Μην χασετε

Τελικά μπορείτε να χάσετε λίπος τοπικά;

Εάν δοκιμάσετε να βάλετε τη λέξη diet σε μια μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο θα βρείτε εκατομμύρια αποτελέσματα και φυσικά θα ανακαλύψετε χιλιάδες επαναστατικές δίαιτες που υποστηρίζουν ότι θα σας απαλλάξουν από τα περιττά κιλά ως δια μαγείας.

Αυτοί οι διάφοροι μέθοδοι αδυνατίσματος που βγαίνουν σχεδόν κάθε χρόνο επικαλούνται μηχανισμούς που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους και λίπους. Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους στο χώρο του αδυνατίσματος είναι η θεωρία ότι μπορούμε να χάσουμε λίπος τοπικά.

Τι εννοούμε όμως όταν αναφερόμαστε στο τοπικό λίπος; 

Στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν τα λιποκύτταρα, τα οποία αποθηκεύουν ενέργεια. Στις γυναίκες βρίσκονται συνήθως στους γλουτούς και στους μηρούς, ενώ στους άντρες στην περιοχή της κοιλιάς. Άλλες περιοχές όπου αποθηκεύεται το λίπος είναι τα μπράτσα, τα πόδια και η πλάτη. Το τοπικό λίπος είναι όταν τα λιποκκύταρα εναποτίθενται σε ένα σημείο στο σώμα και σε συνδυασμό με την κακή κατασκευή δημιουργείται πρόβλημα αισθητικής.

Advertisements

Άραγε μπορείτε να χάσετε λίπος μόνο από συγκεκριμένα σημεία του σώματος;

Δυστυχώς το τοπικό αδυνάτισμα δεν είναι εφικτό. Η απώλεια λίπους μπορεί να είναι μόνο συνολική και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται τοπικά. Επομένως η βελτίωση που μπορεί να παρατηρήσετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο έχει να κάνει με τη μείωση του συνολικού λίπους του σώματος. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί η τοπική απώλεια λίπους είναι κάποια επέμβαση, όπως η λιπαναρρόφηση, η οποία καλό είναι να γίνεται μόνο όταν κρίνεται αναγκαίο.

Συμπερασματικά, δεν μπορείτε να αδυνατίσετε σε ένα μόνο σημείο του σώματος, αλλά μπορείτε να πετύχετε συνολική απώλεια λίπους. Και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να πετύχετε το παραπάνω είναι η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση, πάντα με τη βοήθεια των ειδικών.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα