Μην χασετε

5 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να καθαρίσεις με λευκό ξίδι

Με ph κοντά στο 2,5, το λευκό ξίδι είναι ένα αξιόπιστο και οικονομικό εργαλείο καθαρισμού μιας σειράς αντικειμένων από το σαπούνι και την κόλλα μέχρι ό,τι άλλο θες!

 

Κι επειδή μπορεί να μην σου πάει το μυαλό, ιδού κάποιες χρήσεις του λευκού ξιδιού που ίσως να μην γνώριζες ειδικά για την κουζίνα:

Ο νεροχύτης που μυρίζει:

Φτιάξε ένα μείγμα με μισή κούπα μαγειρικής σόδας, μια κούπα λευκού ξιδιού και άφησέ το στο νεροχύτη να αφρίσει για μερικά λεπτά. Ξέπλυνε με νερό και έτοιμος ο νεροχύτης.

Advertisements

 

Πιάτα που τρίζουν από καθαριότητα:

Βάλε στο κάτω μέρος του πλυντηρίου πιάτων μια κούπα λευκού ξιδιού και πλύνε κανονικά και θα δεις τα πιάτα και τα ποτήρια πιο καθαρά από ποτέ.

Ο φούρνος μικροκυμάτων:

Δεν χρειάζεται να τρίβεις το φουρνάκι για να φύγουν οι επίμονοι λεκέδες. Μια πλύση με μισή κούπα νερό και μισή κούπα νερό, για 3 με 5 λεπτά αρκεί για να καθαρίσει ο φούρνος.

Η καφετιέρα:

Γέμισε την δεξαμενή νερού με μια μεγάλη κούπα λευκού ξιδιού και 2 κούπες νερό και κάθε σωληνάκι της καφετιέρας θα καθαρίσει!

Advertisements

Τηγάνια και κατσαρόλες: Καψίματα, φθορά, λεκέδες που δεν φεύγουν, είναι οι συνήθειες ύποπτοι στα κουζινικά σου. Εξαφάνισέ τους υπόπτους με λίγο νερό και μια κούπα λευκό ξίδι κι άσε να βράσει το μείγμα για λίγα λεπτά. Βγάλε από την φωτιά και πρόσθεσε μια κουταλιά μαγειρική σόδα κι άφησέ το όλο το βράδυ. Έπειτα καθάρισε.

 

Δες παρακάτω και τι να μην καθαρίσεις με ξίδι

  • Μάρμαρο ή γρανίτη και κάθε τέτοια επιφάνεια ή πάγκο
  • Λεκέ από αυγό
  • Κερωμένες και ξύλινες επιφάνειες
  • Λιπαρές επιφάνειες

 

Πηγή

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα