Μην χασετε

Tα 6 μυστικά της Σκανδιναβικής διακόσμησης για να φαίνεται το σπίτι σας μεγαλύτερο

Αν κάνετε μια μικρή «βόλτα» από  το Pinterest κατά πάσα πιθανότητα θα παρατηρήσετε έναν μεγάλο αριθμό μίνιμαλ χώρων με άψογη διακόσμηση και οργάνωση.

Η τάση αυτή δεν είναι άλλη από την σκανδιναβική διακόσμηση που είναι διάσημη για την απλότητα, την λειτουργικότητα και τα ουδέτερα χρώματά της. Η σκανδιναβική διακόσμηση, εκτός από το γεγονός ότι είναι πολύ όμορφη έχει και ένα άλλο πλεονέκτημα: κάνει τα σπίτια να φαίνονται μεγαλύτερα. Αν, λοιπόν, ψάχνετε τρόπο για να φαίνεται το σπίτι σας μεγαλύτερο αλλά και πιο οργανωμένο, δείτε τι μπορείτε να κάνετε.

 

Αφήστε χώρο ανάμεσα στα αντικείμενα

Αν τα αντικείμενα τοποθετηθούν με στρατηγικό τρόπο ώστε να έχουν χώρο μεταξύ τους το σπίτι σας θα φαίνεται μεγαλύτερο και πιο συμμαζεμένο. Όταν φτιάχνετε, για παράδειγμα, την ντουλάπα ή το coffee table προσπαθήστε να αποφύγετε τις διάφορες «στοίβες» που κάνουν τον χώρο να φαίνεται βαρύς.

Advertisements
Αποφύγετε τις διάφορες «στοίβες» που κάνουν τον χώρο να φαίνεται βαρύς.

Χρησιμοποιήστε ουδέτερα χρώματα

Ενώ τα έντονα χρώματα κάνουν έναν χώρο να φαίνεται πιο προσωπικός, τα ουδέτερα χρώματα τον κάνουν να φαίνεται πιο ανοιχτός. Πειραματιστείτε με τις αποχρώσεις του λευκού και αναδείξτε τον χώρο αντί να τον υπερτονίσετε.

Αναδείξτε τον χώρο αντί να τον υπερτονίσετε.

Επιδιώξτε καθαρές επιφάνειες

Είτε πρόκειται για την κουζίνα και το καθιστικό σας, είτε για το γραφείο σας, προσπαθήστε να διατηρήσετε τα ράφια, τα τραπέζια και τους πάγκους καθαρά. Πάνω τους πρέπει να βρίσκονται μόνο τα πράγματα που μπορεί κάποιος να δει και να θαυμάσει. Η θέση των υπολοίπων είναι μέσα στα ντουλάπια.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε τα ράφια, τα τραπέζια και τους πάγκους καθαρά.

Αντικαταστήστε τα «φορτωμένα» έργα τέχνης

Για να φρεσκάρετε το καθιστικό ή το υπνοδωμάτιό σας απομακρύνετε τα έργα τέχνης που είναι «φορτωμένα» και αντικαταστήστε τα με έργα που απεικονίζουν απλά μοτίβα. Τα απλά μοτίβα επιμηκύνουν τις ήδη υπάρχουσες γραμμές του χώρου και τον κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερος.

Τα απλά μοτίβα επιμηκύνουν τις ήδη υπάρχουσες γραμμές του χώρου.

Αντιμετωπίστε το φυσικό φως σαν αξεσουάρ

Το κλειδί για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του όγκου στον χώρο σας είναι να τον κάνετε πιο φωτεινό. Επιτρέψτε στο φυσικό φως να μπει μέσα από τα παράθυρα και μην τραβάτε τις κουρτίνες όταν η μέρα είναι ηλιόλουστη!

Advertisements
Επιτρέψτε στο φυσικό φως να μπει μέσα.

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Η σκανδιναβική διακόσμηση είναι αρκετά μίνιμαλ και έτσι ένα κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι είναι μια καλή λύση για να ξεκινήσετε τη διακόσμηση του δωματίου σας σε σκανδιναβικό στιλ.

Επιλέξτε ένα κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα