Μην χασετε

Τα 3 βασικά λάθη που κάνεις στο ξύρισμα και ερεθίζεις το δέρμα σου

Και ήρθε η ώρα να τα σταματήσεις.

Μπορείς το λέιζερ να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, ακόμα κι αν το έχουμε εντάξει στο beauty routine μας, όμως, σε ορισμένα σημεία επιμένουμε με το ξυράφι.

Αυτό διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, ωστόσο είναι ελάχιστες εκείνες που καταφεύγουν στη λύση του λέιζερ σε κάθε σημείο του κορμιού τους: Πόδια, μασχάλες και ευαίσθητη περιοχή.

Δυστυχώς, όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που μετά το ξύρισμα ερχόμαστε αντιμέτωπες με ανεπιθύμητους ερεθισμούς, σπυράκια και κάθε είδους εξανθήματα τα οποία θα είχαμε αποφύγει αν δεν χρησιμοποιούσαμε το ξυράφι.

Advertisements

Τελικά τι κάνουμε τόσο λάθος και πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα δυσάρεστα αποτελέσματα του ξυρίσματος;

Η επιλογή και η «περιποίηση» του ξυραφιού

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε ένα πολύ καλό ξυράφι, με πολλές λεπίδες και εύκαμπτο προκειμένου να μην ταλαιπωρεί τα δύσκολα προσβάσιμα σημεία, γδέρνοντας ο δέρμα.

Επιπλέον, θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι πρέπει να ξεπλένουμε καλά (προκειμένου να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και τα βακτήρια), να σκουπίζουμε με μία πετσέτα και να φυλάμε σε στεγνό χώρο το ξυραφάκι μας μετά τη χρήση.

Advertisements

Οι σκουριασμένες λεπίδες μόνο καλό δεν θα κάνουν στην επιφάνεια του κορμιού μας.

Ξύρισμα τη σωστή στιγμή

Ένα από τα βασικά λάθη είναι να ξεκινάμε το ξύρισμα με το που μπαίνουμε στο ντους.

Είναι προτιμότερο να αφήνουμε τη διαδικασία αυτή για το τέλος, προκειμένου το ζεστό νερό και οι υδρατμοί να έχουν κάνει τους πόρους του δέρματός μας να ανοίξουν και τις τρίχες να μαλακώσουν, βοηθώντας μας κατ’ αυτόν τον τρόπο να ξυριστούμε χωρίς να ταλαιπωρήσουμε τους θύλακες.

Όχι στο σαπούνι

Advertisements

Το «σκληρό» για το δέρμα μας σαπούνι μετά το ξύρισμα είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα προκαλέσει ερεθισμούς. Προτίμησε έναν ειδικό αφρό για μετά το ξύρισμα ή ένα ειδικό αφρόλουτρο με ουδέτερο pH.

Ξεπλένουμε με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και μετά το μπάνιο απλώνουμε μια ενυδατική σώματος.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα