Μην χασετε

Τι θα σας βοηθήσει όταν το στομάχι σας είναι αναστατωμένο

Σας ενοχλεί το στομάχι σας; Αν πρόκειται για συχνές ενοχλήσεις πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας. Μέχρι τότε, όμως, δείτε πώς μπορείτε να ηρεμήσετε την κατάσταση.

Advertisements

Φάτε λίγο γιαούρτι
Τα γαλακτοκομικά ίσως δεν σας μοιάζουν σαν μια καλή επιλογή όταν πονά το στομάχι, αλλά στην πραγματικότητα, οι προβιοτικές ιδιότητες του γιαουρτιού, δηλαδή τα «ζωντανά βακτήρια», το καθιστούν μια καλή θεραπεία. Λόγω των προβιοτικών, διευκολύνει τις πεπτικές ενοχλήσεις και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιλέξτε ένα  μη λιπαρό γιαούρτι, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή διάφορες γεύσεις.

Δοκιμάστε τζίντζερ
Αν αισθάνεστε ναυτία, δοκιμάστε λίγο τζίντζερ στο ρόφημά σας. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, ηρεμεί το στομάχι, ενώ προκαλεί την παραγωγή χολής κι έτσι έχει ωφέλιμη, χωνευτική δράση.

Φτιάξτε τσάι με μάραθο
Σε περιπτώσεις δυσπεψίας, αερίων ή φουσκώματος δοκιμάστε ένα τσάι με μάραθο ή μασήστε μερικούς σπόρους του. Βοηθά στην πέψη, μειώνει τα αέρια, απαλύνει από τους πόνους, που προκαλούν οι κράμπες και μειώνει τη ναυτία.

Χαμομήλι
Το κλασικό, παραδοσιακό χαμομήλι καταπραΰνει τους πόνους στο στομάχι, ενώ μπορεί επίσης να ηρεμήσει και τα νεύρα που σας έχουν προκληθεί ενδεχομένως από τον πόνο.

Μηλόξιδο
Αναμείξτε ένα κουτάλι της σούπας ξίδι μηλίτη, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και μια κουταλιά της σούπας μέλι για να αντιμετωπίσετε τη δυσπεψία, τις κράμπες που προκαλούν τα αέρια του στομάχου, αλλά και την καούρα.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα