Μην χασετε

Τα 5 βήματα για να ανορθώσεις το πρόσωπό σου με τη δύναμη του μακιγιάζ

Όταν ακούμε λέξεις όπως “ανύψωση” και “lifting”, τείνουμε να υποθέτουμε ότι αφορούν γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας – αυτό όμως δεν ισχύει. Ανεξάρτητα από την ηλικία σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μερικά κόλπα για να σμιλέψεις το πρόσωπό σου.

Advertisements

“Πρώτα, πρέπει να καταλάβεις το σχήμα του προσώπου σου. Είναι οβάλ, μακρύ, στρογγυλό ή τετράγωνο; Στη συνέχεια, φαντάσου ένα οβάλ σχήμα τοποθετημένο πάνω από το πρόσωπό σου (αυτό είναι το τέλειο σχήμα του προσώπου επειδή έχει ίσες αποστάσεις από το μέτωπο με τα φρύδια, τα φρύδια έως την άκρη της μύτης και την άκρη της μύτης στο πηγούνι). Από εκεί και πέρα, πρέπει να καταλάβεις σε τι πρέπει να επικεντρωθείς για να κάνεις το πρόσωπο να φαίνεται πιο λεπτό”, λέει η celebrity makeup artist Amanda Shackleton.

Βήμα 1:

“Μου αρέσει να κάνω contour με μια πούδρα περίπου 2 αποχρώσεις πιο σκούρα από το χρώμα του δέρματός”, λέει η Shackleton. Η πούδρα αναμιγνύεται καλύτερα και φαίνεται πιο φυσική, αλλά αν είναι για βράδυ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις foundation ή concealer. “Χρησιμοποιώ ένα πινέλο και εφαρμόζω στις περιοχές που είναι έξω από το σχήμα του οβάλ στο πρόσωπο”. Μπορείς να επαναλάβεις μερικές φορές αν χρειαστεί για να έχεις το επιθυμητό εφέ, αλλά πρόσεξε να το αναμείξεις καλά, ώστε να μην φαίνεται αφύσικο.

Βήμα 2:

“Με ένα μολύβι, τοποθετήστε το στην άνω άκρη του αυτιού στο σημείο που συναντά τον κρόταφο και γύρισε το σε γωνία μέχρι να φτάσει στις εξωτερικές γωνίες του χείλους. Επανάλαβε το πρώτο βήμα με την πούδρα ακριβώς εκεί όπου θα ήταν το μολύβι και φέρε το περίπου στα 2/3 προς το τέλος της γραμμής”.

Βήμα 3:

Συνέχισε με οποιεσδήποτε άλλες περιοχές μπορεί να χρειαστεί που βρίσκονται έξω από το οβάλ. “Για να δημιουργήσεις ένα τρισδιάστατο εφέ στο πρόσωπο, παίξε με ελαφρύτερα χρώματα κόντρα σε πιο σκούρα. Χρησιμοποιώ μια λαμπερή σκόνη λίγο πάνω από το περίγραμμα στα μάγουλα”, λέει η Shackleton.

Βήμα 4:

Εφάμοσε λάμψεις στις περιοχές μέσα στο οβάλ του προσώπου. Θυμήσου πως, όπως προσπαθείς να μειώσεις τις περιοχές του προσώπου έξω από το οβάλ με contour, πρέπει να τονίσεις τις περιοχές μέσα στο οβάλ για να τις κάνεις να φαίνονται μεγαλύτερες!

Βήμα 5:

 Τελείωσε τα μήλα στα μάγουλά σου με το αγαπημένο σου ρουζ και ανάμειξε τα όλα μαζί.

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα