Μην χασετε

Τα 4 βασικά tips για έχετε ένα υγιές και απαλό δέρμα

Όταν το δέρμα σας έχει αίσθηση «τραβήγματος», θαμπή όψη ή άγρια υφή, τότε πρέπει να αναλάβετε άμεσα δράση, χαρίζοντάς του όλη την περιποίηση και την ενυδάτωση που χρειάζεται. Ας δούμε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε ώστε να φροντίσετε σωστά την επιδερμίδα σας.

Οι βασικές συμβουλές για να φροντίσετε σωστά το δέρμα σας

*Ξεκινήστε από την απολέπιση

Ο πιο κλασικός και αποτελεσματικός τρόπος να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να αναζωογονήσετε το δέρμα σας δεν είναι άλλος από την απολέπιση. Απλώστε μια γενναία ποσότητα από ένα ήπιο scrub στα χέρια σας και εφαρμόστε το με απαλές και κυκλικές κινήσεις σε βρεγμένο δέρμα ενώ είστε στην ντουζιέρα. Μάλιστα, μπορείτε  να φτιάξετε το δικό σας, «σπιτικό» απολεπιστικό, αναμειγνύοντας μισό φλιτζάνι καστανή ζάχαρη με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας.

*Μείνετε μακριά από το καυτό νερό

Σίγουρα, το ντους με καυτό νερό μετά από μια δύσκολη ημέρα είναι μία από τις μικρές απολαύσεις της ζωής. Ωστόσο, όσο απολαυστικό κι αν είναι για εσάς, δεν είναι ευεργετικό για το δέρμα σας, αφού καταστρέφει τον υδρολιπιδικό φραγμό και απομακρύνει τα φυσικά έλαιά του. Με αυτόν τον τρόπο, η επιδερμίδα σας αφυδατώνεται ευκολότερα και γίνεται πιο ευαίσθητη. Προτιμήστε λοιπόν το χλιαρό νερό που προσεγγίζει τη φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος.

Advertisements

*Εστιάστε στην ενυδάτωση

Για το ντους σας επιλέξτε ένα καθαριστικό με ενυδατικούς παράγοντες που καταπραΰνει την αφυδατωμένη επιδερμίδα και μετά το ντους, μην ξεχνάτε να απλώνετε σε νωπό δέρμα μια γενναία ποσότητα ενυδατικής κρέμας. Μάλιστα, για έξτρα ενυδάτωση, μία φορά την εβδομάδα μπορείτε να γεμίζετε την μπανιέρα σας με πλήρες γάλα και ελαιόλαδο και να μουλιάζετε εκεί για 10-15 λεπτά.

Bonus tip – Υγιές δέρμα εκ των έσω

Όσο κι αν περιποιείστε το δέρμα σας, δεν πρόκειται ποτέ να το δείτε υγιές και λαμπερό αν δεν έχετε μια ισορροπημένη διατροφή. Φροντίστε λοιπόν να ενυδατώνετε επαρκώς τον οργανισμό σας πίνοντας άφθονο νερό και να έχετε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες. Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού σας και παράλληλα τον εφοδιάζουν με τις απαραίτητες βιταμίνες, οι οποίες χαρίζουν φυσική λάμψη στο δέρμα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η βιταμίνη C παίζει βασικό ρόλο στην παραγωγή του κολλαγόνου.

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα