Μην χασετε

Τα 5 λάθη που κάνετε στο μακιγιάζ και σας προσθέτουν χρόνια

Καθώς μεγαλώνουμε, μπορεί να παρατηρήσουμε ότι το μακιγιάζ που κάναμε καθημερινά επί χρόνια και συγκέντρωνε θετικά σχόλια, πλέον μοιάζει ξεπερασμένο και δεν μας κολακεύει.

 

Τα μάτια μας δείχνουν κουρασμένα, οι σκιές δεν απλώνονται καλά, τα έντονα κραγιόν κάνουν τα χείλη μας να φαίνονται πιο μικρά, το μέικ απ δεν απλώνεται τόσο καλά. Επομένως, με το πέρασμα του χρόνου είναι σημαντικό να αλλάζουμε το μακιγιάζ μας, όπως κάνουμε άλλωστε και με την περιποίησή μας. Γι’ αυτό εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε εκείνα τα λάθη στο μακιγιάζ που μπορούν να σας προσθέσουν χρόνια.

 

Advertisements

*Δεν ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας

Όσο τέλειο και αν είναι το μακιγιάζ σας, δεν μπορεί να καλύψει τα σημάδια της αφυδατωμένης ή ξηρής επιδερμίδας. Όταν το δέρμα σας είναι ξηρό, το μέικ απ «σπάει» και συσσωρεύεται στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, τονίζοντας ακόμη περισσότερο τα σημάδια γήρανσης. Γι’ αυτό είναι σημαντικό πριν από το μέικ απ να απλώνετε ενυδατική κρέμα ή ένα booster λάμψης, που θα «γεμίσει» τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και θα βοηθήσει στην ομοιόμορφη εφαρμογή του μέικ απ.

 

*Φοράτε υπερβολική ποσότητα μέικ απ

Σε όλα χρειάζεται μέτρο και το μακιγιάζ σας δεν αποτελεί εξαίρεση. Αποφύγετε λοιπόν να φορτώνετε την επιδερμίδα σας με τόνους μέικ απ, πράγμα που προσθέτει χρόνια.

 

Advertisements

*Εφαρμόζετε λάθος το μέικ απ

Απλώστε το μέικ απ όσο η επιδερμίδα σας είναι ακόμα νωπή από την ενυδατική ή το booster. Για την εφαρμογή του χρησιμοποιήστε ένα νωπό σφουγγαράκι ή τα δάχτυλά σας, καθώς έτσι η σύνθεση ζεσταίνεται με τη θερμοκρασία των χεριών σας και απλώνεται καλύτερα. Μια καλή επιλογή είναι ένα μέικ απ με υαλουρονικό οξύ που προσφέρει ανάλαφρη ενυδάτωση και παράλληλα βοηθά στη λείανση των ρυτίδων.

 

*Επιλέγετε μαύρες σκιές ματιών

Κάποια στιγμή πρέπει να αποδεχτούμε ότι τα μαύρα smokey eyes που κάναμε παλαιότερα δεν μας κολακεύουν και τόσο, αφού τονίζουν τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες. Δεδομένου ότι τα έντονα χρώματα κάνουν πιο σκληρά τα χαρακτηριστικά, τα αντικαθιστούμε με πιο γήινα και ήπια χρώματα. Δοκιμάστε λοιπόν να αντικαταστήσετε το μαύρο μολύβι ματιών με ένα καφέ και τις μαύρες σκιές ματιών με nude αποχρώσεις.

 

*Παραλείπετε το μολύβι χειλιών

Καθώς μεγαλώνουμε, τα χείλη μας χάνουν τον όγκο τους. Για να τα τονίσετε, σχεδιάστε το περίγραμμά τους με ένα μαλακό μολύβι σε φυσική απόχρωση και στη συνέχεια «γεμίστε» τα, ώστε να δείχνουν πιο πλούσια. Μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο το κραγιόν σας θα μείνει αναλλοίωτο για περισσότερη ώρα.

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα