Μην χασετε

Τα 3 σημαντικά λάθη που κάνετε στην εφαρμογή του ρουζ

Το ρουζ είναι ένα από τα πέντε προϊόντα που έχουν όλες οι γυναίκες στα νεσεσέρ τους. Είτε είναι σε μορφή πούδρας, κρέμας ή υγρού, κάθε ρουζ μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το μακιγιάζ, φέρνοντας λάμψη, φρεσκάδα και ζωντάνια στο πρόσωπο.

Advertisements

 

Δείτε τα 3 πιο συχνά λάθη που γίνονται με το ρουζ, στην προσπάθεια να αποκτήσουμε ένα φρέσκο αποτέλεσμα.

Εφαρμόζετε το ρουζ πιο κάτω από τα ζυγωματικά

Ένα από τα πιο συχνά παραστρατήματα που συμβαίνει με το ρουζ, είναι πως μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερη επιφάνεια στα μάγουλα και να φτάσει πολύ πιο κάτω από τα ζυγωματικά. Αυτό οπτικά “τραβάει” την περιοχή προς τα κάτω. Ο κλασικός κανόνας είναι να βρείτε τα κόκκαλα στα ζυγωματικά σας χαμογελώντας και με μικρές κινήσεις να απλώσετε το ρουζ ακριβώς στο σωστό σημείο.

Tip: Αν χρησιμοποιείτε ρουζ σε σκόνη, να θυμάστε πάντα να τινάζετε το πινέλο καλά, ώστε να φεύγει η περίσσια ποσότητα, πριν το εφαρμόσετε.

 

Βρείτε την πιο κολακευτική απόχρωση

Όταν επιλέγετε ένα ρουζ, κινηθείτε προς τόνους που είναι κοντά σε αυτόν της επιδερμίδας σας. Τα πιο ψυχρά χρώματα τείνουν να ακυρώνουν τους θερμούς τόνους της επιδερμίδας κάνοντας την να μοιάζει χλωμή και χωρίς ζωντάνια. Αντίστοιχα οι πιο θερμοί τόνοι ρουζ μπορεί να υπερνικήσουν τους ψυχρούς υποτόνους της επιδερμίδας, κάνοντας το αποτέλεσμα πολύ βαρύ και καθόλου φυσικό.

 

Χρησιμοποιείτε λάθος εργαλείο

Τα πινέλα του ρουζ είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να αγκαλιάζουν τα μήλα σας. Είναι αρκετά πυκνά για να κρατάνε αρκετό χρώμα, αλλά παράλληλα βοηθούν στην ομοιόμορφη εφαρμογή και ανάμειξη. Ένα πολύ μικρό πινέλο θα κρατήσει υπερβολική ποσότητα χρώματος, ενώ ένα πιο μεγάλο πινέλο θα διασκορπίσει ομοιόμορφα το χρώμα και σε άλλες περιοχές του προσώπου.

Advertisements

Προσοχή στο εξής: Η εφαρμογή  του ρουζ περιμετρικά των ζυγωματικών, προς τις άκρες δηλαδή του προσώπου, είναι συνήθως αυτή η κίνηση που μπορεί να προσθέσει έξτρα χρόνια σε ένα πρόσωπο.

Διορθώνοντας απλά και εύκολα αυτές τις κινήσεις θα διατηρήσετε τη φρεσκάδα και τη λάμψη στην επιδερμίδα σας.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα