Μην χασετε

Τα πέντε λάθη που κάνετε στο ξύρισμα

Το ξύρισμα, ακόμη και σήμερα, αποτελεί την πιο κλασική μέθοδο αποτρίχωσης για τις γυναίκες. Είναι ανώδυνο, οικονομικό και γρήγορο, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μεθόδους, όπως η χαλάουα, το κερί, οι αποτριχωτικές μηχανές ή το λέιζερ.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια λάθη που κάνετε στο ξύρισμα άθελά σας. Μάθετε ποια είναι και πώς θα τα διορθώσετε.

Λάθος 1ο – Ξυρίζεστε μόλις μπείτε στην ντουζιέρα

Πιθανότατα αντιμετωπίζετε το ξύρισμα ως αγγαρεία και θέλετε να ξεμπερδεύετε, αλλά αυτή δεν είναι μια σωστή στρατηγική. Το σωστό είναι να αφήσετε το ξύρισμα τελευταίο, έτσι ώστε οι τρίχες να έχουν μαλακώσει από την υγρασία και τη θερμότητα και οι πόροι σας να έχουν ανοίξει από τους ατμούς. Έτσι, θα πετύχετε ένα βαθύ ξύρισμα.

Advertisements

Λάθος 2ο – Παραλείπετε την απολέπιση

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι το ξύρισμα τους προσφέρει την απολέπιση που χρειάζονται, όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα οι τρίχες να αφαιρούνται ευκολότερα και να αποφεύγεται το τσούξιμο.

Λάθος 3ο – Χρησιμοποιείτε τον αφρό του σαπουνιού

Ο αφρός από το σαπούνι ή το καθαριστικό σας γαλάκτωμα δεν προορίζονται για το ξύρισμα. Επιλέξτε ένα τζελ ή αφρό ξυρίσματος ή δανειστείτε αυτόν του συζύγου σας. Διαφορετικά, μπορείτε να εφαρμόσετε το conditioner για τα μαλλιά σας.

Advertisements

Λάθος 4ο – Επιλέγετε ξυραφάκι με πολλές λεπίδες

Μπορεί ένα ξυραφάκι με 4-5 λεπίδες να προσφέρει βαθύ ξύρισμα, αλλά μπορεί να προκαλέσει βλάβες και κοψίματα στην επιδερμίδα σας. Ένα ξυραφάκι με δύο λεπίδες είναι αρκετό.

Λάθος 5ο – Φυλάσσετε το ξυραφάκι στο ντους

Διατηρώντας το ξυραφάκι σας στο υγρό περιβάλλον της ντουζιέρας, αυξάνετε τον κίνδυνο εμφάνισης σκουριάς, καθώς και κάποιας βακτηριακής ή μυκητιασικής λοίμωξης. Καλό θα είναι να βρείτε κάποια άλλη θέση για το ξυραφάκι σας.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα