Μην χασετε

Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε στο μακιγιάζ σας

Μπορεί το μακιγιάζ να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς πολλών γυναικών όμως πάντα υπάρχει η παγίδα των μικρών λαθών που μπορεί να χαλάσουν ένα κατά τα άλλα όμορφο αποτέλεσμα ή να οδηγήσουν σε υπερβολές. Μερικά από τα συχνότερα λάθη εντοπίζονται στα χείλη και τα φρύδια, ο λάθος τόνος στο make up αλλά και το βάψιμο σε λάθος φωτισμό. Δείτε πως να τα αποφύγετε.

από την Όλγα Στάμου

Λάθος βάση make up

Ένα από τα πιο κλασικά λάθη που γίνονται στο μακιγιάζ είναι η χρήση λάθος χρώματος στο make up. Ούτε το πιο σκούρο αλλά ούτε και το πιο ανοιχτό χρώμα σε σχέση με την επιδερμίδα μας δίνουν ένα ωραίο τελικό αποτέλεσμα, καθώς κάνουν άσχημη αντίθεση με το χρώμα του δέρματος που φαίνεται στο λαιμό και δημιουργούν μια αίσθηση “μάσκας”. Καλό θα ήταν να αλλάζετε τον τόνοτου make up που χρησιμοποιείτε όταν αλλάζει και η εποχή.

Advertisements

Υπερβολή στο βάψιμο των φρυδιών

Τα έντονα φρύδια έχουν τα τελευταία χρόνια την τιμητική τους. Σε πολλές περιπτώσεις όμως γίνονται υπερβολές που δίνουν ένα ψεύτικο αποτέλεσμα .Βαμμένα σε λάθος τόνο, πολύ πιο έντονα από το κανονικό σχήμα, φτάνουν τελικά να σκληραίνουν το βλέμμα και να επισκιάζουν το μάτι. Ένα φυσικό και παράλληλα περιποιημένο αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει γεμίζοντας με ένα μολύβι, στο κατάλληλο χρώμα, τα κενά που πιθανόν να υπάρχουν και σχηματοποιώντας τα τόσο όσο χρειάζεται χωρίς να αλλάζει σημαντικά στο αρχικό σχήμα.

Έντονο βάψιμο σε χείλη και μάτια

Ένα από τα μυστικά του επιτυχημένου μακιγιάζ -κανόνας που ισχύει και στη μόδα- είναι να τονίζεται κάθε φορά ένα σημείο, οπότε είναι σημαντικό σε ένα μακιγιάζ να τονίζετε ένα από τα δύο, τα μάτια ή τα χείλη. Δοκιμάστε να φορέσετε το αγαπημένο σας κόκκινο κραγιόν και να τονίσετε το βλέμμα σας μόνο με λίγες στρώσεις μάσκαρα ή αντίθετα να συνδυάσετε την έντονη γραμμή eyeliner με ένα κραγιόν σε φυσικούς τόνους.

Advertisements

Περίγραμμα χειλιών

Πολλές γυναίκες έχουν μικρά χείλη και έτσι επιλέγουν να τους δώσουν ένα μεγαλύτερο σχήμα με τη βοήθεια ενός μολυβιού. Τι πρέπει να θυμάστε; Στην περίπτωση που θέλετε ένα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς κραγιόν επιλέξτε για το περίγραμμα των χειλιών σας ένα μολύβι που να είναι κοντά στους τόνους των χειλιών σας και να γεμίστε τα με αυτό. Όταν θέλετε να φορέσετε κραγιόν τότε απαραίτητα μολύβι και lipstick θα πρέπει να είναι στον ίδιο τόνο.

Βάψιμο σε λάθος φωτισμό

Ο φωτισμός στον οποίο βαφόμαστε παίζει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Το βάψιμο σε ελλειπή ή μη φυσικό φωτισμό μπορεί να σας φέρει αντιμέτωπες με δυσάρεστες εκπλήξεις: Ανομοιόμορφη εφαρμογή του make up, λάθος contouring, υπερβολή στις σκιές. Το πρωί επιλέξτε να βαφτείτε μπροστά σε καθρέφτη σε σημείο που υπάρχει φυσικό φως και το βράδυ σε μέρος με επαρκή φωτισμό προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να μη σας ξαφνιάσει.

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα