Μην χασετε

Τα 5 υπέροχα κουρέματα και χτενίσματα που πρέπει να υιοθετήσεις αν έχεις λεπτά και αραιά μαλλιά

Εάν έχεις λεπτά μαλλιά ή διαπιστώνεις ότι η κόμη σου έχει αραιώσει στο πέρασμα του χρόνου, ήρθε η ώρα να υιοθετήσεις το “σωστό” hairstyle, αυτό που θα τους προσθέσει όγκο και θα τα κάνει να δείχνουν πολύ πιο πλούσια.

Advertisements

Αυτές είναι οι κουπ και τα χτενίσματα που πρέπει να δοκιμάσεις:

Φράντζα στο πλάι

Αντίθετα από τη χωρίστρα στη μέση, η πλαϊνή φράντζα προσθέτει όγκο στη μπροστινή γραμμή των μαλλιών και “γεμίζει” τα σημεία όπου συνήθως παρατηρείται η αραίωση στις γυναίκες. Ιδανικά, συνδύασέ τη με φιλάρισμα στα υπόλοιπα μαλλιά.

Κοντό καρέ (μέχρι το πιγούνι)

Ένα κοντό καρέ με όλα τα μαλλιά στο ίδιο μήκος θα κάνει εσένα να δείχνεις νεότερη και τα μαλλιά σου πιο πλούσια. Συνδύασέ το με ένα ελαφρύ φιλάρισμα στη φράντζα που θα προσφέρει τον όγκο που λείπει στο μπροστινό μέρος.

Μακριά μαλλιά με ελαφρύ φιλάρισμα

Τα μακριά μαλλιά σε ένα μήκος είναι απαγορευτικά εάν έχεις λεπτή τρίχα γιατί δείχνουν κάπως επίπεδα. Για να δώσεις την αίσθηση ότι τα μαλλιά σου είναι πιο πυκνά, ζήτησε να σου κάνουν φιλάρισμα στα σημεία όπου θέλεις να φαίνονται περισσότερα, όπως γύρω από το πρόσωπο και κάτω από το λαιμό, στο ύψος της κλείδας.

Ψηλή αλογοουρά

Η αλογοουρά μπορεί να κάνει τα λεπτά μαλλιά να δείχνουν ακόμα πιο λίγα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αξιοποιήσεις αυτό το πολύ πρακτικό hairstyle. Απλά θα χρειαστεί να κάνεις κάποιες αλλαγές. Πρώτον, αντί να πιάσεις τα μαλλιά σου χαμηλά στη βάση του κρανίου, σήκωσέ τα πιο ψηλά ώστε η αλογοουρά να ξεκινάει από το κέντρο του. Δεύτερον, αφού πιάσεις τα μαλλιά με ένα λαστιχάκι, στερέωσε μέσα στην αλογοουρά ένα μικρό κλάμερ που θα την κάνει να φαίνεται πιο πλούσια.

Updo με όγκο

Όταν πιάνεις τα μαλλιά σου σε ένα χαλαρό updo, αντί να τα στερεώσεις με ένα “αόρατο” λαστιχάκι, προτίμησε κάτι που θα δώσει έξτρα όγκο στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου όπως ένα scrunchie. Ή δέσε ένα μικρό φουλάρι. Έτσι, θα προσθέσεις λίγο ‘90s glamour στο στυλ σου αλλά και την εντύπωση ότι τα μαλλιά σου είναι πιο πυκνά.

 

Extra tips φροντίδας για λεπτά μαλλιά

Απόφυγε το υπερβολικό έντονο φιλάρισμα και τα πολύ μακριά μαλλιά. Και οι δύο επιλογές κάνουν τα αδύναμα μαλλιά να δείχνουν ακόμα πιο λεπτά.

Advertisements

Απόφυγε τα χτενίσματα που θέλουν όλα τα μαλλιά σε ένα μήκος. Ιδιαίτερα εάν το μήκος τους είναι κάτω από τους ώμους, τα μαλλιά θα “τραβάνε” τις ρίζες προς τα κάτω, και θα φαίνονται ακόμα πιο λίγα.

Μην τα ισιώνεις. Εάν τα μαλλιά σου είναι φυσικά σπαστά ή κατσαρά, είναι προτιμότερο να τα αφήσεις έτσι γιατί θα έχουν περισσότερο όγκο. Ισιώνοντάς τα όχι μόνο τα κάνεις να δείχνουν “φτωχότερα” αλλά και τα ταλαιπωρείς με αποτέλεσμα η τρίχα να αδυνατίζει κι άλλο.

Μη χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα styling. Ένας αφρός με ελαφριά σύνθεση που δίνει όγκο κι ένα setting spray είναι τα μόνα προϊόντα που χρειάζεσαι. Τα έλαια και οι  κρέμες θα βαρύνουν τα μαλλιά σου και να τα κάνουν να δείχνουν άτονα.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα