Μην χασετε

Τα 3 λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας και να χάνουν τη φρεσκάδα τους κάτω από ένα βαρύ στρώμα λιπαρότητας

Τα 3 λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας και να χάνουν τη φρεσκάδα τους κάτω από ένα βαρύ στρώμα λιπαρότητας

Τι κι αν έχεις επενδύσει στα καλύτερα σαμπουάν της αγοράς, τα οποία υπόσχονται να καταπολεμήσουν τη λιπαρότητα των μαλλιών σου.

Advertisements

Τι κι αν λούζεις καλά τις ρίζες των μαλλιών σου, για να είσαι σίγουρη ότι έχουν καθαρίσει εντελώς. Τι κι αν περνάς δύο και τρία χέρια σαμπουάν…Και πάλι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ακόμα και σε λιγότερο από 24 ώρες, τα μαλλιά να λαδώσουν.

Η λιπαρότητα ξεκινάει πάντα από τις ρίζες, και αισθητικά είναι κάτι που δεν αρέσει σε καμία γυναίκα. Γιατί ως γνωστόν αν τα μαλλιά δεν είναι καθαρά, δεν νιώθεις η ίδια καθαρή.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα λαδωμένα μαλλιά, είναι αιτία της λιπαρότητας της τρίχας τους. Σίγουρα αυτό αποτελεί βασική αιτία του συμπτώματος, ωστόσο υπάρχουν και κάποια λάθη που κάνουμε άθελά μας και έχουν σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά, να χάνουν τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα τους κάτω από ένα βαρύ στρώμα λιπαρότητας.

Νο1 Ξέβγαλμα Μαλλιών

Είναι γεγονός, αν δεν ξεπλένουμε καλά το σαμπουάν, το conditioner, τη μάσκα ή γενικά οποιοδήποτε προϊόν μαλλιών που θέλει ξέβγαλμα, τα μαλλιά θα λαδώσουν. Αφήστε το νερό να τρέχει και με τα δάχτυλά σας πιάστε την τρίχα σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι λιπαρή, δεν έχει κάποιο προϊόν επάνω της. Επιπλέον θα πρέπει να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να φύγουν υπολείμματα των προϊόντων που εφαρμόσατε.

Νο2 Προϊόντα Styling

Δεν είναι τόσο αθώα, όσο πιστεύουμε και αυτό αφορά περισσότερο το ενυδατικό λάδι. Το κατά τα άλλα απαραίτητο προϊόν ενυδάτωσης των μαλλιών μας, πρέπει να εφαρμόζετε αυστηρά και μόνο στις άκρες και όχι στις ρίζες, παρά μόνο αν κάνουμε κάποια θεραπεία και αυτές είναι οι οδηγίες Ακόμα και τα υπολείμματα στα δάχτυλα και η ασυναίσθητη επαφή των χεριών, με το τριχωτό της κεφαλής προκαλεί λιπαρότητα στα μαλλιά, γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί.

Νο3 Συχνό Λούσιμο

Αλήθεια εσείς κάθε πότε λούζετε τα μαλλιά σας;
Όσο απολαυστικό και αν είναι το λούσιμο και όσο και αν -λανθασμένα- πολλοί πιστεύουν ότι κάνουν καλό, καθώς καθαρίζουν τα μαλλιά τους, αυτή είναι η βασική αιτία να λαδώνουν τα μαλλιά. Ο λόγος είναι ότι χαλάει το pH της τρίχας και παρουσιάζει έντονη λιπαρότητα. Οι hair experts συμβουλεύουν 2 με 3 λουσίματα max την εβδομάδα.

πηγή

Ομορφιά | Πατήστε εδώ και δείτε υπέροχες προτάσεις για την περιποίηση των μαλλιών σας

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα