Μην χασετε

Τα Μεγαλύτερα Λάθη που Κάνετε στη Διακόσμηση του Σαλονιού σας

Επειδή ακόμα και οι πιο έμπειροι διακοσμητές κάνουν λάθη, διαβάστε ποιες είναι οι παγίδες που κρύβει η διακόσμηση ενός καθιστικού.

1. Το να ταιριάζουμε απλά τα έπιπλα μεταξύ τους είναι κάπως μονότονο. Το ταίριασμα της τραπεζαρίας με τις καρέκλες και το τραπεζάκι του καθιστικού, δεν δίνει στο σαλόνι σας το στίγμα της δικής σας προσωπικότητας. Ο καθένας θα μπορούσε να αγοράσει σεταρισμένα έπιπλα. Χρειάζεστε κάτι αυθόρμητο και ιδιαίτερο, μια μίξη που θα την κάνετε μόνο εσείς. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε ένα παλιό τραπεζάκι που σας έχει μείνει από την γιαγιά σας, με ένα πολύ μοντέρνο αντικείμενο. Περισσότερες προτάσεις μπορείτε να βρείτε στο Ισορροπία με Αντιθέσεις.

Δεν είναι απαραίτητο να παίξετε εκ του ασφαλούς. Επιλέξτε ένα στρογγυλό τραπέζι για την τραπεζαρία σας και ξεχωρίστε.

2. Τα έργα τέχνης αναδεικνύουν την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη και δίνουν την αίσθηση μιας πιο sophisticated διακόσμησης. Επιλέξτε μια ποικιλία από πίνακες, φωτογραφίες, ακόμη και γλυπτά και μη φοβηθείτε τα διαφορετικά μεγέθη και χρώματα μεταξύ τους.

Κάντε τον χώρο δικό σας βάζοντας φωτογραφίες και αντικείμενα που έχουν να πουν τη δική σας ιστορία.

3. Μερικοί διακοσμητές τείνουν να εστιάζουν την προσοχή τους στα πιο βασικά κομμάτια, όπως ο καναπές, ή το coffee table, και μόνο την τελευταία στιγμή προσέχουν τον φωτισμό για να καλύψουν τυχόν κενά. Δώστε βάση στο σύστημα του φωτισμού από την αρχή του σχεδιασμού. Είτε πρόκειται για έναν μοντέρνο πολυέλαιο, για φωτιστικά δαπέδου, ή για επιτραπέζιες λάμπες, δώστε προσοχή στον φωτισμό που θα ενσωματώσετε στη διακόσμησή σας για να πετύχετε μια συνεκτική εμφάνιση.

Advertisements
Κάντε τον χώρο δικό σας βάζοντας φωτογραφίες και αντικείμενα που έχουν να πουν τη δική σας ιστορία.

4. Μην κολλάτε όλα τα έπιπλά σας στον τοίχο, αλλά δοκιμάστε να τα τοποθετήσετε σε διάφορα επίπεδα. Αυτή η τοποθέτηση επίπλων με κυμαινόμενα κομμάτια, θα φανεί αργότερα σοφή σκέψη μιας και θα ευνοήσει τις συνομιλίες και την παρέα των φιλοξενούμενών σας, οι οποίοι θα έχουν μεταξύ τους οπτική επαφή.

5. Ένας μεγάλος καναπές θα επισκιάσει το μικρό κάδρο που έχετε κρεμασμένο από πίσω του, ενώ μεγάλες πολυθρόνες θα φαίνονται αταίριαστες μπροστά στο μικρό τραπεζάκι του καθιστικού σας. Την ώρα που αγοράζετε τα έπιπλά σας, σκεφτείτε το συνολικό μέγεθος του χώρου σας και πώς θα ταιριάξουν τα έπιπλα που θα αγοράσετε μέσα σε αυτόν.

6. Μια ποικιλία από υφάσματα και υφές είναι το μυστικό για να δώσετε στο χώρο σας μια τρισδιάστατη, πολυεπίπεδη αίσθηση. Σε ξύλινα έπιπλα, σκεφτείτε να προσθέσετε μέταλλο ή γυαλί για να δημιουργήσετε ποικιλία. Ομοίως, αν ο καναπές σας είναι πχ. από λινό ύφασμα, προτείνουμε να επιλέξετε ένα διαφορετικό ύφασμα για τις κουρτίνες ή τις μαξιλάρες.

Μην φοβάστε να βάλετε πολλά χρώματα στο σαλόνι σας. Συνδυάζοντάς τα σωστά δεν κινδυνεύετε να πέσετε σε παράπτωμα.

7. Σίγουρα έχετε ακούσει τη θεωρία πως η σωστή τοποθέτηση των επίπλων επιτυγχάνεται όταν αυτά «ακουμπούν» ένα μικρό τμήμα του χαλιού. Τι συμβαίνει όμως αν το χαλί που επιλέξατε είναι μικρό; Το να ρυθμίζετε την ακριβή τοποθέτηση αυτών ώστε να είναι κοντά και σε ακριβή σημεία, μάλλον δημιουργεί την αίσθηση του συνωστισμού, παρά του προγραμματισμού. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας, μετρήστε το χώρο σας και δείτε ποιο θα ήταν το ιδανικό μέγεθος για το χαλί και τα έπιπλά σας.

Advertisements

8. Ο δισταγμός και ο φόβος για εκκεντρικά κομμάτια και ασυνήθιστους συνδυασμούς, σας κάνει να χάνετε την ευκαιρία για ένα σαλόνι που θα αντανακλά τις δικές σας προτιμήσεις. Αν λοιπόν, φαντάζεστε έναν κίτρινο τοίχο ή έναν μπλε ελεκτρίκ βελούδινο καναπέ, τολμήστε το!

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πέφτετε με τα μούτρα στις αγορές διακοσμητικών και επίπλων και μετά να μην έχετε τι να τα κάνετε.

9. Τέλος, μην κάνετε παρορμητικές αγορές. Δεν σας λέμε να μην αγοράσετε το επιπλάκι που ερωτευτήκατε με την πρώτη ματιά αλλά ίσως να πρέπει να το σκεφτείτε λιγάκι πριν αγοράσετε κάτι που δεν ταιριάζει πουθενά στο σπίτι σας. Πριν επισκεφτείτε κάποιο κατάστημα επίπλων καλό είναι να έχετε κάποιο πλάνο στο μυαλό σας και φυσικά κάποιο budget. Μετρήστε τους χώρους σας για να ξέρετε τι έπιπλα πρέπει να πάρετε και σε τι διαστάσεις.

spirossoulis.com

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα