Μην χασετε

Τα ψυχολογικά και σωματικά οφέλη της αεροβικής άσκησης

Η αεροβική άσκηση βοηθάει στην καύση του λίπους.  Είναι ιδανική λοιπόν ιδιαίτερα για εκείνους που θέλουν να χάσουν βάρος ή περιττό λίπος. Βέβαια αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά οφέλη της αεροβικής άσκησης.

Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που κάνουν αυτή τη μορφή άσκησης έχουν αυτό και μόνο ως στόχο, σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψουμε ότι η αεροβική άσκηση προσφέρει πολύ ευρύτερα οφέλη. Χάρη στην αεροβική άσκηση, όχι μόνο κάνουμε καλό στο σώμα μας, αλλά έχουμε και ψυχολογικά οφέλη.

Οφέλη της αεροβικής άσκησης και σωματική υγεία

Θα ξεκινήσουμε εξετάζοντας τα οφέλη της αεροβικής άσκησης για τη σωματική μας υγεία. Πιθανώς ήδη τα γνωρίζετε ή έχετε ακούσει έστω κάποια από αυτά. Ωστόσο, αξίζει να τα θυμηθούμε, διότι, όπως έχουμε αναφέρει, η αεροβική άσκηση κάνει πολύ περισσότερα από απλά να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Η αεροβική άσκηση αυξάνει την αντοχή σας

Μια θετική πτυχή της αεροβικής άσκησης είναι ότι αυξάνει κατακόρυφα την αντοχή σας.

Advertisements

Έχετε πάει για ψώνια και εξαντλήστε στο δρόμο; Ή μήπως έχετε διαπιστώσει ότι όταν ανεβαίνετε σκαλιά σας κόβεται η ανάσα; Αυτή είναι η έλλειψη αντοχής.

Χάρη στην αεροβική άσκηση, αυτό μπορεί να διορθωθεί. Ωστόσο, πρέπει να ασκείστε τακτικά με αυτό το είδος άσκησης.

  • Με την πάροδο του χρόνου, η χωρητικότητα των πνευμόνων σας θα αυξηθεί και θα παρατηρήσετε ότι είναι λιγότερο δύσκολο να ανεβείτε ανηφόρες ή σκάλες και ότι μπορείτε να τρέξετε για περισσότερο, χωρίς να εξαντληθείτε αμέσως.

Μας βοηθά να απαλλαγούμε από το λίπος

Είτε εξαιτίας της διατροφής μας είτε λόγω της σωματικής μας κράσης, το λίπος συσσωρεύεται σε ανεπιθύμητες περιοχές του σώματός μας. Η αεροβική άσκηση είναι επομένως μια εξαιρετική επιλογή.

Βεβαίως, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι η απώλεια λίπους δεν θα είναι τοπική και θα πάρει αρκετό χρόνο να εκδηλωθεί σε μερικές προβληματικές περιοχές.

Advertisements
  • Επομένως είναι  σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πρέπει να επιμείνουμε και να είμαστε πολύ υπομονετικοί.
  • Μπορεί να χάσετε βάρος από την κοιλιά σας, αλλά ίσως να μην μπορείτε να το δείτε μέχρι να έχετε κάνει αρκετούς μήνες κανονικής αεροβικής άσκησης μαζί με πρόγραμμα υγιεινής διατροφής .

Υπάρχουν πολλά είδη αεροβικής άσκησης

Μια άλλη θετική πτυχή της αεροβικής άσκησης είναι ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ώστε να μπορείτε να επιλέξετε εκείνη που σας αρέσει περισσότερο, και ως εκ τούτου αυτή που σας παρακινεί περισσότερο.

Ακολουθούν μερικές ιδέες:

  • Ποδήλατο (στατικό ή μη)
  • Περπάτημα (σε διάδρομο ή στη φύση)
  • Τρέξιμο (στο γυμναστήριο ή σε εξωτερικό χώρο)
  • Zumba
  • Μαθήματα αεροβικής

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτά είναι εύκολα είδη άσκησης που όλοι γνωρίζουμε. Εάν επιλέξετε, για παράδειγμα, το τρέξιμο, έχετε την επιλογή να το κάνετε σε εξωτερικούς χώρους ή στο γυμναστήριο.

Το καλό με το γυμναστήριο είναι ότι μπορείτε να πάτε σε μαθήματα που έχουν κάποιον καθοδηγητή-γυμναστή. Η πληρωμή για αυτή την υπηρεσία θα ενισχύσει το κίνητρό σας.

Εάν αποφασίσετε να κάνετε άσκηση από μόνοι σας σε εξωτερικούς χώρους, μπορεί να σας βοηθήσει η λήψη ορισμένων εφαρμογών για το κινητό. Αυτές οι εφαρμογές θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε την πρόοδό σας ή να συμπεριλάβετε έναν φίλο στη δραστηριότητά σας.

Advertisements
  • Ωστόσο, είναι σημαντικό να παρακινήσετε εσείς τον εαυτό σας.
  • Αν είστε απόλυτα εξαρτημένοι από άλλους, δεν θα είστε τόσο επίμονοι όσο πρέπει να είστε για να επιτύχετε τις φυσικές αλλαγές που πρέπει να κάνετε.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα