Μην χασετε

Τα 5 λάθη στο μακιγιάζ που σε κάνουν να φαίνεσαι κουρασμένη

Οι κινήσεις που μας φέρνουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα

Advertisements

Πολλές φορές στο μακιγιάζ, στην προσπάθεια μας να φαινόμαστε όσο το δυνατόν ομορφότερες και να κρύψουμε τα “αδύνατα” σημεία μας, όπως σπυράκια και μαύρους κύκλους, πέφτουμε σε παγίδες που μας φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε.

Δες παρακάτω τα λάθη που “κλέβουν” τη νεανικότητα από το πρόσωπό μας και μας κάνουν να φαινόμαστε κουρασμένες:

Ματ foundation και πούδρα

Τα ματ foundation είναι γνωστό πως μας χαρίζον πλήρη κάλυψη, αλλά μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα μας να φαίνεται “βαριά” και ταλαιπωρημένη. Το ίδιο ισχύει και για τις πούδρες, και γι’αυτό είναι καλύτερο να προτιμήσεις μια ημιδιαφανή πούδρα με λίγη λάμψη.

Υπερβολικό και λάθος concealer

Το κλειδί με το concealer είναι να εφαρμόζεις μόνο μία μικρή ποσότητα ακριβώς κάτω από την εσωτερική γωνία του ματιού και να την αναμείξεις με κινήσεις προς την εξωτερική γωνία, ενώ αν το εφαρμόσεις σε όλο το μήκος του ματιού, η περιοχή θα φαίνεται ταλαιπωρημένη. Αυτό που επίσης πρέπει να προσέξεις είναι το χρώμα του concealer, καθώς μια πολύ ανοιχτή απόχρωση θα κάνει τους μαύρους κύκλους σου να φαίνονται γκριζαρισμένη και το πρόσωπο κουρασμένο.

Έντονα βαμμένα μάτια

Όταν δεν αισθάνεσαι ξεκούραστη και φρέσκια, είναι καλύτερο να αποφύγεις το έντονο μακιγιάζ στα μάτια, αφού με αυτόν τον τρόπο θα τονίσεις την κούραση ακόμη περισσότερο.

Τα λάθος φρύδια

Τα φρύδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εικόνα του προσώπου, καθώς αποτελεί το “κάδρο” του. Για να μη φαίνεσαι κουρασμένη, φρόντισε να είναι περιποιημένα και ελαφρώς σηκωμένα προς τα πάνω.

Υπερβολή στο bronzer

Ο σκοπός του bronzer – το οποίο εφαρμόζεται στα σημεία που θέλουμε να φαινόμαστε ηλιοκαμένες, δηλαδή στα ζυγωματικά, το πιγούνι και το μέτωπο – εάν χρησιμοποιηθεί σε υπερβολική ποσότητα μπορεί να φέρει ολέθρια αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα