Μην χασετε

Τα 4 βήματα για να «σπάσεις» σωστά ένα σπυράκι!

Η πιο δημοφιλής συμβουλή που έχουμε ακούσει όλες για το δέρμα και τα σπυράκια μας είναι η «μην πειράζεις το δέρμα σου!», «πάντα πρέπει να φοράς αντηλιακό» και «πίνε πολύ νερό». Παρά τις συμβουλές και τις προτροπές που έχουμε ακούσει για να μην πειράζουμε τα απρόσκλητα σπυράκιαπου εμφανίζονται στην επιδερμίδα μας, οι περισσότερες από εμάς επιλέγουμε να τις αγνοήσουμε και να τα «σπάμε» παρ’ όλα αυτά!

Advertisements

Σύμφωνα με τους αισθητικούς τα σπυράκια τα οποία είναι κόκκινα ή έχουν βαθιά ρίζα καλύτερο είναι να μην τα πειράζεις και να αναζητήσεις άλλες μεθόδους για να τα εξαλείψεις, εάν όμως στο σπυράκι σου έχει εμφανιστεί το «κεφάλι» το οποίο έχει άσπρο χρώμα τότε μπορείς και να το πιέσεις ώστε να βγάλεις το πύον.

Αυτά είναι τα 4 βασικά βήματα ώστε να «σπάσεις» σωστά το σπυράκι σου χωρίς να προκαλέσεις μόλυνση και κατά συνέπεια να εμφανιστούν περισσότερα σπυράκια.

1- Προετοίμασε το δέρμα σου. Το καλύτερο είναι εάν σκοπεύεις να «σπάσεις» το σπυράκι σου να το κάνεις βράδυ ώστε η επιδερμίδα σου να έχει χρόνο να επουλωθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου σου. Αρχικά αφαίρεσε το μακιγιάζ σου από το πρόσωπο σου και στη συνέχεια πλύνε το ώστε το δέρμα να είναι καθαρό. Έπειτα τοποθέτησε πάνω στην περιοχή της επιδερμίδας που βρίσκεται το σπυράκι μία ζεστή πετσέτα για 2 λεπτά ώστε να μαλακώσει το δέρμα σου.

2- Τρύπησε το δέρμα. Χρησιμοποίησε ένα ειδικό νυστέρι για να τρυπήσεις το κεφάλι από το σπυράκι.

3- Ήρθε η ώρα να πιέσεις. Κάλυψε τα δύο δάχτυλα σου με τα οποία θα πιέσεις το σπυράκι με χαρτομάντηλο και στη συνέχεια πίεσε απαλά μέχρι να βγει όλο το πύον. Υπάρχει περίπτωση να βγει λίγο αίμα και διάφανο υγρό, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό.

4- Τοποθέτησε πάνω στην περιοχή κάποια κρέμα η οποία θα αποτρέψει την μόλυνση.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα