Μην χασετε

Τι δεν πρέπει να πεις σε έναν άνδρα σύμφωνα με το ζώδιό του.

ΚΡΙΟΣ

Η σχέση σου με τον Κριό θα είναι αδιατάρακτη αν διατηρήσεις κάποια στεγανά ώστε να μην πεις κάτι που θα τον κάνει να νοιώσει προσβεβλημένος. Θα είναι άστοχο από μέρους σου, να του αμφισβητήσεις τον ηγετικό του ρόλο παίρνοντας πρωτοβουλίες και προτείνοντας το τι πρέπει να κάνετε, που θα πάτε κλπ, ακυρώνοντας τον. Μην του απευθύνεις ποτέ απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, γιατί τότε το λιγότερο που θα συμβεί είναι να δεις την πόρτα της εξόδου και ίσως και την πόρτα του νοσοκομείου. Διαφύλαξε την σωματική σου ακεραιότητα.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Advertisements

Πολύ χοντρό να προσβάλλεις έναν Ταύρο. Σου είναι σταθερά αφοσιωμένος, σε θεωρεί δική του, έχεις καταγραφεί στο περιουσιολόγιο του. Αν λοιπόν νοιώσει την έλλειψη εκτίμησης από μέρους σου προς το πρόσωπο του, θα αισθανθεί προδομένος, μειωμένος και θα αναρωτηθεί τι στο καλό κάνει μαζί σου. Τι σοι χωρίο θα κάνει με μια γυναίκα που του αποδίδει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Θα υποπτεύεται ότι η έλλειψη εκτίμησης έχει επόμενο βήμα την απιστία, πράγμα που δεν συγχωρεί ποτέ. Είναι ζηλιάρης. Το χειρότερο είναι ότι ζηλεύει αναδρομικά, οπότε μην τολμήσεις να του κάνεις λόγο για περιπέτειες του παρελθόντος σου και ιδίως να μην επαινέσεις κανέναν πρώην σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το πρόβλημα το έχεις με τον Δίδυμο όταν τον εκθέτεις βγάζοντας του στη φόρα τα ελαττώματα του. Δεν είναι και δύσκολο! Επειδή είναι πολύ συνηθισμένο να αλλάζει τις θέσεις που υποστηρίζει σε μια συζήτηση και το ξέρει καλά, αυτή η επισήμανση τον απογυμνώνει από τα διάφορα προσωπεία που κατά περίπτωση φοράει . Είναι έξυπνος αλλά ανερμάτιστος και αυτή η απομυθοποίηση του στοιχίζει στο κύρος του. ‘Άλλο ταμπού γι’ αυτόν είναι η ειρωνική αντιμετώπιση όπως και η αμφισβήτηση των γνώσεων του, της αξίας του. Άλλωστε αυτές περιφέρει επιδεικνύοντας τις. Αν τον θέλεις πρέπει να είσαι πολύ λεπτή στις εκφράσεις σου και διακριτική.

 

Advertisements

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αν δεν είναι να πεις καλό λόγο , μην πιάσεις στο στόμα σου την μαμάκα του, την οικογένεια του, γενικότερα τον θεσμό της οικογενείας, του γάμου και άλλα συναφή. Ευτυχώς δεν είναι και τόσο μεγάλη η γκάμα των όσων θα πρέπει να αποφύγεις να του θίξεις, άλλωστε όλα αυτά ανήκουν στην ίδια κατηγορία των όσων οι οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις επιβάλλουν. Είναι παραδοσιακός σε ότι τις αφορά και θα τον απογοητεύσεις αν δείξεις απαξία για όσα σχετίζονται με την μελλοντική επισημοποίηση της σχέσης σας ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Θέλει να τον αποκαταστήσεις, τον έχεις εκθέσει στην κοινωνία!

ΛΕΩΝ

Με το Λέοντα δεν είναι μόνο τι δεν πρέπει τι να του πεις αλλά και τι να πεις. Το νόμισμα έχει δυο όψεις. Μην τον αγνοείς , μην ξεχνάς όσα τον αφορούν, μην παραβλέπεις όσα θέλει και τον ενδιαφέρουν. Μην τον συγκρίνεις με τους πρώην σου αν δεν αποβαίνει η σύγκριση υπέρ του. Αμφισβητείται η βασιλική του υπόσταση. Μην του πεις κουβέντα που να προδίδει την ζήλια σου, καλλίτερα να προσπαθήσεις να δείξεις ανωτερότητα , να μην επιδείξεις ταπεινές συμπεριφορές, να είσαι υπεράνω μικροτήτων. Έτσι κερδίζεται και διατηρείται επάξια η θέση στο πλευρό ενός Λέοντα. Βασιλικά.

 

Advertisements

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι σχολαστικός , γκρινιάρης, επικριτικός, υποχόνδριος, φιλύποπτος, συμφεροντολόγος, μνησίκακος. Μην τολμήσεις όμως να κάνεις την παραμικρή νύξη για τα κουσούρια του. Γι’ αυτόν είναι τρόπος ζωής. Βεβαίως δεν είναι ελαττώματα, εσύ και όλος ο άλλος κόσμος τα βλέπετε έτσι. Κάθε αναφορά στις συμπεριφορές του επικριτικά, μπορεί να σε βρει κολλημένη στον τοίχο από τα ξεσπάσματα του για πραγματικά η φανταστικά γεγονότα τα όποια θα επικαλεσθεί προκειμένου να αμυνθεί δια της επιθέσεως. Το χειρότερο είναι το να θεωρήσει ότι δεν τον σέβεσαι και δεν τον υπολογίζεις αν νομίσει ότι δεν είσαι συνεπής απέναντι του όπως υποτίθεται ότι είναι αυτός. Φύλαγε τα ρούχα σου!

ΖΥΓΟΣ

Η εμφάνιση είναι κατά τον Ζυγό ένα από τα μεγαλύτερα ατού του. Μην του το αμφισβητήσεις! Μην τον γεμίσεις ανασφάλεια για κάτι που με τόση επιμέλεια έχει κτίσει. Μην τον ζορίζεις , μην τον πιέζεις να ενεργοποιηθεί, να κάνει κάτι γιατί είναι δίβουλος και αναποφάσιστος. Αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε επιλογές, του φαίνεται βουνό να επιλέξει. Μην του το πεις όμως, θα τον πληγώσεις, θα προσθέσεις και άλλη μια σταγόνα στο ποτήρι που αναμφισβήτητα έχει συγκεντρώσει τις ανασφάλειες και τις απογοητεύσεις του. Διέξοδος του η φυγή από την επαφή με το να κλειστεί σαν στρείδι και να είναι παρών – απών η και να γίνει λαγός.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ζήλια, αμφισβήτηση, πιεστικότητα, παρεμβατικότητα, χρησιμοθηρία, αδιακρισία, κοσμούν τον Σκορπιό. Όσα σχετίζονται με αυτά δεν τα αγγίζεις δεν τα αναφέρεις , δεν τα υποκινείς! Είναι πολύ υπερήφανος για την σeξουαλικότητα του, γι αυτό μην του θίξεις τις επιδόσεις του. δεν έχει υπάρξει καλλίτερος από αυτόν για σένα. Μην του πεις ότι σε ζορίζει γιατί θα <<καταλάβει>> ότι θέλεις την ελευθερία των κινήσεων σου γιατί κάτι του σκαρώνεις και τότε ζηλεύει παθολογικά. Όσον αφορά τις αδιάκριτες ερωτήσεις του πάντα κάπου αποσκοπούν και μην απορήσεις όταν κάποτε οι απαντήσεις σου χρησιμοποιηθούν εις βάρος σου. Πρόσεχε τι λες!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Άλλα Ζώδια θέλουν να ζορίζουν, ο Τοξότης δεν ζορίζει αλλά πάνω απ’ όλα δεν θέλει να ζορίζεται. Απεχθάνεται τον κάθε είδους ζυγό στον σβέρκο του ιδίως σε κάτι που κάτω από φυσιολογικές συνθήκες πρέπει να τον κάνει να αισθάνεται μόνο χαρά και ευχαρίστηση. Μακριά λοιπόν από εκφράσεις του τύπου << τι θα γίνει με μας; Πως βλέπεις το μέλλον μας; >>. Τον κάνεις να μην το βλέπει, τουλάχιστον μαζί σου. Μην του κάνεις έλεγχο με απροκάλυπτο τρόπο γιατί θα νοιώσει τον κλοιό να τον σφίγγει και θα ετοιμάζει την απόδραση του. Όλοι δεν γεννηθήκαν για δεσμεύσεις και φαίνεται ότι οι πιο πολλοί είναι Τοξότες.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όταν ο καημένος ο Αιγόκερως εκφράζεται εμπράκτως, τι στο καλό θέλεις τα σαλιαρίσματα και του ζητάς διαβεβαιώσεις αγάπης, του γκρινιάζεις αν δεν είναι εκδηλωτικός; (που και βέβαια δεν είναι). Μην του χαλάς την ατμόσφαιρα με το να του ζητάς κάτι έξω από την φύση του. Προς θεού κοριτσάκι μου, μην κανείς λάθη, όπως να τον προσβάλλεις , θίγοντας την αξιοπρέπεια του, μειώνοντας τον, αμφισβητώντας τον. Θα έχεις κάνει λάθος στην τακτική σου και το χειρότερο είναι ότι τον αδικείς κατάφορα! Είναι κύριος, συνεπής, αξιόπιστος και σε συμβουλεύω να απολαμβάνεις τα όσα σου προσφέρει! Μην ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Θα πρέπει να καμαρώνεις που ο Υδροχόος σου είναι τόσο ευαίσθητος και δοτικός προς όλους που έχουν ανάγκη, που τον απασχολούν τα προβλήματα όλου του πλανήτη. Εχει φορτωθεί στους ώμους του την συλλογική ευθύνη της ανθρωπότητας, είναι η συλλογική συνείδηση της. Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσεις και συ ότι όλοι έτσι θα έπρεπε να είμαστε. Μην προσπαθήσεις να μειώσεις και να απαξιώσεις την αποστολή του. Κυρίως μην του ζητήσεις δεσμεύσεις, τις απεχθάνεται, άσε τον στην ψευδαίσθηση ότι είναι αδέσμευτος ενώ εσύ τον έχεις δεμένο χειροπόδαρα. Χρειάζεσαι υψηλού επίπεδου στρατηγική για να μην τον απομακρύνεις. Λάσκα τα λουριά λοιπόν.

 

ΙΧΘΥΣ

Σεβασμό στις ευαισθησίες του Ιχθύ. Ξέρεις ότι ζει σε έναν νεφελώδη κόσμο αλλά μην τον ξυπνάς. Του χαλάς το όνειρο του, καλλίτερα να γίνεις συμμέτοχη σ’ αυτό και να συμμερίζεσαι τον ρομαντισμό του. απόφυγε φράσεις που θα τον ταράξουν, που θα τον προσγειώσουν στην ωμή πραγματικότητα. Έτσι θα του δώσεις την έμπρακτη απόδειξη ότι είσαστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλο. Θα το εκτιμήσει βαθύτατα αν η λεπτότητα και η ευαισθησία διέπουν την σχέση σας. Διακριτική συμπεριφορά, τακτ, όχι χοντράδες, όχι απομυθοποίηση των φαντασιώσεων του. Δεν είναι κι άσχημα να είσαι και συ μέρος τους σαν μια ονειρική ύπαρξη!

 

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα