Μην χασετε

Τα 10 λάθη που κάνεις με το αντηλιακό σου!

Είσαι σίγουρη πως χρησιμοποιείς σωστά το αντηλιακό σου;

Advertisements

Το θεωρείς περιττό

Το κάνουν πολλές γυναίκες και αρκετές φίλες στο όνομα του τροπικού μαυρίσματος! Θα ήθελα παρόλα αυτά να σκεφτείς ότι το δέρμα μας μετά από έναν ολόκληρο χειμώνα είναι περισσότερο ευαίσθητο, άρα η προστασία του είναι απαραίτητη! Καιρός λοιπόν να αλλάξεις συνήθειες και mindset και να χρησιμοποιείς αντηλιακό!

Χρησιμοποιείς τα περσινά ή και τα προπέρσινα

Μπορεί να νομίζεις πως το αντηλιακό σου δεν έχει ημερομηνία λήξης, όμως, δε διαφέρει σε τίποτα από όλα τα άλλα καλλυντικά προϊόντα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα είναι πολύ σημαντικό να το ανανεώνεις τακτικά, αφού με τον καιρό χάνει τις προστατευτικές του ιδιότητες.

Αντί για αντηλιακό φοράς λάδι…

… με χαμηλό δείκτη προστασίας ή και ανύπαρκτο μη σου πω. Το μαύρισμα είναι sexy αλλά το έγκαυμα καθόλου. Mπορείς να φορέσεις το αγαπημένο σου λάδι με δείκτη προστασίας τις ώρες που είναι πιο φιλικός ο ήλιος.

Έχεις αντικασταστήσει το αντηλιακό προσώπου με make-up με δείκτη αντηλιακής προστασίας

Σίγουρα ένα make up που είναι και αντηλιακό μαζί είναι μια λύση στην καθημερινότητά μας, αλλά δεν αντικαθιστά το αντηλιακό προσώπου.  Χρησιμοποίησέ το σαν extra προστασία, όχι σαν υποκατάστατο της αντηλιακής σου κρέμας.

Βάζεις τόσο όσο

Στη περίπτωση του αντηλιακού δεν είναι μόνο η ποιότητα, είναι και η ποσότητα που μετράει. Θυμήσου να απλώνεις αρκετή ποσότητα αντηλιακού σε όλο σου το σώμα προσεκτικά και να κάνεις μασάζ για να απλωθεί ομοιόμορφα.

Μία φορά δεν αρκεί

Η αντηλιακή σου κρέμα μετά τις 2 ώρες το πολύ, έχει χάσει την δραστικότητά της ενώ ο ιδρώτας και το νερό, την μειώνουν σταδιακά.

Μα αφού είναι αδιάβροχο…

Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει αδιάβροχο αντηλιακό. Το αντηλιακό που είναι “ανθεκτικό στο νερό” (water resistant) μπορεί να σε κρατήσει προστατευμένη για 40-80 λεπτά.

Το φοράς μόνο όταν έχει ήλιο

Μπορεί έξω να έχει συννεφιά, αλλά δεν σημαίνει ότι ο ήλιος πως δεν μπορεί να σε βλάψει. Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να διαπεράσει μέχρι και γυαλί, άρα σκέψου για μερικά σύννεφα.

Advertisements

Η τιμή και ο δείκτης προστασίας δεν είναι ενδεικτικά

Οι δερματολόγοι συνιστούν να φοράμε αντηλιακό με δείκτη προστασίας από 30 και πάνω. Παρόλα αυτά ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 60 δε προσφέρει διπλάσια προστασία, αντίθετα η διαφορά είναι αμελητέα. Και να είσαι σίγουρη πως ποτέ δεν θα είσαι 100% προστατευμένη. Γι’ αυτό ασχέτως του δείκτη, δεν πρέπει να παραβλέπεις να το ανανεώνεις συστηματικά και να αποφεύγεις τον ήλιο τις επικίνδυνες ώρες.

Βάζεις μόνο στα σημεία που νομίζεις ότι πρέπει…

Και αμελείς αυτά που βλέπει εξίσου ο ήλιος όπως τα αυτιά, τα βλέφαρα, οι μασχάλες, και τα χείλη. Μπορεί να τα ξεχάσεις εσύ, ο ήλιος όμως δε θα το κάνει…

cover photo credits: The Gummy Sweet 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα