πιο επιρρεπή στην πτώση. Θυμήσου λοιπόν, όσο ψηλότερα είναι η φτέρνα, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητές σου να πέσεις.

Λοιπόν; Μήπως να το σκεφτείς και να απαρνηθείς για λίγο τα αγαπημένα σου ψηλοτάκουνα;

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα