Μην χασετε

Τα 5 είδη τσαγιού που έχουν τα μεγαλύτερα οφέλη

Εκτός από το νερό, το τσάι είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα και πρακτικά θεωρείται φάρμακο σε κούπα. Πολλά έχουν γραφτεί για τα οφέλη στην υγεία μας, κυρίως για το πράσινο τσάι και το μάτσα. Αλλά τα τσάγια με βότανα είναι εξαιρετικά για ενυδάτωση και παρέχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία που μας προστατεύουν. Τεχνικά, το τσάι με βότανα δεν είναι τσάι. Είναι συνήθως εγχύσεις από φυτά που δεν έχουν καφεΐνη και δεν θα σας κρατήσουν ξύπνιους όλη τη νύχτα. Πάμε να δούμε 5 δημοφιλή είδη τσαγιών που έχουν εξαιρετικά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό.

Advertisements

Χαμομήλι. Χρησιμοποιείται συνήθως σαν βοήθημα ύπνου ή σαν χαλαρωτικό ρόφημα. Φτιάχνεται κυρίως από τα λουλούδια του χαμομηλιού και μας στέλνει πιο γρήγορα για ύπνο. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και αποδεδειγμένα μειώνει την ένταση των πόνων της περιόδου. Έχει συνδεθεί επίσης με τη ρύθμιση του ζαχάρου και την προστασία των οστών.

Κόκκινο τσάι. Γνωστό και ως Rooibos, παρασκευάζεται από τα φύλλα ενός θάμνου στη Νότια Αφρική. Εκτός του ότι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά, έχει επίσης συνδεθεί με την προστασία της υγείας των οστών, με τη βελτιωμένη πεπτική υγεία και την πρόληψη της παχυσαρκίας.

Μέντα. Η φρέσκια μέντα θεωρείται τέλεια προσθήκη στο τσάι αλλά μπορεί από μόνη της να γίνει ρόφημα και να προσφέρει παρόμοια οφέλη. Βελτιώνει τη δύναμη και τους χρόνους στους αθλητές αλλά και τον τρόπο αναπνοής. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να συμβάλουν στη μυϊκή χαλάρωση, στην αύξηση επιπέδων οξυγόνου στον εγκέφαλο και στη μείωση των στοιχείων του αίματος που σχετίζονται με την κούραση. Bonus: και μόνο η μυρωδιά της μέντας μειώνει το άγχος και την κούραση ενώ βελτιώνει τη μνήμη.

Τζίντζερ. Το τσάι με τζίντζερ καταπολεμά τις φλεγμονές, μειώνει το μυϊκό πόνο μετά από έντονη άσκηση καθώς και τον πόνο που οφείλεται στην οστεοαρθρίτιδα. Τέλος, μας προστατεύει από τον καρκίνο, καρδιακές νόσους και το διαβήτη τύπου 2.

Ιβίσκος. Η γεύση του μοιάζει με εκείνη των μούρων και είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών. Μειώνει την κακή χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια σε ανθρώπους με διαβήτη, προστατεύει το συκώτι και βοηθά στην απώλεια βάρους.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα