Μην χασετε

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς με το μωρό τους

Είτε από συνήθεια, είτε από άγνοια, πολλοί γονείς δεν αντιλαμβάνονται ότι ορισμένα από τα πράγματα που μπορεί να κάνουν καθημερινά με το παιδί τους, εγκυμονούν κινδύνους.

Ποια είναι αυτά;

Τάϊσμα στο αυτοκίνητο

Συχνά, οι γονείς επιλέγουν να ταΐσουν το μωρό τους στο αυτοκίνητο είτε για να το απασχολήσουν όταν γκρινιάζει είτε γιατί όντως πεινάει. Το φαγητό, ακόμα και ένα σνακ εν κινήσει μπορεί να προκαλέσει πνιγμό, ακατάσχετο βήχα, ακόμα και εμετό. Γι΄ αυτό προσοχή.

Ύπνος στο κάθισμα του αυτοκινήτου

Όταν το μωρό είναι μηνών, ο ύπνος στο αυτοκίνητο δεν ενδείκνυται. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με μία μελέτη του 2015 τα παιδιά ηλικίας μέχρι και δύο ετών δεν πρέπει να κοιμούνται στο κάθισμα του αυτοκινήτου καθώς δεν μπορούν να στερεώσουν καλά το κεφαλάκι τους. Σε ένα απότομο φρενάρισμα ακόμα και σε λακκούβες το κεφάλι τους πέφτει μπροστά, επηρεάζοντας την αναπνοή τους.

Advertisements

Τσουλήθρα αγκαλιά

Το να κάνουν οι γονείς τσουλήθρα με το παιδί τους, από διασκέδαση ή για λόγους ασφάλειας του μωρού, δεν είναι και η πιο έξυπνη κίνηση. Ερευνα που έγινε από μία ομάδα ορθοπεδικών, έδειξε ότι το 14% των τραυματισμών των παιδιών έχουν γίνει την ώρα που οι γονείς κρατούσαν αγκαλιά το παιδί τους και έκαναν τσουλήθρα.

«Κοίτα ένα χαριτωμένο σκυλάκι…»

Εκτός από τους γονείς που φοβούνται τα ζώα και δεν θέλουν τα παιδιά τους να τα πλησιάζουν, υπάρχουν και οι γονείς που είτε έχουν κατοικίδιο είτε θα ήθελαν να αποκτήσουν. Παροτρύνουν λοιπόν τα παιδιά τους από μικρή ηλικία να μην τα φοβούνται και να τα χαϊδεύουν. Πολλές φορές τα ζώα μπορεί να γίνουν είναι απρόβλεπτα και να αντιδράσουν επιθετικά. Γι΄αυτό πριν το παιδί χαϊδέψει ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι, η μαμά ή ο μπαμπάς θα πρέπει να ρωτήσει τον ιδιοκτήτη αν μπορεί να το κάνει.

Προστασία από τον ήλιο

Πολλοί γονείς όταν κάνουν βόλτα με το καρότσι, ξεχνούν να βάλουν αντηλιακή κρέμα στο παιδί τους. Ειδικά το χειμώνα θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητη. Η προστασία από τον ήλιο ( και από το κρύο) είναι επιβεβλημένη, γι’ αυτό εκτός από σκιά στο καρότσι δεν θα πρέπει να ξεχνούν την αντηλιακή κρέμα.

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα