Μην χασετε

Τελικά, μπορείς να διώξεις τις ραγάδες;

Η αλήθεια πίσω τα ενοχλητικά δερματικά σημάδια

Advertisements

Για τις περισσότερες γυναίκες, οι ραγάδες αποτελούν μια ενοχλητικά αλήθεια.

Συνήθως, οι ραγάδες ξεκινούν ως κοκκινωπά σημάδια και στη συνέχεια εξελίσσονται σε μόνιμες γραμμές που είναι ή πιο ανοιχτόχρωμες ή πιο σκουρόχρωμες από το δέρμα που τις περιβάλλει. Είναι συχνά ελαφρώς διαφορετικές στην υφή και ελαφρώς χαμηλότερες από το συνολικό επίπεδο του δέρματος.

Σχεδόν πάντα, η εμφάνιση τους οφείλεται στις γρήγορες αλλαγές στο σώμα. Συνήθως, εμφανίζονται σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος όπου το δέρμα αναγκάζεται να αναπτυχθεί με επιταχυνόμενο ρυθμό, όπως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της απότομης αύξησης ή μείωσης του σωματικού βάρους.

Το να αποτρέψεις την εμφάνιση των ραγάδων είναι αρκετά δύσκολο. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να αποφύγεις τα κορτικοστεροειδή φάρμακα (μια κατηγορία στεροειδών που χρησιμοποιείται γενικά για τη θεραπεία φλεγμονών όπως δερματικές αλλεργίες, άσθμα και αρθρίτιδα). Επίσης, καλό είναι να αποφύγεις τις ξαφνικές διακυμάνσεις στο μέγεθος και κιλά σου, παίρνοντας ή χάνοντας βάρος με συνέπεια και όχι απότομα, και φροντίζοντας το δέρμα σου να είναι καλά ενυδατωμένο. H δερματολόγος Macrene Alexiades προτείνει επίσης μια δίαιτα πλούσια σε λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και βιταμίνες, στοιχεία που χρειάζεται το δέρμα.

Τι μπορείς να κάνεις όμως αν ήδη έχεις ραγάδες που θέλεις να ξεφορτωθείς;

Δυστυχώς, αν οι ραγάδες έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους στο σώμα σου, δε μπορούν να εξαφανιστούν. Τα καλά νέα είναι ότι, παρ’όλο που δε μπορείς να τις ξεφορτωθείς εντελώς, υπάρχουν προϊόντα και θεραπείες που μπορούν να σε βοηθήσουν να τις κάνεις λιγότερο εμφανείς.

Το νούμερο ένα πράγμα που έχει αποδειχθεί ότι έχει κάποια αποτελεσματικότητα είναι τα ρετινοειδή. Με τον ίδιο τρόπο που τα ρετινοειδή στο πρόσωπό σου μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή κολλαγόνου για να περιορίσουν τις ρυτίδες, μπορούν να έχουν ένα παρόμοιο αποτέλεσμα στις ραγάδες για την ομοιόμορφη επούλωση του δέρματος.

Ομοίως, οι κρέμες και οι οροί με βιταμίνη C, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία της υπερχρωματοποίησης και του ανομοιόμορφου ουλώδους ιστού, μπορούν να κάνουν τις ραγάδες λιγότερο εμφανείς. Θεραπείες όπως το λέιζερ, το IPL, οι συσκευές ραδιοσυχνότητας, το micronics και το PRP μπορούν επίσης να είναι αποτελεσματικά ανάλογα με την περιοχή στην οποία στοχεύεις. Η Alexiades υποστηρίζει ότι οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές όταν τα ραγάδες είναι καινούργιες (όταν είναι ακόμα ροζ / κόκκινες).

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα