Μην χασετε

Τα σημάδια που δείχνουν ότι δεν σε θέλει για σχέση (και μάλλον μόνο για σ∈ξ)

Σήμερα η Αγγελική Καβαλλιεράτου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, BSc Ψυχολόγος, MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολόγος, γράφει για ένα σύγχρονο «φρούτο» στις σχέσεις.

 

Ξέρεις… αυτό που ενώ υπάρχει κάποιος στη ζωή σου, δεν το λες και σχέση. Μάλλον σ∈ξ το λες. Τι κάνεις; Πώς καταλαβαίνεις αν σε θέλει μόνο για σ∈ξ; Τι συμβαίνει; Πως το χειρίζεσαι;

Βλέπουμε όλοι πως στις μέρες μας είναι όλο και πιο δύσκολο μια σχέση να διατηρηθεί. Όσο οι ρυθμοί της καθημερινότητας αυξάνονται και οι άνθρωποι περιπλέκονται όλο και περισσότερο στις σχέσεις τους, μια νέα σχέση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση. Βλέπουμε διαρκώς πολλές και διαφορετικές μορφές σχέσεων, όπου το εκάστοτε ζευγάρι εγκαθιστά τις δικές του απόψεις στη σχέση του.

Advertisements

Μια μορφή σχέσης είναι αυτή που στηρίζεται στη σ∈ξουαλική επαφή, χωρίς να συνδέουν πολλά παραπάνω το ζευγάρι και είναι μια μορφή «σχέσης» που όλο και πιο συχνά συναντάμε. Και σε τι οφείλεται αυτό; Σε άτομα που θέλουν να καλύψουν το κενό που υπάρχει στη ζωή τους, σε μια ανασφάλεια, σε μια ανάγκη για επιβεβαίωση και μια παροδική ικανοποίηση.

Εδώ μπαίνουν πολλά ερωτήματα όμως… Γιατί κάποιος να έχει μια τέτοια σχέση, γιατί να κρύβει τον εαυτό του και την αλήθεια του από τον άνθρωπο που συνδέεται και κυρίως γιατί να αποκόβει το συναίσθημά του;

Όταν μια τέτοια σχέση βρίσκει σύμφωνους και τους δύο τότε έχει καλώς, όταν όμως κάποιος από τους δύο έχει περισσότερες προσδοκίες και έχει έντονα συναισθήματα για τον άλλον τότε το θέμα περιπλέκεται. Από την έναρξη μιας νέας γνωριμίας είναι δύσκολο να καταλάβεις τι ακριβώς θέλει ο άλλος και τι είναι διατεθειμένος να δώσει για αυτή τη σχέση.

 

Advertisements

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ Σ∈Ξ;
Ένα σημάδι είναι το ενδιαφέρον του για επαφή και επικοινωνία, αν δηλαδή δεν σε καλεί μέσα στην ημέρα για να σε ακούσει, να μάθει νέα σου και να δει τι κάνεις, χωρίς να σου ζητάει κάτι, αυτό σίγουρα δείχνει πως δεν επιδιώκει περισσότερη σύνδεση μαζί σου.

Θα δεις σε τι αφορούν οι συναντήσεις σας, αν επικοινωνεί μαζί σου, εάν ανοίγεται και αν εκφράζει σημαντικά για εκείνον συναισθήματα και καταστάσεις της ζωής του.

Εάν ρωτάει για εσένα σημαντικές πληροφορίες, αν τις θυμάται, εάν προτείνει να κάνετε πράγματα μαζί και να μοιραστείτε νέες εμπειρίες, αν θα προγραμματίσει πράγματα μαζί σου και αν θα σε υπολογίσει στο δικό του πρόγραμμα.

Ενώ όμως μοιράζεσαι πράγματα με έναν άλλο άνθρωπο, βρίσκεσαι μαζί του, και επικοινωνείτε, πόσο εύκολο είναι να κρατήσεις έξω το συναίσθημά σου από όλο αυτό;Ζούμε σε μια εποχή όπου δεν υπάρχει τίποτα που να μας εμπνέει εμπιστοσύνη, έτσι όλοι φοβούνται να δεθούν, να πληγωθούν, να προδοθούν και να αγαπηθούν, για αυτό η λογική που επικρατεί είναι η διατήρηση της απόστασης.

Η άποψη του να αρνείσαι όλα αυτά τα συναισθήματα σε κάνει να είσαι ασφαλής, είναι μια ψευδαίσθηση. Εάν δεν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, μπορείς να εκφράσεις τι νιώθεις και τι θέλεις από μια σχέση στη ζωή σου.

Advertisements

Τι κάνεις στην περίπτωση που ο ένας θέλει μόνο σ∈ξ και εσένα δεν σου αρκεί αυτό;
Είναι σημαντικό να κάνεις μια ειλικρινή συζήτηση θέτοντας τα όρια σου. Μην αφήσεις περιθώρια για παρεξηγήσεις και συζητήσεις που δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα.
Διατήρησε την όποια επαφή σας σε ένα περισσότερο τυπικό επίπεδο, χωρίς να συνδεθείς περισσότερο και χωρίς να μπει ο ένας στη ζωή του άλλου σε μεγαλύτερο βαθμό.

Να θυμάσαι πάντα πως δεν γίνεται να αλλάξουμε κανέναν. Ο κάθε ένας από εμάς κουβαλάει τις απόψεις του, τις επιλογές του και τα θέλω του για τη ζωή του. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι αφού θα είσαι ειλικρινή με τον εαυτό σου πρώτα για το τι θέλεις και τι ζητάς και τι έχεις ανάγκη στη ζωή σου, τότε να το εκφράζεις ανοιχτά στους ανθρώπους που θα έρχονται στη ζωή σου και να μένεις με εκείνους που θα έχετε κοινούς στόχους.

Εάν πάλι αυτό στην πορεία αλλάξει, να θυμάσαι πάντα το σημείο αναφοράς σου και κυρίως, μην εγκαταλείψεις τα θέλω σου για κανέναν και τίποτα.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα