Μην χασετε

Τα 3 βήματα για να καταπολεμήσεις την ξηρότητα των μαλλιών σου

Tα ξηρά μαλλιά δεν προέρχονται μόνο από τo υπερβολικό styling, αλλά συχνά προέρχονται από το κολύμπι στις πισίνες, την πολύωρη ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι, το συχνό λούσιμο και τη κακή διατροφή. Ευτυχώς, ο hair stylist Mark Townsend, του Dove, ο οποίος συνεργάστηκε με τη Dakota Johnson, την Gal Gadot και τις δίδυμες Olsen, δίνει συμβουλές για το πώς να θεραπεύσεις τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά, στο σπίτι σου.

Advertisements

1. Χρησιμοποίησε μαλακτικά και μάσκες μαλλιών

O Townsend λέει ότι είναι μένει συχνά έκπληκτος με το πόσο λίγοι άνθρωποι χρησιμοποιούν πραγματικά conditioner. To σαμπουάν χρησιμεύει για να αφαιρέσεις όλη τη βρωμιά και τη σκόνη, αλλά αφαιρεί επίσης όλη την υγρασία. «Αυτό που μου φαίνεται περίεργο είναι πόσοι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν conditioner επειδή φοβούνται ότι πρόκειται να βαρύνει τα μαλλιά τους», λέει. «Βεβαιώσου ότι αντικαθιστάς την απώλεια υγρασίας και προσπάθησε να πάρεις όσο πιο πολλά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των μαλλιών σου».

Για να το κάνεις αυτό, ο Townsend συνιστά να αναζητήσεις conditioner με λάδι από καρύδα, αμύγδαλο ή macadamia – επειδή είναι «γεμάτα από όλα αυτά τα λιπίδια και λιπαρά οξέα που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των μαλλιών» τα οποία θα «κλειδώσουν» την απαραίτητη υγρασία.

2. Επίλεξε υγιεινά τρόφιμα και μην ξεχνάς τις βιταμίνες σου

Μια υγιεινή διατροφή ωφελεί ολόκληρο το σώμα σου, και τα μαλλιά σου δεν αποτελούν εξαίρεση. «Η δίαιτά μας είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσεις την υγεία των μαλλιών σου», λέει ο Townsend. «Όταν δεν παίρνεις τα σωστά θρεπτικά συστατικά, αυτό πραγματικά φαίνεται στα μαλλιά σου».

Αν αναρωτιέσαι τι ακριβώς θα πρέπει να τρως, η Elizabeth Cunnane Phillips, τριχολόγος (ειδική στο τριχωτό της κεφαλής και την υγεία των μαλλιών), λέει στο Women’s Health: Επειδή τα μαλλιά αποτελούνται από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη, πρέπει να τρως φακές, αυγά και πουλερικά. Ο σολομός, η πέστροφα και η σαρδέλα είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D, γεγονός που προάγει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Το βήτα-καροτένιο, το οποίο υπάρχει σε γλυκοπατάτες, βερίκοκα και καρότα, είναι ένα άλλο συστατικό που πρέπει να δώσουμε βάση γιατί περιέχει βιταμίνη Α, η οποία ενισχύει τα μαλλιά. Τέλος, η βιταμίνη C που είναι υπάρχει στα πορτοκάλια, το σπανάκι, το kale, το φραγκόσυκο και το μπρόκολο, είναι ότι πρέπει για τη στήριξη των αιμοφόρων αγγείων που παρέχουν θρεπτικά συστατικά στο θυλάκιο της τρίχας.

Εκτός από την υγιεινή διατροφή, ο Townsend συνιστά να διαλέξεις μία πολυβιταμίνη που περιλαμβάνει βιοτίνη.

3. Προστάτευσε τα μαλλιά σου

Ένα άλλο βήμα που είναι εύκολο να υιοθετήσεις είναι η χρήση προστατευτικού σπρέι πριν από τη χρήση προιόντων styling. Επίσης, εάν πρόκειται να κολυμπήσεις, βεβαιώσου ότι θα τα προσέξεις. «Βρέξε τα μαλλιά σου και στη συνέχεια κάλυψέ τα με ένα μαλακτικό πριν μπείς στην πισίνα ή στο θαλασσινό νερό», λέει ο Townsend. «Λέω στις πελάτισες μου προτού πάνε διακοπές, να πάρουν λάδι καρύδας, να το αραιώσουν σε ένα σπρει ψεκασμού και στη συνέχεια απλά να το εφαρμόζουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας».

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα