Μην χασετε

Τα 5 μυστικά για ματ επιδερμίδα όλη μέρα

Τα 5 μυστικά για ματ επιδερμίδα όλη μέρα

Βάλε τέλος στη λιπαρότητα με αυτούς τους τρόπους

Advertisements

Μήπως μερικές φορές η λάμψη είναι υπερβολική;

Η αλήθεια είναι ότι μία πολύ λεπτή γραμμή χωρίζει το στρατηγικά τοποθετημένο highlighter που αναδεικνύει τα ζυγωματικά από την ανεπιθύμητη λιπαρότητα που στοιχειώνει τα όνειρα των γυναικών.

Παρακάτω θα μάθεις τα πιο χρήσιμα tips για να κρατήσεις τη λιπαρότητα υπό έλεγχο κατά τη διάρκεια της μέρας:

Χρησιμοποίησε προϊόντα με σαλικυλικό οξύ

Αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό στη μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας καθώς απομακρύνει τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, ενώ λόγω της λιποδιαλυτής σύστασής του διαπερνά με μεγάλη ευκολία τους πόρους και απελευθερώνει το παραπανίσιο σμήγμα.

Αυτή η διττή απολεπιστική του δράση διατηρεί υπό έλεγχο την έντονη λιπαρότητα, ενώ παράλληλα αποτρέπει τη δημιουργία νέων μαύρων στιγμάτων και ακμής. Το σαλικυλικό οξύ περιέχεται σε μία μεγάλη γκάμα skincare προϊόντων, όπως τονωτικές λοσιόν, scrubs, ορούς, καθαριστικά προσώπου και ενυδατικές κρέμες, ιδανικά για τη λιπαρή επιδερμίδα.

Ξεκινήστε το μακιγιάζ με ένα primer

Το πρώτο βήμα σε μια σωστή makeup ρουτίνα θα πρέπει να είναι η εφαρμογή ενός oil free primer, το οποίο θα μειώσει τους διεσταλμένους πόρους και θα βοηθήσει τα καλυπτικά προϊόντα να απλωθούν ομοιόμορφα και να διατηρηθούν αναλλοίωτα κατά τη διάρκεια της μέρας.

Μην ξεχνάς την ενυδατική κρέμα

Υπάρχει η λαθεμένη αντίληψη ότι οι ενυδατικές κρέμες επιδεινώνουν την λιπαρότητα στην επιδερμίδα. Στην πραγματικότητα, μια ενυδατική κρέμα κατάλληλη για λιπαρές επιδερμίδες αποτελεί το κλειδί για τον έλεγχο της λιπαρότητας, καθώς ισορροπώντας τα επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα, ελέγχεται η παραγωγή των φυσικών ελαίων.

Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ με μια πούδρα

Με ένα μεγάλο πινέλο, άπλωσε μία λεπτή στρώση διάφανης πούδρας στο πρόσωπο, επικεντρώνοντας την προσοχή σας στη ζώνη Τ, ώστε να μειωθεί η λιπαρότητα.

Advertisements

Τα blotting papers είναι σύμμαχοι σου

Αυτοί οι σωτήρες της λιπαρής επιδερμίδας θα πρέπει να έχουν πάντα θέση σε κάθε τσάντα, όσο μικρή και να είναι. Απλά περνάς ταμποναριστά τα απορροφητικά φύλλα στο πρόσωπο και αυτομάτως η λιπαρότητα απορροφάται πάνω τους, χαρίζοντας ματ φινίρισμα στην επιδερμίδα χωρίς το cakey αποτέλεσμα που έχουν συχνά οι πούδρες.

πηγή

Ομορφιά | Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα νέα άρθρα που αφορούν την ομορφιά της γυναίκας

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα