Μην χασετε

Τα 5 πράγματα που σκοτώνουν ένα γάμο, σύμφωνα με τους ειδικούς

Οι παγίδες που πρέπει να προσέξεις.

Advertisements

Μπορεί η απιστία ή τα ψέματα στο σύζυγό σου για τα οικονομικά σας να είναι σοβαρά λάθη, αλλά υπάρχουν και άλλες συμπεριφορές που είναι εξίσου καταστροφικές για έναν γάμο.

Παρακάτω, θεραπευτές γάμου μοιράζονται τις έξι συμπεριφορές που μπορούν να σκοτώσουν αργά ένα γάμο.

 

Δεν κάνετε παρέα με άλλους

Το να περνάτε χρόνο μαζί ως ζευγάρι είναι σημαντικό, αλλά μην παραμελείτε τις φιλίες σας για ένα ακόμη βράδυ με Netflix. Δεν είναι ρεαλιστικό να εξαρτάσαι συνέχεια από το σύζυγο σου για να εκπληρώνει όλες τις ανάγκες κοινωνικοποίησης σου. Μέσω των φίλων σας, μπορείτε να αποκτήσετε κι άλλες εμπειρίες, προοπτικές και υποστήριξη που μπορεί να βελτιώσουν πραγματικά τη σχέση σας.

Υποτιμάτε τη σημασία της επαφής

Αν σπάνια αγγίζετε ο ένας τον άλλον, ή έχετε φτάσει στο σημείο όπου κάνετε σ∈ξ μόνο σε “ξεχωριστές ευκαιρίες” (γενέθλια, επετείους και διακοπές), ίσως είναι καιρός να δείτε τον “ελέφαντα στην κρεβατοκάμαρα”. Δεν χρειάζεται να κάνετε σ∈ξ καθημερινά, αλλά κάποιο είδος σχεδόν καθημερινής σ∈ξουαλικής ή ερwτικής επαφής είναι σημαντική στις σχέσεις.

Δεν υπάρχει αμοιβαία βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού

Advertisements

Όταν μόνο ο ένας από τους δύο είναι υπεύθυνος για το μεγαλύτερο μέρος σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό και τις δουλειές του σπιτιού, είναι λογικό να δημιουργηθεί δυσαρέσκεια και εντάσεις. Μια μελέτη του 2015 από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που δεν μοίραζαν τις δουλειές είχαν λιγότερη ικανοποίηση στις σχέσεις και έκαναν λιγότερο σ∈ξ σε σχέση με τα ζευγάρια που μοίραζαν τις υποχρεώσεις.

Δε μιλάτε ανοιχτά για τη σχέση σας

Οι ουσιαστικές συζητήσεις και όχι μόνο τα επιφανειακά “Πώς ήταν η μέρα σου;” είναι ουσιαστικής σημασίας για ένα ζευγάρι, λέει η θεραπεύτρια ζευγαριών Liz Higgins. “Οι συνομιλίες για τη σχέση σας σημαίνει να κάνετε βαθύτερες και πιο ανοιχτές ερωτήσεις για να ανακαλύψετε τι πάει καλά και τι χρειάζεται διόρθωση στο γάμο σας”.

 

Ζείτε περισσότερο σα συγκάτοικοι

Μήπως αισθάνεσαι ότι ζείτε παράλληλες ζωές, που συνδέονται μόνο μέσω του κοινόχρηστου χώρου, των τραπεζικών λογαριασμών και των παιδιών; Αν έχετε φτάσει στο σημείο να ζείτε περισσότερο σα συγκάτοικοι και λιγότερο σαν παντρεμένο ζευγάρι, έχει έρθει η ώρα να βγείτε από τη ρουτίνα σας και να επαναφέρετε το πάθος στη σχέση. Μπορείτε να κάνετε ανακαίνηση στο σπίτι, να ξεκινήσετε γυμναστική μαζί ή να βγείτε ένα ρομαντικό ραντεβού.

 

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα