Μην χασετε

Τα 7 βήματα για να κάνεις πεντικιούρ στο σπίτι σου

Μπορεί να είναι αδύνατον προς το παρόν να επισκεφτείς ένα σαλόνι νυχιών αλλά αυτό δεν πρέπει να σε εμποδίσει από το να φτιάξεις τα νύχια σου μόνη σου και ειδικά στην άνεση του σπιτιού σου.

Advertisements

Διάβασε παρακάτω τις συμβουλές των ειδικών για το πώς να κάνεις ένα πεντικιούρ στο σπίτι, ώστε να φαίνονται όμορφα τα νύχια σου μιας και πλησιάζει σιγά σιγά η εποχή που θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και θα αρχίσεις να φοράς σανδάλια.

1. Αφαίρεσε το υπάρχον βερνίκι

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσεις το πεντικιούρ σου στο σπίτι είναι και το πιο προφανές: αφαίρεσε το υπάρχον βερνίκι αν τα νύχια σου είναι βαμμένα.

2. Μούλιασε τα πόδια σου στο νερό

Η τεχνίτρια νυχιών Amy Lin μίλησε στο Bustle και συνιστά να βάζεις στο νερό τα πόδια σου πριν ξεκινήσεις το πεντικιούρ σου. Ακόμα κι αν δεν έχεις μπανιέρα και έχεις μόνο ντους, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια συνηθισμένη λεκάνη ή ότι έχεις στη διάθεσή σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις θαλασσινό αλάτι για 5-10 λεπτά καθώς θα βοηθήσει να μαλακώσουν τόσο τα πόδια σου όσο και τα πετσάκια σου.

3. Χρησιμοποίησε ένα scrub

Αν και δεν είναι απαραίτητο για όλες, η Rebecca Isa συνιστά ένα scrub για τα πόδια εάν τα πόδια σου χρειάζονται λίγη περισσότερη φροντίδα από το να τα τρίψεις μόνο με τη λίμα. Λέει: «Δεν είναι απαραίτητο, αλλά εάν τα πόδια σου χρειάζονται περισσότερη φροντίδα, θα συνιστούσα να κάνεις ένα τρίψιμο με scrub για να βοηθήσει στα σκληρά σημεία».

4. Περιποιήσου τα πετσάκια και σχημάτισε το σχήμα των νυχιών

Όπως και στο μανικιούρ στο σπίτι σου, το πεντικιούρ απαιτεί επίσης τη φροντίδα του δέρματός σου και τη σχηματοποίηση των νυχιών. Για να το κάνεις αυτό, η Lin προτείνει πρώτα να διαμορφώσεις το σχήμα, μετά να περάσεις τα νύχια με το buffer και στη συνέχεια να βάλεις ένα λαδάκι στα πετσάκια. Μόλις γίνει αυτό, χρησιμοποίησε ένα ξύλινο ραβδάκι για να τα σπρώξεις ελαφρώς προς τα πάνω. Στη συνέχεια, αφαίρεσε το τυχόν νεκρό δέρμα γύρω από την επιδερμίδα, χρησιμοποιώντας το ξυλάκι. «Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις ένα ξύλινο ραβδάκι καθώς είναι πιο μαλακό από το μεταλλικό», συμβουλεύει η Lin.

6. Καθάρισε την επιφάνεια του νυχιού

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία βαψίματος, θα πρέπει να ξέρεις ότι η βάση των νυχιών σου πρέπει να είναι καθαρή και χωρίς λιπαρότητα για να κάτσει το βερνίκι όσο το δυνατόν πιο καλά. Χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι χωρίς χνούδι με οινόπνευμα ή ασετόν για να καθαρίσεις καλά την επιφάνεια των νυχιών. Πρέπει να αφαιρέσεις το λίπος από την επιφάνεια του νυχιού.

Advertisements

5. Βάλε κρέμα για ενυδάτωση

Όλες οι τεχνίτριες νυχιών συνιστούν να ενυδατώνεις τα πόδια και τις πατούσες σου μετά από τη διαδικασία καθαρισμού και τα στεγνώνεις πριν την εφαρμογή ενός moisturizer της επιλογής σου.

7. Βάψε τα νύχια σου

Το τελευταίο βήμα στο πεντικιούρ είναι το βάψιμο των νυχιών σου. Αλλά πριν το κάνεις για να εξασφαλίσεις ένα καλό αποτέλεσμα, βάλε ένα διαχωριστικό στα δάχτυλα των ποδιών ή μια χαρτοπετσέτα σαν φιδάκι, όπως ακριβώς θα σου έκαναν στο σαλόνι νυχιών λέει η Lin. Στη συνέχεια, πάρε ένα βερνίκι για τη βάση και ένα top coat, καθώς και το χρώμα της επιλογής σου.

«Μην ξεχάσεις να προσθέσεις μια βάση πριν την εφαρμογή του χρώματος και μετά το top coat. Η βάση και το top coat είναι εξαιρετικά σημαντικά επειδή διατηρούν τα νύχια σου υγιή και το βερνίκι διαρκεί περισσότερο», λέει η Lin.

womenonly.gr

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα