Μην χασετε

Τα 10 fashion μυστικά που ίσως να μην είχατε σκεφτεί

Στιλίστας ή ενδυματολόγος είναι εκείνος ο άνθρωπος που αναλαμβάνει να βοηθήσει κάποια γυναίκα να ανακαλύψει το στιλ της και να το εξελίξει όσο περισσότερο θέλει και νιώθει.

 

Είναι εκείνος ο fashion expert που κρύβεται πίσω από εμφανίσεις διάσημων γυναικών που έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια άλλες ή που κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο του style icon. Και σίγουρα είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει τα πιο χρήσιμα και έξυπνα styling tricks, τα οποία όμως μοιράζεται – όπως είναι λογικό- κυρίως με τους συνεργάτες του. Ποια μπορεί να είναι αυτά;

 

Advertisements

#1 Οι τάσεις είναι προτάσεις

Οι περισσότερες γυναίκες επηρεαζόμαστε λίγο ή πολύ από τις τάσεις που παρουσιάζονται κάθε σεζόν από σχεδιαστές και fashion houses. Αυτό που χρειάζεται να έχετε πάντα στο νου σας όμως είναι τα trends είναι προτάσεις και όχι κανόνες που πρέπει να υιοθετείτε άκριτα. Σχεδιαστές μόδας, creative directors, στιλίστες ή ακόμα και fashion insiders και influencers προτείνουν στον κόσμο κάποιους συνδυασμούς ή κάποια hot κομμάτια. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως χρειάζεται όλοι να φορούν τα ίδια ή πως σημαίνει κάτι για το στιλ σας εάν δεν υιοθετήσετε τις τάσεις. Σκοπός είναι να φοράτε ό,τι νιώθετε και εάν εμφανιστεί κάποια τάση που σας εκφράζει καλώς να την υιοθετήσετε.

 

#2 Ακολουθήστε τον κανόνα των “4 items”

Πολλοί στιλίστες ορκίζονται σε αυτή τη φόρμουλα. Για παράδειγμα, ένα πουκάμισο και μία φούστα δεν μπορούν να θεωρηθούν ολοκληρωμένο σύνολο, είναι απλώς ρούχα. Εάν όμως προσθέσετε ένα κολιέ και ένα blazer θα έχετε δημιουργήσει ένα total look. Η ουσία είναι να ασχολείστε με τα σύνολα σας, να προσθέτετε αξεσουάρ που θα τα αναβαθμίζουν και γενικώς να δημιουργείτε προσεγμένα looks.

Advertisements

 

#3 Ξεχάστε τα one size ρούχα

Εάν δείτε πως ένα brand έχει one size ρούχα, καλύτερα να μην επιλέξετε να κάνετε κάποια αγορά. Δεν μπορεί ένα ρούχο να ταιριάζει σε διαφορετικού τύπου σώματα, αφού κάθε σωματότυπος και μέγεθος είναι μοναδικό και έχει ξεχωριστές ανάγκες. Επιλέξτε να κάνετε τις αγορές σας από εταιρείες μόδας που διαθέτουν σαφώς διαφορετικά νούμερα ή ακόμα και εξειδικευμένες συλλογές όπως για petites ή curvy.

 

#4 Να έχετε τη δική σας μοδίστρα

Η γνωριμία με μία καλή μοδίστρα είναι πιο σημαντική από εκείνη με έναν στιλίστα. Ένα ρούχο μπορεί να έχει φθορές που διορθώνονται ή να θέλετε απλώς να μεταποιήσετε κάποιο ρούχο για να συνεχίσετε να το φοράτε. Ακόμα πιο σημαντικό είναι να δημιουργείτε tailored ρούχα που είναι στις τέλειες διαστάσεις για εσάς. Η μοδίστρα είναι ο άνθρωπος που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε το polish στιλ που ονειρεύεστε.

Advertisements

 

#5 Μην ξεχνάτε ποτέ τα αξεσουάρ

Ένα σύνολο δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο εάν δεν έχετε προσθέσει κάποιο αξεσουάρ. Όσο basic ή εντυπωσιακό κι αν είναι το σύνολο σας, πάντα ένα αξεσουάρ θα είναι η πινελιά που θα το κάνει να ξεχωρίσει ακόμα περισσότερο.

 

#6 Το online shopping προσφέρει ευκαιρίες

Σίγουρα, οι βόλτες στα καταστήματα είναι άκρως απολαυστικές, ωστόσο εάν μας έμαθε κάτι η πανδημία είναι πως το online shopping προσφέρει πολλές περισσότερες ευκαιρίες. Ειδικά εάν θέλετε να αποκτήσετε κομμάτια από luxury brands, οι αγορές από e-shops είναι οι κατάλληλες για εσάς, αφού συχνά προσφέρουν εκπτώσεις που δεν θα βρείτε στα καταστήματα.

 

#7 Τα trends έρχονται και φεύγουν

Μπορεί να διαβάζετε πως αυτή τη σεζόν αυτά τα ρούχα/παπούτσια/αξεσουάρ είναι must, ωστόσο χρειάζεται να έχετε στο μυαλό σας πως κατά πάσα πιθανότητα αυτά τα κομμάτια την επόμενη σεζόν θα θεωρούνται “παλιά”. Ο κόσμος της μόδας αλλάζει με ιλιγγιώδης ταχύτητα και εσείς δεν θα πρέπει να επηρεάζεστε σε υπερβολικό βαθμό. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να χτίσετε μία γκαρνταρόμπα με διαχρονικά κομμάτια και να τη διανθίζετε με trends της εποχής αφού έχετε σκεφτεί καλά εάν σας ταιριάζουν ή όχι.

 

#8 Τα αγαπημένα και μη

Στιλ σημαίνει πως γνωρίζετε τι σας ταιριάζει και τι όχι, τι σας αρέσει και τι όχι. Αυτή η διαδικασία σαφώς χρειάζεται χρόνο και αρκετές δοκιμές, ωστόσο σίγουρα αξίζει τον κόπο αφού αποκλείοντας τι δεν θέλετε με τίποτα να φοράτε στην καθημερινότητα σας, μπορείτε να επικεντρωθείτε στα ρούχα που όντως σας αρέσουν.

Προσοχή όμως, μην μένετε προσκολλημένες σε μία άποψη. Μπορεί με την πάροδο του χρόνου, αλλά και την εξέλιξη του στιλ σας, κάποια γραμμή ή κάποιο στιλ ρούχου να σας αρέσει. Συνεπώς ανά διαστήματα μπορείτε να δοκιμάζετε και κάτι διαφορετικό.

 

#9 Μην υπερπροσπαθείτε

Εάν χρειαστεί να περνάτε πολλές ώρες μπροστά στον καθρέφτη για τη δημιουργία ενός look ή σκέφτεστε για ώρες τι θα φορέσετε στην εκάστοτε περίσταση, μάλλον κάτι πηγαίνει λάθος. Το στιλ σας θα πρέπει να είναι πηγαίο και να σας εκφράζει όσο περισσότερο γίνεται. Μην υπερπροσπαθείτε να δημιουργήσετε μία εμφάνιση που πιστεύετε πως σας ταιριάζει ή που απλώς θα είναι αποδεχτή από τον κόσμο. Φορέστε ό,τι σας εκφράζει.

 

#10 Μην υποτιμάτε τα second hand καταστήματα

Τα τελευταία χρόνια, τα vintage και second hand καταστήματα βρίσκονται στην επικαιρότητα της μόδας για δύο λόγους. Αρχικά, μπορείτε να βρείτε fashion “διαμάντια” σε τέτοιου τύπου καταστήματα αλλά και λόγω των προσπαθειών που γίνονται για να αποκτήσει η μόδα έναν sustainable χαρακτήρα. Έτσι, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, επισκεφτείτε ένα second hand κατάστημα ή e-shop και παρατηρήστε τα ρούχα ή τα αξεσουάρ που διαθέτει, αφού μπορεί να βρείτε κομμάτια που ταιριάζουν στo στιλ σας.

 

 

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα