Μην χασετε

Τα 9 ασφαλή βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να κόψεις τις αφέλειες μόνη σου στο σπίτι

Εάν ερωτήματα όπως “πώς να κόψω τις αφέλειες μόνη μου στο σπίτι” ή “πώς να τις συντηρήσω”, τριγυρνούν συνέχεια στο κεφάλι σου τις τελευταίες μέρες της καραντίνας, τότε τα παρακάτω σε αφορούν.

Advertisements

Εάν ανήκεις στις κοπέλες που έκοψαν τα μαλλιά τους πρόσφατα και επέλεξες αυτό το τόσο μοντέρνο trend για να ολοκληρώσεις το κούρεμά σου, σίγουρα θα διαπίστωσες πόσο κολακευτικές είναι για το πρόσωπο. Το βέβαιο είναι φυσικά ότι θα διαπίστωσες και κάτι άλλο: πόσο γρήγορα μακραίνουν και πώς θα καταφέρεις να συντηρήσεις το μήκος τους κατά τη διάρκεια του lockdown 2.0. Ακόμα και αν δεν έχουν μακρύνει ακόμα, σίγουρα θα σε απασχολήσει το συγκεκριμένο ζήτημα την επόμενη περίοδο, και μέχρι να ανοίξουν και πάλι τα κομμωτήρια.

Μην ανησυχείς όμως, καθώς υπάρχει λύση: να επιχειρήσεις να τις τριμάρεις – με πολύ προσοχή- μόνη σου. Φυσικά και πρόκειται για λύση ανάγκης, στην περίπτωση που οι αφέλειες ή η φράντζα σου έχουν μακρύνει τόσο πολύ που κρύβουν τα μάτια σου και σε ενοχλούν. Δεν το προτείνουμε εάν δεν έχεις καθόλου φράντζα και απλά θες να πειραματιστείς – εκτός φυσικά αν θεωρείς ότι “το ‘χεις”, οπότε go for it!

Για ένα safe “κούρεμα”, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και μικρά tips:

#Πρώτα απ’ όλα, προμηθεύσου ένα επαγγελματικό ψαλίδι κομμωτικής και μην το επιχειρήσεις με ένα οποιοδήποτε ψαλίδι καθώς θα έχεις ένα πολύ κακό αποτέλεσμα. Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορείς να το αγοράσεις online.

#2. Πολύ σημαντικό να μη λουστείς και να έχεις στιλιζάρει τα μαλλιά σου (λούσιμο, στέγνωμα, χτένισμα) όπως ακριβώς τα έχεις στην καθημερινότητά σου. Το τριμάρισμα πρέπει να γίνεται απαραιτήτως σε στεγνά μαλλιά και όχι σε βρεγμένα – μην κοιτάς τι κάνουν οι επαγγελματίες κομμωτές.

#3. Σε καμία περίπτωση μην επιχειρήσεις να μιμηθείς κινήσεις του κομμωτή σου, όπως για παράδειγμα την κίνηση που κάνει όταν παίρνει μια τούφα ανάμεσα στα δάχτυλά του και την ψαλιδίζει.

#4. Πιάσε ψηλά τα μαλλιά σου και άσε κάτω μόνο το σημείο που θες να ψαλιδίσεις.

#5. Για να είσαι ακόμα πιο σίγουρη, πήγαινέ το σιγά σιγά: κάνε σταδιακές, μικρές κινήσεις με το ψαλίδι, κόβοντας μικρή επιφάνεια για αρχή και ανάλογα με το αποτέλεσμα, συνέχισε σε μεγαλύτερο μέρος. Με αυτόν τον τρόπο, αφήνεις ένα περιθώριο και μπορείς να κινηθείς πιο άνετα.

Advertisements

#6. Θυμήσου ότι δεν πρέπει να τις κόψεις με μια οριζόντια, γρήγορη “ψαλιδιά”. Χώρισε τις τούφες που θες να κόψεις σε δύο ή τρία λεπτά, οριζόντια layers, ξεκινώντας από το κάτω μέρος.

#7. Κράτησε το ψαλίδι κάθετα και με πολύ μικρές ψαλιδιές κόψε τις ακρούλες.

#8. Μην ξεχνάς να κοιτάς κάθε τόσο το αποτέλεσμα στον καθρέφτη για να δεις αν σε ικανοποιεί και να κάνεις τις ανάλογες διορθώσεις.

#9. Λούσε και στέγνωσε τα μαλλιά σου για να δεις πώς “κάθονται”. Πιθανόν να πρέπει να επέμβεις ξανά για τυχόν διορθωτικές κινήσεις.

Extra tip: Αν φοβάσαι να επιχειρήσεις όλα τα παραπάνω μόνη σου, μπορείς να πιάσεις τις αφέλειες ή τη φράντζα σου με τσιμπιδάκια (τα οποία είναι μάλιστα πολύ trendy και cool τις τελευταίες σεζόν), και να κάνεις υπομονή μέχρι την επόμενη επίσκεψή σου στο κομμωτήριο.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα